Веб дизајн, ваши страни

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Па многу се долги, нема да ти помогнат со SEO воопшто. Види некој SEO Links плагин, одамна неам користено Joomla, не ми текнува ниеден моментално.
Немора да користи никакви плагини и додатоци самата џумла си има вградена опција за СЕФ линкови со mod_rewrite, така да да ги среди линковите е само 5 минути работа.

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Јас не можам ништо да видам, ми дава од 000webhosting а не твојата страна. Провери дали се ти е добро подесено

Г

Грејвдигер

Гостин
Уште не му е одобрен сајтот, ќе видиме кога ќе биде [за 24 часа најверојатно ги одобрувааат].

proud_89

Legenden sterben nie!
Член од
17 јануари 2011
Мислења
147
Поени од реакции
87
Не е одобрена уште. Ќе го ставам постот пак подоцна со линкот.
;)

proud_89

Legenden sterben nie!
Член од
17 јануари 2011
Мислења
147
Поени од реакции
87
Пред да постирам нешто, што сум го правел некој период, едвај собрав храброст да го аплодирам и да го претставам тука. Темава ја следам сигурно година дена, али ја имам прелистано многу пати, сум ги видел повеќете сајтови кои што се постирани тука.

Струката ми е ептен спротивна со веб дизајн, па ова го правам само неколку месеци уназад, чисто како хоби и тепање време.

Страната е изработена со хтмл/цсс/фотошоп со мои темплејти(не поштувам готови темплејти), флеш за банерите и јquery за галеријата.

Знам дека е срање, и дека е аматерска и дека на 99 проценти од луѓето нема да им се свиѓа али тоа е тоа, сигурно дека многуте критики ќе ми дадат мотив за понатака и за нешто ново.

Се окозив,окучив дури ги средив баговите за експлорер,моцила и хром!

Иначе кодот е во HTML 4.01 - strict!

А да, и ја аплодирав на овој бесплатен хостинг пошто сепак е тест страната.

Бујрум!

http://www.komunalnahigena.comze.com/

:unsure:

едит: страната сега е одобрена од хостот!

Член од
20 август 2008
Мислења
87
Поени од реакции
46
Flash анимации, Comic Sans фонтот, ме потсеќа на тие старите piczo.com сајтови што ги имавме сите. Иначе структурата е солидна.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
www.iksika.net

Странава е моја, ја отворив пред неколку дена. Регистрирана е преку GoDaddy.com ( компанијата преку која Google ги регистрира сите блогови кои се претворени во сопствени страни ). Сеуште има работи кои треба да се дотераат бидејќи кодот содржи некои неправилности и дополнително треба да се нашминка изгледот на првобитниот темплејт така да сегашниот изглед сметајте го како бета тест верзија. Па, кажете што мислите, нема да се налутам... :гик:

• Ми се допаѓа
Reactions: ONE
Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
До пред една недела АБЕР немав од веб дизајн, случајно на потфорумов отворив и ме заинтересира, најдов туторијал за joomla, најдов темплејт што ме бендиса, и еве резултат:
www.hsfcbooking.com
Што мислите како за првенче? :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
До пред една недела АБЕР немав од веб дизајн, случајно на потфорумов отворив и ме заинтересира, најдов туторијал за joomla, најдов темплејт што ме бендиса, и еве резултат:
www.hsfcbooking.com
И мене можат да ми дат да пушчам музика на радио, па ќе пуштам. Шојма врска шо после Нели Фуртадо ќе го пуштам Гоце Арнаудов :)

За првенче не е лошо, ама тргни од моја гледна точка:
- незнам за што е сајтот (која му е намената)
- незнам шо е HSFC
- незнам шо барам на сајтот (некој ми турил линк)

Ко ќе го отвориш освен слики (галерија) и лого, друго нешто не иди до израз. Како корисник, глеам ко теле во шарена врата 1 минута, кликам по сликите... не најдов ништо интересно, бегам.

На тој дел треба да поработиш повеќе.

Г

Грејвдигер

Гостин
www.hsfcbooking.com
Повеќе информации за што се работи, т.е. која е намената на сајтот.
Што се однесува до изгледот и распоредот на елементите, како за почеток воопшто не е лошо среден. Гледам дека користиш и готов темплејт, почни полека да навлегуваш и во кодот и да го правиш сопствени или барем да преуредиш некои готови темплејти.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Во право сте потполно, и ќе поработам на тоа. Иначе десно кај видеата, има и таб ИНФО, тука пишува што е HSFC Booking, и која му е целта. Меѓутоа, точно е дека не се приметува лесно.
Е сега, планирам да го ставам инфото, кај што е сега сликата за Like на фејсбук, а сакам да направам (ама не знам како:) ) ко че ја отвориш странава, одма да излези pop up за like на facebook.
Иначе, мораше да го пуштиме сајтов што е можно побрзо( потребен ни е), а во иднина планирам и други работи да се стават, како топ 10 траки на секој Dj, статии поврзани со електронска музика, журки ова она. А целта на сајтов е, да се изразам глупо, портарење, зато главен акцент е ставен на галериите :) Значи ние сме 4 ца Dj - и напатени. Откажавме од кај што бевме резиденти. Си основавме booking агенција. Имаме фотограф што не следи на настаните, па прилепчаниве си тера сеир во галериите :)

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Во право сте потполно, и ќе поработам на тоа. Иначе десно кај видеата, има и таб ИНФО, тука пишува што е HSFC Booking, и која му е целта. Меѓутоа, точно е дека не се приметува лесно.
Е сега, планирам да го ставам инфото, кај што е сега сликата за Like на фејсбук, а сакам да направам (ама не знам како:) ) ко че ја отвориш странава, одма да излези pop up за like на facebook.
Иначе, мораше да го пуштиме сајтов што е можно побрзо( потребен ни е), а во иднина планирам и други работи да се стават, како топ 10 траки на секој Dj, статии поврзани со електронска музика, журки ова она. А целта на сајтов е, да се изразам глупо, портарење, зато главен акцент е ставен на галериите :) Значи ние сме 4 ца Dj - и напатени. Откажавме од кај што бевме резиденти. Си основавме booking агенција. Имаме фотограф што не следи на настаните, па прилепчаниве си тера сеир во галериите :)
Посебно внимание на влезна страница посвети им на настаните. Тоа е она што ви е најбитно претпоставувам, а сликите и да ги забуташ некаде пак оние кои биле ќе си се пронајдат.

Г

Грејвдигер

Гостин
MkPrevodi.com - дизајнот не ми е баш нај нај, али имам ангажирано дизајнер што ќе го среди тоа. Другото се е од мене куцано и во скоро време треба да има и некои нови функционалности како препораки додека го пишувате филмот во полето за пребарување и сл.

Kajgana Shop

На врв Bottom