Јас првпат седнав на компјутер летото во 1998 год. тогаш моите и купија на сестра ми компјутер, бидејќи она беше средно школо тогаш и нејзе и беше попотребен, а јас бев за шесто одд. мислам и мене не ми беше толку потребен, но сепак иако компјутерот беше купен за сестра ми и се наоѓаше во нејзината соба, јас сепак не станував од него ........... преку викенд фулл играње ......... а другите денови пред школо, после школо обавезно седнував ........... првите игри со кои ја изгубив ’’невиноста‘‘ беа: Lion King, Doom2, Heretic, Hexen, Commandos, Gods, Relentless, Winter, Prince of Persia i.t.n.
Откако сиве овие игрици кои беа на самиот компјутер ги свртев за краток временски период потоа почнав честопати да си купувам цедиња од ГТЦ и тоа или од Југотон или од Ултимејт-Маркет, на почетокот цедињата беа 150 ден. но по некоја година паднаа на 100 ден. меѓу првите цедиња/игри кои ги купив беа: Tarzan, Hercules, Quake2, StarWars-JediKnight, IndianaJones..., Max2, Martyr, TombRaider..., MortalKombat4, MonkeyIsland, ThunderBrigade .............. RainbowSix-TomClancy, Hell-Copter, NFS..., RedAlert..., UrbanChaos..., Call of Duty..., Medal of Honor..., SpetsNaz..., TimeShift, MAME(poveketo serii) i.t.n. ...