Ваша идеја за бизнис во Македонија

Член од
15 октомври 2014
Мислења
2.041
Поени од реакции
802
Имаш идеја каде би ги монтирал?
Ne .ali imam konkretna ponuda za uvezuvanje i distribucija na solarni paneli od stranstvo.moeto dvoumenje e zaradi nepoznavanje na biznis pazarot so spomenatite.baram pomos i mislenja okolu ovaa .tvoe mislenje,kolku bi bilo isplatlivo i profitabilno ?

Член од
23 октомври 2013
Мислења
817
Поени од реакции
170
Ne .ali imam konkretna ponuda za uvezuvanje i distribucija na solarni paneli od stranstvo.moeto dvoumenje e zaradi nepoznavanje na biznis pazarot so spomenatite.baram pomos i mislenja okolu ovaa .tvoe mislenje,kolku bi bilo isplatlivo i profitabilno ?
У бугарија братучед има фабрика и увезува панели. 100 евра е 100 вати панел.

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Искрено, незнам зошто размислуваш за ова ако немаш познавање од пазарот ама ајде ќе пишам мое мислење.

Вака сега. Денес секој може да има конкретна и конкурентна понуда за увезување и дистрибуција. Колку да се увериш оди на alibaba.com и кликни таму на AliSourcePro. Пишуваш што ти треба и те преплавуваат со понуди кинески компании. Увозот и дистрибуцијата ти е најлесниот дел (доколку имаш пари нормално).
Релативно лесно се наоѓаат и електричари/монтери/ и други работници.
Реалниот проблем ти е пласманот. Кај нас имаш неколку поголеми фирми што се бават со ова, за помали сигурно има ама јас не ги знам. Мислам дека имаи еден дечко на форумов што го работи ова.

Тие поголемите фирми, што и не се така големи т.е имаат по околу 20 вработени прават доста пари.
Пазарот денес ти е од домаќинства и викендици па се до земјоделие и базни станици.
Првиве две се играчка, незнам ни дали за плата ќе вадиш. Ако имаш луѓе по операториве и можете да наместите за ти да го фатиш проектот тогаш слободно почни со ова. За земјоделците незнам како оди работата точно, ИПА фондовите мислам дека даваат до 50% од средствата така да можеш и тука да влезеш релативно добро ( зашто да дава пари за нафта за наводнување кога може на сонце).

Значи ти требаат јаки врски и пари, знаење не баш. Со тек на време се поднаучува (се зависи до индивидуата).[DOUBLEPOST=1415286543][/DOUBLEPOST]
У бугарија братучед има фабрика и увезува панели. 100 евра е 100 вати панел.
Основна дејност на фабриката за панели е увоз на панели ? :свиркам:

Член од
15 октомври 2014
Мислења
2.041
Поени од реакции
802
Искрено, незнам зошто размислуваш за ова ако немаш познавање од пазарот ама ајде ќе пишам мое мислење.

Вака сега. Денес секој може да има конкретна и конкурентна понуда за увезување и дистрибуција. Колку да се увериш оди на alibaba.com и кликни таму на AliSourcePro. Пишуваш што ти треба и те преплавуваат со понуди кинески компании. Увозот и дистрибуцијата ти е најлесниот дел (доколку имаш пари нормално).
Релативно лесно се наоѓаат и електричари/монтери/ и други работници.
Реалниот проблем ти е пласманот. Кај нас имаш неколку поголеми фирми што се бават со ова, за помали сигурно има ама јас не ги знам. Мислам дека имаи еден дечко на форумов што го работи ова.

Тие поголемите фирми, што и не се така големи т.е имаат по околу 20 вработени прават доста пари.
Пазарот денес ти е од домаќинства и викендици па се до земјоделие и базни станици.
Првиве две се играчка, незнам ни дали за плата ќе вадиш. Ако имаш луѓе по операториве и можете да наместите за ти да го фатиш проектот тогаш слободно почни со ова. За земјоделците незнам како оди работата точно, ИПА фондовите мислам дека даваат до 50% од средствата така да можеш и тука да влезеш релативно добро ( зашто да дава пари за нафта за наводнување кога може на сонце).

Значи ти требаат јаки врски и пари, знаење не баш. Со тек на време се поднаучува (се зависи до индивидуата).[DOUBLEPOST=1415286543][/DOUBLEPOST]

Основна дејност на фабриката за панели е увоз на панели ? :свиркам:
Fala mnogu za iskrenoto i konkretno mislenje .
Mene skoro i ne mi trebaat finansii za zapocnuvanje na biznis,osven firma,rabotnici i objekt .
Drugoto e sve na teret na gazdata .
Toa sto sakav da znam dali e profitabilen biznisot,imam razlicni mislenja od poveke luge,sto i tvoeto donekade se poklopuva so nivnite ..

