armin06 види сега вака, јас тие телефони кога ке ги попраам, т.е. јас да се поправам: ако ги поправам, нема да ги продавам во излог како секој нормален телефон, ке ги имам само како опција за луге што ептен се затрескани во такви телефони, значи ке ги оспособам да бидат тотално како нови, помини некад пред или после школо да ги видиш во која состојба се, мислам дека се позачувани од твојата Д900та.
На татко ми еден пријател уште кога искочија 1999 година купи едно 3 комада, за него за син му и за жена му и неговиот до ден денес сеуште му е во истата состојба како и првиот ден откако го купи.
Некогаш кога ке му се расипе или ако му се расипе значи мислам на дефект у стил на смачкан или нешто сериозно што неможе да се направи би платил и 4пати повеке одколку што е нормална вредност за тој телефон.
ви текнува на нокиите 6210, 6310 и 6310и, пред нова година 6310и за 90 евра имам продадено, ама немав зборови за телефонот, 9 дена батерија држеше со уклучен блутут и нон стоп работа на него...
башка освен батеријат друго му беше скоро се како ново, на батеријата имаше само некои флеки најверојатно од вртење на маса.
Ретро телефоните понекогаш повеке вредат од денешниве компјутер-телефони, поради тоа што во т28ците 60% е метал, а во Н73 само отпорниците се направени од метал и контактите за батерија, полнење, микрофон, звучник, вибратор и бузер.