Вашиот прв мобилен телефон беше...

albanian_boy

pershendetje te gjitheve
Член од
14 април 2006
Мислења
252
Поени од реакции
10
ehhh mislam deka si imav nokia 5100 ili 5110 ako ne gresam ,imase antena i koga jas go kupiv toj mobilen telefon togas mnogu retko imase nekoj mobilen a edna minuta razgovor mislam deka bese 60 ili 70 den i toa na post pejt a ovaa bese ako ne se lazam vo 1999 god

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
нокиа 5110.

иначе добро ми текнува дека тогаш една смс порака беше 30 денари, и појке беше исплатливо да се јавиш на една минута.
Толку беше некои 70денари минута...
абе у тоа време мобилен да имаш беше луксуз, за едно микрофонче да смениш во сервис чинеше некои 2000 денари. а сега за 150 денари ке ти се ценка, нема да му чинлео како што треба, потифко ке му се слушало...бла..бла...

albanian_boy

pershendetje te gjitheve
Член од
14 април 2006
Мислења
252
Поени од реакции
10
Necrophilia напиша:
нокиа 5110. иначе добро ми текнува дека тогаш една смс порака беше 30 денари, и појке беше исплатливо да се јавиш на една минута.
Толку беше некои 70денари минута...
абе у тоа време мобилен да имаш беше луксуз, за едно микрофонче да смениш во сервис чинеше некои 2000 денари. а сега за 150 денари ке ти се ценка, нема да му чинлео како што треба, потифко ке му се слушало...бла..бла...

ehhh da da stvarno togas bese luksus da se imase mobilen telefon inake jas od togas koristam mobilen telefon znaci 8 ili 9 godini hahaaah

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
се прашувам колку сте биле срекни кога се го добиле вашиот прв личен мобилен телефон... хаххаа...
ЈАс немате појма колку бев срекен... мислев дека сум центар на вниманието... идам кај мене во Чаир во еден млечен ресторан и мобилниот на маса го остаив ѕој хагенукот и една другарка од клас си помисли дека фербединот (на македонски - даљинско) сум го понел со мене... хаххахаа

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Lelel kolku radosta bese..Znam deka go dobiv za rodenden, 2 nedeli pred rodendenot, Siemen c30, znaete od onie sto svetat rozevo, drac!Be 7 odd, neznaete kolku bev voodusevena.Cudno, istoto cuvstvo go imav i godinava koga za rodenden ja dobiv Motorolkata V3i-the phone of my dreams!

outcast

login: failed!
Член од
29 јануари 2007
Мислења
424
Поени од реакции
8
Siemens CX65, прв и моментален. Ништо посебно не му се израдував, бев меѓу ретките бранители на последното упориште на декаденцијата, скоро сите другари/ки имаа мобилни пред јас да го купам овој. Кога ептен ми притреба реков - е ај и јас да земам јбг :toe:. Дур не цркни, или не ми го украдат/не го загинам, немам намера да го менвам.

Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.768
Поени од реакции
31
Alkatel 310 ah da mi teknuva mi go kupia vo 8 oddelneie bev pre srrekna baska meni na makedonski uf uf uf... se sekavam deka go mestev alaramot da mi zvoni demek nekoj mi zvoni samo da go pokazuvam ahhh kolku go sakav ama imase nesreken slucaj pred 3 god padna u solja neznam kako...se miev race i go drzev na uvo i pljus:):):)

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
outcast напиша:
Siemens CX65, прв и моментален. Ништо посебно не му се израдував, бев меѓу ретките бранители на последното упориште на декаденцијата, скоро сите другари/ки имаа мобилни пред јас да го купам овој. Кога ептен ми притреба реков - е ај и јас да земам јбг :toe:. Дур не цркни, или не ми го украдат/не го загинам, немам намера да го менвам.
taze Moblardzija a???

[MkD]eXtreme

Proud To Be Macedonian
Член од
30 март 2007
Мислења
49
Поени од реакции
1
Panasonic neznam so marka znam deka bese EPTEN tezok i golema baterija imase...:)

Filip89

Македоникус
Член од
1 март 2007
Мислења
528
Поени од реакции
4
SIemens C nesto ne se sekavam na brojot mislam deka bese C50, neznam moze sum greska. Mi go ukradoa.

KaZaN89

шуруп мајстор
Член од
2 јуни 2006
Мислења
193
Поени од реакции
25
Моторола Т192... Меѓу првите со анимирано мени...за жал трагично заврши, се удави... :salut:

Член од
14 април 2007
Мислења
48
Поени од реакции
2
jas um 90-god.mojot prv telefon bese kupam vo 3-odd (simens c30)

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
sony ericsoon T230i

Samaramon

¤ ξωટ ¤
Член од