Вашето дете се дрогира?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Serdarot напиша:
прво и основно, најверојатно ќе правам убав муабет со моите деца околу тоа...

ќе пробам да им објаснам дека е непотребна глупост дрогата...
А доколку пушат трава? Што ќе ги советуваш? Би ми бил интересен одговорот бидејќи нели марихуаната за тебе не е дрога и си за нејзина легализација.

Дали би ти било мило твоето дете да пафка? Дали па можеби онака татковски би си палеле заедно по некоја уз добра песна, добра утакмица на ТВ...?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
И ве гледам чудни и смешни, демек само депресивните и оние кои ги зафатила апатија се дрогираат.

А бе...сфативте сега дека кажавте кикс?

RaGeAnGeL

KiCk AsS
Член од
23 јануари 2005
Мислења
930
Поени од реакции
7
se drogiret tie so saket i se lecet tie so saket...i ak sakas i za stol vrzi go ak sakat da zemit neso ke zemit jas ne znam zaso se tolku ubedeni deka "moeto dete nema shansa"

Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
RaGeAnGeL напиша:
se drogiret tie so saket i se lecet tie so saket...i ak sakas i za stol vrzi go ak sakat da zemit neso ke zemit jas ne znam zaso se tolku ubedeni deka "moeto dete nema shansa"
Ич не сме убедени дека нема шанса, напротив... Како што тргнала работата, шансите се се поголеми и баш тоа е темата - што ако, и што за да не...

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
За однесувањето на детето не се одговорни само родителите, него и околината.

Многу битно е детето да се воспита да има цврст карактер, така да без разлика што му се нуди од околината да не прифаќа здраво за готово. Треба да знае што сака. Но за да изгради детето цврст карактер само семејството не може да помогне, треба самото да сфати дека некои работи можат да му наштетат, а тоа најчесто го дознаваат преку сопствени експериментирања.

Што ако мене ми кажуваа дека алкохолот е штетен, сфатив кога еден ден се начукав толку што во рок од 5 саати повраќав 7 пати, последните два - крв. И од тогаш си знаам граница.

Сум пробал и марихуана, цигарите ги оставив, а на пожестоко не одам, заради тоа што се "навежбав" на цигарите и алкохолот, а марихуаната ми беше колку да не ми биде мака ако умрам дека сум пропуштил нешто(радозналост).

Заклучокот од мене
Мое е да му кажам на детето дека има работи што се штетни за него, а за помеките работи (како цигари и алкохол) покрај тоа што ќе му кажам да не претерува, ќе му "бувнам" едно пиво и ќе го прашам дали брка женски (ако детето ми е машко).

Исто ќе му кажам дека на времето сум пушел цигари (5 години) и ради здравјето сум ги оставил, и ќе му кажам што сум осетил, а тој ако сака нека пуши.

Вака ќе сфати дека што и да направил против мојот збор, кај мене ќе најде поддршка/разбирање, и полесно ќе ми биде да го следам до кај е со развојот и дали заминува на лош пат.

Подобро да се спречи отколку да се лечи.

RaGeAnGeL

KiCk AsS
Член од
23 јануари 2005
Мислења
930
Поени од реакции
7
spooky напиша:
RaGeAnGeL напиша:
Ич не сме убедени дека нема шанса, напротив... Како што тргнала работата, шансите се се поголеми и баш тоа е темата - што ако, и што за да не...

2-3 bash to napisaa deka "moeto dete nema shansa"(ne bash bukvalno taka ali to im bese muabetot)...ti valjda ne si eden od niv...i super

Член од
16 септември 2005
Мислења
4
Поени од реакции
0
Re: Дисциплински мерки за „социјално неприлагодена“ младина

Acid напиша:
Дрога си е дрога. Илегално си е илегално. Зошто да не ги ставиме во ист кош?
Затоа што човек што дува не е лош човек и криминалец, а човек што се хорса би те продал ако му се пружи прилика.

Acid напиша:
А да ја фатиш како пафка ќе и речеш „Еи, дај дим черо! Вазааа!“. Која е разликата?
Џабе ќе ти ја кажам, нема да разбереш.

Acid напиша:
Не треба да биде табу, точно. Ама правиш огромна грешка ако ги класифицираш дрогите на „тешки“ и “лесни“ пред твоето дете.
Зашто?

Acid напиша:
Ако и покрај сите укажани факти, човекот е неразумен, треба да се примени ќотек. Нешто слично на дресурата кај животните. Нормално, не крвничко тепање - ама по некое воспитно шамарче.
Ќотекот излегол од рајот.
Те шамарале тебе ко дете? Затоа си таков?

