Samurai Jack
Penspinner
- Член од
- 15 април 2012
- Мислења
- 3.666
- Поени од реакции
- 8.722
Ништо не си читнал...Оди на линкот и види најздоле шо пишуеОној кој рече инсинуираше дека изгледот на Италјаните се должи на нивната вегетарјанска исхрана?
Ништо не си читнал...Оди на линкот и види најздоле шо пишуеОној кој рече инсинуираше дека изгледот на Италјаните се должи на нивната вегетарјанска исхрана?
Море јадат месо и тоа мелено највеќе...шо мислите како ги прават сосовите за шпагети макарони?? па со месо секако! ама тие и французите се со највитка става во европаОној кој рече инсинуираше дека изгледот на Италјаните се должи на нивната вегетарјанска исхрана?
"Радикални фрутаријанци - јадат само овошни плодови кои сами паднале на земја."??Ништо не си читнал...Оди на линкот и види најздоле шо пишуе
Мелено, цели парчиња месо, пилешко, говедско, пршут, ама си има ред.Море јадат месо и тоа мелено највеќе...шо мислите како ги прават сосовите за шпагети макарони?? па со месо секако! ама тие и французите се со највитка става во европа
Не, не тоа, таму кај што пишува повеќе видови на вегетаријанци, прочитај ги сите убаво."Радикални фрутаријанци - јадат само овошни плодови кои сами паднале на земја."??
Ова?
--- надополнето: 2 мај 2012 во 15:52 ---
Хмм, уште не можам да ги најдам оние вегетарјанци кои јадат месо.Не, не тоа, таму кај што пишува повеќе видови на вегетаријанци, прочитај ги сите убаво.
Да ти дадам на англиски да не сакаш ?Хмм, уште не можам да ги најдам оние вегетарјанци кои јадат месо.
Може. Македонски, англиски, германски, твој избор. Нека има една реченица кој дава опис на вегетрјанци кои јадат црвено месо.Да ти дадам на англиски да не сакаш ?
Ајдее вртеше вртеше и кај тебе се падна паричето, сеа најде таму дека не пишува црвено месо и се фати за воа, црвеното е најштетно и затоа го менуваат за пилешко или некое друго.Може. Македонски, англиски, германски, твој избор. Нека има една реченица кој дава опис на вегетрјанци кои јадат црвено месо.
Вегетаријанците НЕ јадат месо. Ни бело, ни црвено, ни зелено, ни пилешко. Вегетаријанец. Без месо. Ти текнува? Over and out.Ајдее вртеше вртеше и кај тебе се падна паричето, сеа најде таму дека не пишува црвено месо и се фати за воа, црвеното е најштетно и затоа го менуваат за пилешко или некое друго.
Има полувегетаријанци кои што го исклучуваат црвеното месо во исхраната, сепак и тоа е некаков вид на вегетаријанство !Вегетаријанците НЕ јадат месо. Ни бело, ни црвено, ни зелено, ни пилешко. Вегетаријанец. Без месо. Ти текнува? Over and out.
Ајдее ќе направиме дека и пожавите имаат месо.Ајдее вртеше вртеше и кај тебе се падна паричето, сеа најде таму дека не пишува црвено месо и се фати за воа, црвеното е најштетно и затоа го менуваат за пилешко или некое друго.
Епа ако полувегетарјанците го исклучуваат црвеното месо, тоа мене ме прави цел вегетарјанец, пошто јас ништо не исклучувам, а покрај мене и Италјаните.И така од нив почна муабетот.Има полувегетаријанци кои што го исклучуваат црвеното месо во исхраната, сепак и тоа е некаков вид на вегетаријанство !
Ама се водат пак под вегетаријанци, во вегетаријанцијата не постои само еден вид каде што не конзумираат месо има над 10.Ајдее ќе направиме дека и пожавите имаат месо.
Кога одиш во продавница да купиш риба, бараш да ти дадат 1 кг месо од риба?
Месото има потекло од цицачите. Ни еден вегетарјанец не јаде месо. Еве и дефиниција за месо.
Од Wikipedia.
In commerce, meat is generally used by the meat packing industry in a more restrictive sense—the flesh of mammalian species (pigs, cattle, lambs, etc.) raised and prepared for human consumption, to the exclusion of fish, poultry, and other animals.
http://www.thefreedictionary.com/meat
1. The edible flesh of animals, especially that of mammals as opposed to that of fish or poultry.И црвеното месо не е најштетното нешто што го внесуваме во организмот. Количината е друго прашање.
--- надополнето: 2 мај 2012 во 17:27 ---
Епа ако полувегетарјанците го исклучуваат црвеното месо, тоа мене ме прави цел вегетарјанец, пошто јас ништо не исклучувам, а покрај мене и Италјаните.И така од нив почна муабетот.
Како што и сам кажа, тоа е полувегетаријанство, или флекситаријанство како што се нарекува.Има полувегетаријанци кои што го исклучуваат црвеното месо во исхраната, сепак и тоа е некаков вид на вегетаријанство !
Како и да е, поголемиот број од нив не конзумираат црвено, исклучиво се на пилешко и на риба.Како што и сам кажа, тоа е полувегетаријанство, или флекситаријанство како што се нарекува.
Вегетеријанец не јаде месо (во било кој облик), оволактовегетеријанец јаде млеко и јајца а веганите не јадат ништо од животинско потекло.Како и да е, поголемиот број од нив не конзумираат црвено, исклучиво се на пилешко и на риба.