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Fala mnogu za iskrenoto i konkretno mislenje .
Mene skoro i ne mi trebaat finansii za zapocnuvanje na biznis,osven firma,rabotnici i objekt .
Drugoto e sve na teret na gazdata .
Toa sto sakav da znam dali e profitabilen biznisot,imam razlicni mislenja od poveke luge,sto i tvoeto donekade se poklopuva so nivnite ..
Планот е да се купуваат готови панели или само увоз на келии па после тука да се составуваат панелите?
Рачунај дека тука ти требаат и аку. батерии, инверотир, ормари итн ...

Член од
15 октомври 2014
Мислења
2.041
Поени од реакции
802
Планот е да се купуваат готови панели или само увоз на келии па после тука да се составуваат панелите?
Рачунај дека тука ти требаат и аку. батерии, инверотир, ормари итн ...
Gotovi .

Член од
8 октомври 2009
Мислења
780
Поени од реакции
385
Не е некој голем бизнис ама може да се заработи нешто пред празнициве... :)
...Изработка на украси за Нова година. На пример од шишарки.
Пишете ornaments from pine cones на гоогле и одете на pictures.

Последно уредено:
Член од
8 октомври 2009
Мислења
780
Поени од реакции
385
Последно уредено:
Член од
6 март 2009
Мислења
979
Поени од реакции
853
Ме интересира според вас дали и колку би било исплатливо во Скопјево да се отвори гифт шоп/цвеќара
Правев некои пресметки калкуции сум правел муабет со луѓе кои работат или работеле ваков бизнис и според мене испаѓа задоволителен профит

Член од
5 август 2013
Мислења
26
Поени од реакции
2
Здраво :)
Вака ми треббат информации ако некој може да ми каже каква е процедурата зa странски државјанин да отвори фирма во македонија и исто така ови би ми значело многу ако некој може да ми каже каква е процедурата за отворање на Менувачница(Excange Office) и Филијала на Western Union што е потребно кои се процедурите или ако не пак кај би можел да ги најдам овие информации исто така дали некој може да каже од прилика дали би било исплатливо да се отвори Westeren union со Менувачница во склоп.Позз

Член од
25 септември 2013
Мислења
35
Поени од реакции
19
Здраво :)
Вака ми треббат информации ако некој може да ми каже каква е процедурата зa странски државјанин да отвори фирма во македонија и исто така ови би ми значело многу ако некој може да ми каже каква е процедурата за отворање на Менувачница(Excange Office) и Филијала на Western Union што е потребно кои се процедурите или ако не пак кај би можел да ги најдам овие информации исто така дали некој може да каже од прилика дали би било исплатливо да се отвори Westeren union со Менувачница во склоп.Позз
_
Странски државјанин може да отвори фирма тука во македонија , процедурата комплицирана читав во правдико.мк отвори пишува се а за тоа со менувачницата ако веке си работел имаш искуство влези во тој бизнис и ако имаш веке муштерии стални . јас имам другари што работет охрид ваква работа ако не се дуќанџиите бизнисмените секој ден прометот денарите да ги праат во девизи ... тешко би опстоиле ...

RML

Член од
24 август 2014
Мислења
3
Поени од реакции
0
Дали знае некој кога се зема под закуп дуќан, кафич, бутик и слично, во центарот на град, дали парите за ќирија се плаќаат од месец на месец, или за неколку месеци/години однапред ( и ако е да, за колку месеци/години)?

Член од
23 јануари 2015
Мислења
1
Поени од реакции
0
Дали знае некој кога се зема под закуп дуќан, кафич, бутик и слично, во центарот на град, дали парите за ќирија се плаќаат од месец на месец, или за неколку месеци/години однапред ( и ако е да, за колку месеци/години)?
Zavisi kako ke se dogovoris, so nekoi e za mesec , so nekoi za godina itn

Член од
25 септември 2013
Мислења
35
Поени од реакции
19
Ако си нов во бизнисот што си го одбрал , барај 6 месечен договор во месечна цена пример 500 евра и со можност после тие 6 месеци за продолжување на договорот по 6 месеци во времетраење на 5 или 10 години со непроменлива закупнина . [ мислам дека ме разбра Ч= ]

Kajgana Shop

На врв Bottom