SpaceLily напиша:
Mara bila epten napredna be Ајде бе... Jas izgleda glupa sum.
Мора да си. Само тоа го објаснува потписон,

SpaceLily напиша:
God Has a Plan For Me!

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248

мара напиша:
Acid напиша:
Затоа што човек што дува не е лош човек и криминалец, а човек што се хорса би те продал ако му се пружи прилика.
Демек ако се ебиш “натурално“ т.е. со природен курац - онда си нормален човек а ако се акаш со вибратор - онда си перверзњак!

Свашта еј :poos: :poos: :poos: :poos: :poos: :poos: :poos: :poos: :poos: :poos: :poos: :poos: :poos: :poos: :poos: :poos: :poos: :poos: :poos: :poos: :poos: :poos: :poos: :poos: :poos: :poos: :poos: :poos: :poos: :poos: :poos: :poos: :poos: :poos: :poos: :poos:

Идите скријте се бре : хахахахахаххахахахахахахахахах!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.224
Поени од реакции
34.516

мара напиша:
Acid напиша:
Криза си е криза. Злото е зло, безразлика во кој облик доаѓа.
Пошто најверојатно веќе си изгубил/а голем процент од мозокот, ќе ти го поставам вака:

Марихуана = дрога
Хорс = дрога

ДРОГА = ЗЛО

мара напиша:
Acid напиша:
Не треба да биде табу, точно. Ама правиш огромна грешка ако ги класифицираш дрогите на „тешки“ и “лесни“ пред твоето дете.
Зашто?
Затоа што (врати се на горенаведеното) - дрога си е дрога, закон си е закон, здравје си е здравје. Колку пати треба да ти повторам? :zid:

мара напиша:
Џабе ќе ти ја кажам, нема да разбереш.
Никогаш не сум можел да ги разберам џанкерчињата. Вие комуницирате само преку „шмрк шмрк“, “паф-пуф“, “боц боц“.

мара напиша:
Те шамарале тебе ко дете? Затоа си таков?
Немало потреба да ме шамараат, сум бил разумен. Ама на тебе не би ти дошло една добра „дресура“.

Член од
16 септември 2005
Мислења
4
Поени од реакции
0

Acid напиша:
Криза си е криза.
Форум криза? Криза за acid, криза за тутун, алкохол?

Acid напиша:
Злото е зло, безразлика во кој облик доаѓа.
Особено ако тоа е олицетворено во сатаната кој им нуди тревка на твоите дечиња? УУУуу, плаши се!

Acid напиша:
Пошто најверојатно веќе си изгубил/а голем процент од мозокот, ќе ти го поставам вака:

Марихуана = дрога
Биииппп. Грешка.
Acid напиша:
Хорс = дрога
Конечно да се сложиме.
Acid напиша:
ДРОГА = ЗЛО
Дрогата е нашиот најголем непријател. Само кукавиците бегаат од непријателот.

Прашај ја мајка ти дали лексилиум/дијазепам е дгога.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097

мара напиша:
Дрогата е нашиот најголем непријател. Само кукавиците бегаат од непријателот.
A ти отиде по другото мото за непријателот: "Ако неможеш да го победиш, придружи му се"! :))

D

DJ_DEXTER

Гостин
Вашето дете се дрогира ?!

Што ќе направите доколку дознаете дека вашето дете се дрогира?

IsidoraD

Neko to od Gore vidi Sve!
Член од
18 октомври 2005
Мислења
671
Поени од реакции
29
Prvo ne daj boze :pop:
Vtoro ako dojde do toa ke mu pomognam na sekoj mozen nacin,ke go nateram da saka on/ona samiot da izleze od toj pekol.
Ke go prosetam niz grad za da mu gi pokazam narkomanite od moe vreme,ke mu kazam sto luge bile i kako zavrsile.
Ke pobaram i strucna pomos ama pred se ke bidam so nego sekoj moment..bidejki bas togas ke mu trebam.

Член од
15 мај 2006
Мислења
167
Поени од реакции
1
Би го прошетал (да се разбереме не ставил таму) крај Бардовци и кај наркоманите да види кај иде, па ако не се поремети од хоророт кје се излечи одма. Ако не сфати сам, нема друг лек, се друго е привремено решение коа нема да го реши проблемот, туку само ќе го задлабочи.

Член од
11 јули 2006
Мислења
79
Поени од реакции
1
Ako dojde do toa bi mu pomognala bi go odnesla vo nekoj centar za lecenje od zavisnosti i bi mu pruzila celosna nega.

Kajgana Shop

На врв Bottom