Веганизам/Вегетаријанизам

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Мало дете има поголемо разбирање за светов од возрасни :toe:
Како ќе му го полниш паметот, така ќе зборува.
Ова не знае ни името да си го каже, а не пак разумно да расудува.
Автоматски споено мислење:

Муабетот околу јадењето е шамански, иако мора да се каже дека и Буда да речеме јадел што ќе му дадат. Еве да бидеме фер и да спомнеме што Исус кажал у врска со тоа.
14. Jesus said to them, "If you fast, you will bring sin upon yourselves, and if you pray, you will be condemned, and if you give to charity, you will harm your spirits.
When you go into any region and walk about in the countryside, when people take you in, eat what they serve you and heal the sick among them.
After all, what goes into your mouth will not defile you; rather, it's what comes out of your mouth that will defile you."
Не е проблемот у гревот, односно морал....фората е у хуманоста и етиката, у compassion...фората е у уметноста на живеењето.
Боди, зборуваш за измислен лик и дел од маркетиншка кампања.
Библијата е напишана од луѓе, религиите се иновација дадена од човекот.
Ова што ти го кажуваш е горе-доле слично како да те убедувам дека Хербалајф е паметна исхрана оти така викаат рекламите.

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.073
Поени од реакции
2.572
Мора, доколку немаме инфо. Но кога имаме информации, која е поентата да идеме во екстреми? Зашто 10 генерации да пријдат, кога сега е јасно веганскиот начин на живот исто е причинител за страдање?

Не сфаќам како тоа кога се споделуваат конкретни факти е возбуда.... Боди ене го уште ми филозофира, општи и неповрзани работи, а од тоа никаква корист немаме.
Искрено, морав да срчнам да видам што означува тоа паскетериан, па ако на ова мислиш https://www.thespruceeats.com/what-is-a-pescatarian-3376817
тогаш одговорот мислам дека би бил: никогаш не сум бил тоа, оти конзумирам јајца (жолчката најчесто) и млеко во големи (големи според некои "верници" ) количини.

Ете, се надевам ја задоволив твојата љубопитност, па пробај ти со конкретни информации и мислења, објасни како веганите не прават штета и како тоа на долг рок повеќе страдаат од разни болести, него ли карниворите.

Никогаш (освен некои недели кога сум постел) не сум бил веган, а за во твојата група, скоро па невозможно во таа група :kezec:
Бафрич бе, убавo ти пишува на сајтот... вегетаријанац шо јаде риба и морски плодови..... значи исто ко мене лапаш само плус нехалуциногената риба... а фактот шо ти почна да не читаш убаво ми кажува оти рон длабоко ти влезел а ти не си ни свесен.... рон кој оште не прај разлика веган веге....

Ќе треба да поминам за тебе и следната недела, евидентно е јака силата у малиот.....

Автоматски споено мислење:

Зоки, ти фали холестеролче. Овој вегански живот ептен си има негативности. Ти го гледам аватарот целиот си се исушил како страчка. Зоки Страчковски си станал. @Bafra виде колку е саатот со веганството и сега е у мојата екипа.
Рон.... на секоја ливадарка шо ќе ми каже дека сум секси ( една ме праша да не пијам крв од девици ) ја и викам... " Рон е бољи "... толку те сакам :love:

Последно уредено:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.328
Поени од реакции
30.675
Боди, зборуваш за измислен лик и дел од маркетиншка кампања.
Библијата е напишана од луѓе, религиите се иновација дадена од човекот.
Ова што ти го кажуваш е горе-доле слично како да те убедувам дека Хербалајф е паметна исхрана оти така викаат рекламите.
Kakov i da e, Bodi e ocigledno sreken i ispolnet.
Si ima moralen kompas koj e gudeline za dostoen zivot, sea nekogas krindz e, ama mora da mu se priznae za nekoi raboti.
Vnimavaj se, cinizmot i materijalizmot se popolnuvanje na praznina.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Kakov i da e, Bodi e ocigledno sreken i ispolnet.
Si ima moralen kompas koj e gudeline za dostoen zivot, sea nekogas krindz e, ama mora da mu se priznae za nekoi raboti.
Vnimavaj se, cinizmot i materijalizmot se popolnuvanje na praznina.
Боди се исполнува со истите работи како и секој друг лик наоколу, во неговиот случај по некое тендерче/работичка дадена од ДПМНЕ.
Моралниот компас е релативна работа.
Од кога стана психијатар?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.328
Поени од реакции
30.675
Боди се исполнува со истите работи како и секој друг лик наоколу, во неговиот случај по некое тендерче/работичка дадена од ДПМНЕ.
Моралниот компас е релативна работа.
Од кога стана психијатар?
Koga site tuka se eksperti vo geopolitika, finansii, nutricionizam, infektologija i toa istovremeno, zosto jas da ne se probam vo psihijatrija?

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Ќе му ја грешиш на некого терапијата, ќе сиби векот, ќе заглавиш апсаана.
Остај ти: политичар, воен стратег, финансии, нутриционизми, крипто, тоа ти се професии без одговорности.
Помалку ќе бидеш осуден ако: збришиш цела држава, опљачкаш цел народ, му го зафркнеш метаболизмот на илјадници, банкротираш милиони, отколку ако посоветуваш некој и се рокне самиот, многу е сензитивен светот за вакви работи ;)

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.073
Поени од реакции
2.572
Остај ти: политичар, воен стратег, финансии, нутриционизми, крипто, тоа ти се професии без одговорности.
Помалку ќе бидеш осуден ако: збришиш цела држава, опљачкаш цел народ, му го зафркнеш метаболизмот на илјадници, банкротираш милиони, отколку ако посоветуваш некој и се рокне самиот, многу е сензитивен светот за вакви работи ;)
Анонимно на форум нема одговорност.....

Кажи ни за детството :coffee:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.328
Поени од реакции
30.675
Taka mislish, ama Freud na mnogu e heroj, a Kinsey i John Money se novite.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
По таа логика теткана требаше затвор да е веќе а не да шљапа у темана со мажине за цицки и газови

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513

Kajgana Shop

На врв Bottom