Веб дизајн помош (совети, трикови, алатки итн.)

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Не офлине ја работам :S
ај врати го тоа по старо ..
а смени го ова ..

#nav .drop {
width:201px;
position:absolute;
left:5px;
top:100%;
z-index:50;
display:none;
margin:-2px 0 0;
font:12px/15px Arial, Helvetica, sans-serif;
color:#fff;
text-transform:none;
text-shadow:0 -1px 0 #000;
background:url(../images/none.gif);

од 50 во 100

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.500
Поени од реакции
28.922
Ај помош за страната погоре што ја постирав...Како да го тгнам текстот од менито што ке се појави на mouseover и како да сменам флешот односно да си го сменам не го сакам тој сакам некој сличен како на семос што е или некој друг кој ке ги дава најновите 4-5 статии...и од кај да го најдам google analytics кодот?

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Ај помош за страната погоре што ја постирав...Како да го тгнам текстот од менито што ке се појави на mouseover и како да сменам флешот односно да си го сменам не го сакам тој сакам некој сличен како на семос што е или некој друг кој ке ги дава најновите 4-5 статии...и од кај да го најдам google analytics кодот?
Гугл аналитикс активирај го преку gmail акаунтот .. адни ја страната во Webmaster tools, и активирај ја, верифицирај ја .. па активирај Аналитикс ..
за менито треба да избришеш насловот на мениата .. односно тоа шо се додава „View all posts filed under ....“ е сега каде точно е тоа треба да најдеш низ кодот ..
и за флешот .. треба да најдеш од каде ги зема/чита постовите .. па да средиш пак со смена на код .. шознам вака на невидено како да ти објаснам или да ти објасни некој ..

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.500
Поени од реакции
28.922
Гугл аналитикс активирај го преку gmail акаунтот .. адни ја страната во Webmaster tools, и активирај ја, верифицирај ја .. па активирај Аналитикс ..
за менито треба да избришеш насловот на мениата .. односно тоа шо се додава „View all posts filed under ....“ е сега каде точно е тоа треба да најдеш низ кодот ..
и за флешот .. треба да најдеш од каде ги зема/чита постовите .. па да средиш пак со смена на код .. шознам вака на невидено како да ти објаснам или да ти објасни некој ..
еве го кодот...
array( "name" => "Slider settings",
"type" => "title",
"desc" => "This section customizes the Sliding panel.",
),

array( "type" => "open"),

array( "name" => "Slider post Category",
"desc" => "Select the category from which you want to display the featured posts.",
"id" => $shortname."_gldcat",
"std" => "Select a category:",
"type" => "select",
"options" => $zm_categories),

array( "name" => "Number of slides",
"desc" => "Enter the number of posts to display .",
"id" => $shortname."_gldct",
"std" => "4",
"type" => "text",
),

array( "type" => "close"),

array( "name" => "Featured post settings",
"type" => "title",
"desc" => "This section customizes the featured post lists on the sidebar.",
),

array( "type" => "open"),

array( "name" => "Featured post Category",
"desc" => "Select the category from which you want to display the featured posts.",

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.500
Поени од реакции
28.922
Ту бре кај отидоа сите дизајнери?:mist:
Никој нема да помогне ли?
Ај за ова малце помош....Како да декодирам футер?Вака ми го дава кодот....
$o="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";eval(base64_decode("JGxsbD0wO2V2YWwoYmFzZTY0X2RlY29kZSgiSkd4c2JHeHNiR3hzYkd4c1BTZGlZWE5sTmpSZlpHVmpiMlJsSnpzPSIpKTskbGw9MDtldmFsKCRsbGxsb

--ТИГАР--

Фино :)
Член од
3 октомври 2009
Мислења
175
Поени од реакции
3
Онлајн кошничка

Ако може да ми помогнете да најдам кошничка за онлајн купување на веб хостинг пакети.
Или пак некој од вас ако мо=е да ми направи некоја скрипта.

Kajgana Shop

На врв Bottom