- Член од
- 15 мај 2010
- Мислења
- 540
- Поени од реакции
- 72
И еве ме пак мене, ќе ми кажете ли како да ставам мои слики во дрп довн мени во дримвјувер?
Какви слики да ставиш во drop-down мени? Не ти го сфаќам прашањево.И еве ме пак мене, ќе ми кажете ли како да ставам мои слики во дрп довн мени во дримвјувер?
Па ти треба CSS во тој случај, за да ги „дизајнираш„ копчињата.Па има во dreamviewer да направиш drop-down мени. Е сега тоа се прави со обични бели копчиња, јас сакам да си додадам мои копчиња..
Значи тоа се ми е јасно се имам средено, значи имам поставено копчиња, па кога ќе отидеш се менуваат, ама неможам да ги вметнам тие копчиња во менито. Значи во моментов страната нема мени, туку само копчиња (rollover buttons) Е сега истите сакам да ги наместам во мени. Тоа ми е проблемот што не ми излагаат на менито копчињата. Во секој случај фала се снајдов сега, ќе ги средам.Па ти треба CSS во тој случај, за да ги „дизајнираш„ копчињата.
Еве ти корисен линк за како да уредуваш мениа, кога курсурот е врз менито, стандардна позадина и сл.
http://www.cssplay.co.uk/menus/index.html
Не ми е јаснок ако имаш форум за ком. техника, а не ги разбираш овие основни работи.
Убава тема отворивте, не можев да одолеам да не учествувам. Имено ми прави проблем дизајнот на Login формата на мојата апликација. Се зафатив да ја нацртам во Photoshop и ја нацртав, мислам дека убаво изгледа,а? Е сега полињата за внес на username и password не сакам да бидат обични бели полиња туку онака фенси како што ги замислив. Го исецкав дизајнот и сега го пренесувам во CSS. Проблем ми прават textbox-овите никако не можам да ги позиционирам каде што треба да бидат, кај сликичките наменети за тоа. Како што можете да видите на сликата, ништо живо textbox-от не сака да оди лево од таа позиција на која се наоѓа. Нов сум во оваа работа, ова ми е прво искуство со CSS, па можда решението е едноставно ама едноставно не го знам.
За форми користи табели, не div тагови затоа што полесно можеш да ги нацентрираш со табели, а башка и нема да ти прават проблеми во останатите прелистувачи.Убава тема отворивте, не можев да одолеам да не учествувам. Имено ми прави проблем дизајнот на Login формата на мојата апликација. Се зафатив да ја нацртам во Photoshop и ја нацртав, мислам дека убаво изгледа,а? Е сега полињата за внес на username и password не сакам да бидат обични бели полиња туку онака фенси како што ги замислив. Го исецкав дизајнот и сега го пренесувам во CSS. Проблем ми прават textbox-овите никако не можам да ги позиционирам каде што треба да бидат, кај сликичките наменети за тоа. Како што можете да видите на сликата, ништо живо textbox-от не сака да оди лево од таа позиција на која се наоѓа. Нов сум во оваа работа, ова ми е прво искуство со CSS, па можда решението е едноставно ама едноставно не го знам.
...
Однапред благодарам ако се најди некоја добра душа да го реши овој проблем.
ти треба статична страна - значи ХМТЛ + ЦСССакам да изработам веб страна за туристичка агенција и притоа да внесам повеќе информации за туристички локации, туристички програми, галерии со слики и видеа, хотели, ценовник. такви некој работи.
Сакам нешто едноставно и брзо шо ќе го направам. Значи не сум нуб, ама ми треба совет од некој што има повеќе искуство. Може и ПП да ми пишете или да ми пратите некој темплејт
И со готов темплејт ќе си туриш евричите у џеб, без ич да се запотиш. :SСакам да изработам веб страна за туристичка агенција и притоа да внесам повеќе информации за туристички локации, туристички програми, галерии со слики и видеа, хотели, ценовник. такви некој работи.
Сакам нешто едноставно и брзо шо ќе го направам. Значи не сум нуб, ама ми треба совет од некој што има повеќе искуство. Може и ПП да ми пишете или да ми пратите некој темплејт