Вашиот прв мобилен телефон беше...

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Сони Ј 70...штета што ми го украдоа :(

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Necrophilia напиша:
а сакате мојата историја за мобилни телефони како си ги менувал да ја знаете??
Ај стави ја. Баш ме интересира дали ќе ја собере во еден пост.:)

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
zborime za telefono sto jas licno si gi imam kupeno za mene i gi imam koristeno podolgo od 1 mesec.

znaci simensot i hagenukot ne gi broime i uste edno 4-5 telefoni sto tatko mi mi gi ima kupeno.

1998 godina pocetok na maj nokia 8110
1999 godina januari nokia 5110 - prviot megu prvite so prvite igri
1999 godina kraj na septemvri ericsson 1018
2000 godina kraj na juni Siemens SL45 prviot mobilen so mp3 pleer
2001 godina pred letoto Sony J7 koj posle 2 meseci koristenje i go podariv na majka mi i do den denes uste go cuva.
2002 godina nokia 5210 do sea najveke pari sto sum dal za mobilen e za ovoj model, 280 evra sum dal. ali znaete sekoj sizik si plaka rizik... deneska koga gi gledam po tezgine na pazarce po 6-700 denari kako gi prodavaat mi ide da gi ubijam.
2003 godina 3200 nokia od dubai si ja kupiv za 180 evra i bev megu prvite deca u makedonija sto imaat mobilen telefon so vgradena kamera a da ne e so glomazni dimenzii.a prv sto ima 3200, znam sekoj koj kako mi go videshe se cudese mislea deka e od mars posto ima na eden taster dve dugminja, a do toa vreme poznati telefoni so kamera bea samo 7650, T68 i uste dvajca/trojca koi mozea da si gi ovozmozat samo luge sto primaa nad 400 evra plata i da sobiraat nekolku meseci za toj telefon. a me teknuva koga ja kupiv 3200 seuste na poveke web strani pishuvashe za toj model incoming....
hahhaaa... a ako kazuvam kolku telefoni sum koristel na po 2/3 nedeli a sto ne sum gi kupuval jas sam licno... i toa samo poslednive 6-7 meseci... ne znam tocno kolku redovno pishuvam na temata Kakov mobilen koristite vo momentov? ali znam deka sum eden od najaktivnite u taa tema.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
И јас го купив Нокиа 3200 само што излезе. Го купив од Бугарија, а кај нас излезе после пола година. Сите незнаеа што е. Чудно им беше телефон со 6 копчиња:). Ама супер беше за тоа време. Камера имав меѓу првите што излегоа. Освен тоа можеа и слики да се праќаат преку Инфраредот. На другите телефони не им работеше.

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Devilish Angel напиша:
али Alcatel-от беше закон .. може уште го користи некој не знам :pos2:
До пред месец дена од прилика мојот го користеше братучед ми. Никако не сакаше да го смени, интересен му бил што немало веќе никој таков, уникатен беше. И гајле си немаше, само еднаш му смена батерија и си тераше. Па скоро 4 години (плус јас една година) го служеше.

naum_spaseski

Стружанец
Член од
25 јануари 2007
Мислења
534
Поени од реакции
2
Првиот мој телефон ми беше Sony Ericsson T100. Отслужи добри две години во гребање, лупање и паѓање од џеб. После тоа една година го имаше мајка ми, а сега е кај еден братучед мој. За жал, немам слика од него. А иначе најстар телефон што го имам (сеуште е во работна состојба, само батеријата не е за пофалба) е Ericsson GF768.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
naum_spaseski напиша:
Првиот мој телефон ми беше Sony Ericsson T100. Отслужи добри две години во гребање, лупање и паѓање од џеб. После тоа една година го имаше мајка ми, а сега е кај еден братучед мој. За жал, немам слика од него. А иначе најстар телефон што го имам (сеуште е во работна состојба, само батеријата не е за пофалба) е Ericsson GF768.
ако сакаш можеш да си ја направиш сам батеријата се состои од обични 4 батерии за даљинско од АА формат. само извади ја пластиката ке видиш една жица со диода нанеа одлеми ја стај ги 4те батерии во лежиштето и терај си работа.

п.с. батериите што ке ги ставиш мора да бидат ричарчибл, оти алкалните после 3/4 полнење нема да работат.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
G e G o напиша:
иначе ако не ве мрзи можете малце и поопширно да си кажете, пример од кај сте го земале, колку пари сте го земале, колку време сте го користеле, сте го носеле на сервиси, што издржал, кај е сега итн...
се разбира доколку помните.

Член од
26 февруари 2007
Мислења
366
Поени од реакции
10
Jas do sea edinstveno sum imal problem so sonyEricsson K700I mi se rasipa dzojstikot ednas vo 1 godina koristenje drugi problemi so telefonive sum nemal.Neznam oti mozebi mi se pogodile.Isto taka vujko mi ima prodavnica za mobilni pa on mi gi nosi ali ne gi nosi od Dubai go prasav bas od drugo mesto gi zimal

Unstoppable

Баниран
Член од
27 јануари 2007
Мислења
702
Поени од реакции
0
Мојот прв мобилен беше Ericsson A2628s го купив 6,500 ден. При-Пејд со картичка од 1,500 ден. :) јака меморија имам а?! :P

Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
motorola-190 и да не ми цркнеше уште ке си го користев

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
siemens c 45

ee so telefon bese na vremeto po po :)

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Sase91 напиша:
Jas do sea edinstveno sum imal problem so sonyEricsson K700I mi se rasipa dzojstikot ednas vo 1 godina koristenje drugi problemi so telefonive sum nemal.Neznam oti mozebi mi se pogodile.Isto taka vujko mi ima prodavnica za mobilni pa on mi gi nosi ali ne gi nosi od Dubai go prasav bas od drugo mesto gi zimal
skoro site dileri od jugo-istocna evropa i evro-azija nosat od dubai, dodeka drugite drzavi najcesto zemaat od singapor ili maroko.

inace ima mnogu od mkd sto zimaat od srbija, imalo puno dileri sto idele so min zarabotka primer po 10/15 evra od telefon
ako N70 e 170 evra vo dubai oni gi prodavale po 190 evra ali fintata kaj niv e mora da zemes min 20/30 komada...
I jas sum zimal porano od kaj niv, jes da se isplati oti ako zimas 30-40 telefoni od dubai ke nemozes ni patot da si go izvadish a ne kamoli drugite troskovi, no koga zimas po 400 komada telefoni toa e druga prikazna.

Unstoppable

Баниран
Член од
27 јануари 2007
Мислења
702
Поени од реакции
0
FLiX напиша:
siemens c 45

ee so telefon bese na vremeto po po :)
Тоа беше мојот трет мобилен телефон.. и стварно беше кул, се сложувам со тебе!

Kajgana Shop

На врв Bottom