Вегетеријанство

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.666
Поени од реакции
8.722
Оној кој рече инсинуираше дека изгледот на Италјаните се должи на нивната вегетарјанска исхрана?
Ништо не си читнал...Оди на линкот и види најздоле шо пишуе

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Оној кој рече инсинуираше дека изгледот на Италјаните се должи на нивната вегетарјанска исхрана?
Море јадат месо и тоа мелено највеќе...шо мислите како ги прават сосовите за шпагети макарони?? па со месо секако! ама тие и французите се со највитка става во европа :D

I

Iblis

Гостин
Ништо не си читнал...Оди на линкот и види најздоле шо пишуе
"Радикални фрутаријанци - јадат само овошни плодови кои сами паднале на земја."??
Ова?
--- надополнето: 2 мај 2012 во 15:52 ---
Море јадат месо и тоа мелено највеќе...шо мислите како ги прават сосовите за шпагети макарони?? па со месо секако! ама тие и французите се со највитка става во европа :D
Мелено, цели парчиња месо, пилешко, говедско, пршут, ама си има ред.

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.666
Поени од реакции
8.722
"Радикални фрутаријанци - јадат само овошни плодови кои сами паднале на земја."??
Ова?
--- надополнето: 2 мај 2012 во 15:52 ---
Не, не тоа, таму кај што пишува повеќе видови на вегетаријанци, прочитај ги сите убаво.

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.666
Поени од реакции
8.722
Може. Македонски, англиски, германски, твој избор. Нека има една реченица кој дава опис на вегетрјанци кои јадат црвено месо.
Ајдее вртеше вртеше и кај тебе се падна паричето, сеа најде таму дека не пишува црвено месо и се фати за воа, црвеното е најштетно и затоа го менуваат за пилешко или некое друго.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Ајдее вртеше вртеше и кај тебе се падна паричето, сеа најде таму дека не пишува црвено месо и се фати за воа, црвеното е најштетно и затоа го менуваат за пилешко или некое друго.
Вегетаријанците НЕ јадат месо. Ни бело, ни црвено, ни зелено, ни пилешко. Вегетаријанец. Без месо. Ти текнува? Over and out.

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.666
Поени од реакции
8.722
Вегетаријанците НЕ јадат месо. Ни бело, ни црвено, ни зелено, ни пилешко. Вегетаријанец. Без месо. Ти текнува? Over and out.
Има полувегетаријанци кои што го исклучуваат црвеното месо во исхраната, сепак и тоа е некаков вид на вегетаријанство !

I

Iblis

Гостин
Ајдее ќе направиме дека и пожавите имаат месо:tapp:.
Кога одиш во продавница да купиш риба, бараш да ти дадат 1 кг месо од риба?
Месото има потекло од цицачите. Ни еден вегетарјанец не јаде месо. Еве и дефиниција за месо.
Од Wikipedia.
In commerce, meat is generally used by the meat packing industry in a more restrictive sense—the flesh of mammalian species (pigs, cattle, lambs, etc.) raised and prepared for human consumption, to the exclusion of fish, poultry, and other animals.
http://www.thefreedictionary.com/meat
1.
The edible flesh of animals, especially that of mammals as opposed to that of fish or poultry.
И црвеното месо не е најштетното нешто што го внесуваме во организмот. Количината е друго прашање.
--- надополнето: 2 мај 2012 во 17:27 ---
Има полувегетаријанци кои што го исклучуваат црвеното месо во исхраната, сепак и тоа е некаков вид на вегетаријанство !
Епа ако полувегетарјанците го исклучуваат црвеното месо, тоа мене ме прави цел вегетарјанец, пошто јас ништо не исклучувам, а покрај мене и Италјаните.И така од нив почна муабетот.

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.666
Поени од реакции
8.722
Ајдее ќе направиме дека и пожавите имаат месо:tapp:.
Кога одиш во продавница да купиш риба, бараш да ти дадат 1 кг месо од риба?
Месото има потекло од цицачите. Ни еден вегетарјанец не јаде месо. Еве и дефиниција за месо.
Од Wikipedia.
In commerce, meat is generally used by the meat packing industry in a more restrictive sense—the flesh of mammalian species (pigs, cattle, lambs, etc.) raised and prepared for human consumption, to the exclusion of fish, poultry, and other animals.
http://www.thefreedictionary.com/meat

1.
The edible flesh of animals, especially that of mammals as opposed to that of fish or poultry.
И црвеното месо не е најштетното нешто што го внесуваме во организмот. Количината е друго прашање.
--- надополнето: 2 мај 2012 во 17:27 ---

Епа ако полувегетарјанците го исклучуваат црвеното месо, тоа мене ме прави цел вегетарјанец, пошто јас ништо не исклучувам, а покрај мене и Италјаните.И така од нив почна муабетот.
Ама се водат пак под вегетаријанци, во вегетаријанцијата не постои само еден вид каде што не конзумираат месо има над 10.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Како што и сам кажа, тоа е полувегетаријанство, или флекситаријанство како што се нарекува.

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.666
Поени од реакции
8.722
Како што и сам кажа, тоа е полувегетаријанство, или флекситаријанство како што се нарекува.
Како и да е, поголемиот број од нив не конзумираат црвено, исклучиво се на пилешко и на риба.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Како и да е, поголемиот број од нив не конзумираат црвено, исклучиво се на пилешко и на риба.
Вегетеријанец не јаде месо (во било кој облик), оволактовегетеријанец јаде млеко и јајца а веганите не јадат ништо од животинско потекло.

Сите други варијации се исклучиво по лична желба. Ако јадам полжави а не јадам телешко секако нема да бидам вегетеријанец.

Kajgana Shop

На врв Bottom