- Член од
- 31 јануари 2015
- Мислења
- 1
- Поени од реакции
- 0
Sto mislite za prodavnicite sto prodavaat samo ovosje / zelencuk i eden vid na zdrava hrana ?
Според мене во момент вистински бизнис на кој треба максимално да се дејствува е пакување и обработка на овошје и зеленчук, имам развиено многу добар бизнис план за ова. Прошетајте низ пазарите во Македонија ќе видете прекрасно овошје и зеленчук меѓутоа меѓу нив ќе наидете на скапани овошки кои сакаат да ви ги подметнат несоодветно спаковани без никаков HACCP систем и слично, е сега замислете да се најде некој кои ќе вложи околу 20.000 евра да инвестира во една машина за паковање или вакумирање на овошје и зеленчук се разбира претходно сортиран и грижливо одбрани, со HACCP систем кој гарантира безбедност на храната, со добра промоција и маркетинг може да порасне во многу добар бизнис, следно што треба да преземи претприемачот што би се занимавал со овој бизнис е извоз во странство, цената на еден килограм лубеници во Грција е 1 евро(пример) а кај нас можеш да ја земеш за 5 денари и уште 40 да имаш трошоци 15 денари имаш чист профит на еден килограм лубеница (се разбира ова е хипотетички кажано без никаква пресметка ). Не бара големи инвестиции овој бизнис, според некои мои пресметки кои ги имам правено околу 20.000 илјади евра би биле повеќе од доволни.
Се разбира и овој бизнис има слаби страни меѓутоа не е овде место за анализа на бизнисот го наведов само како пример.
Имајте на ум дека овој бизнис може да биде потпомогнат и од бројните Европски фондови.[/quoteI
Imam razmisluvano i praveno presmetki za ist biznis. Mozebi moze da napravime nekoe partnerstvo ?![]()
Сега ке се отвара Гентерм таму така? Неколку предлози:me interesira dali nekoj mozi da mi pomogni za biznis ideja da mi kazi za region prilepski so biznis mozi da se otvori
Daj te molam nakratko objasni vo sto e stosot so kol centrite.Gledam aktuelno e no ne sum sretnal nekoj da ima poznavanje vo vrska so ovaa rabota i benefitot okulu nea.Bi investiral vo sekoj slucaj ako e interesno.[DOUBLEPOST=1464902878][/DOUBLEPOST]Доколку има некои заинтересиран да инвестира во отварање на кол центар за телефонски продажби нека ми се обрати имам разработен план и 2 години искуство во менаџирање на кол центар.
Daj te molam nakratko objasni vo sto e stosot so kol centrite.Gledam aktuelno e no ne sum sretnal nekoj da ima poznavanje vo vrska so ovaa rabota i benefitot okulu nea.Bi investiral vo sekoj slucaj ako e interesno.Доколку има некои заинтересиран да инвестира во отварање на кол центар за телефонски продажби нека ми се обрати имам разработен план и 2 години искуство во менаџирање на кол центар.
...одлично.., а кога ќе успееш да натрупаш доволно голем куп, качи се одозгора и запали се тоа.Здраво .
Сакам да почнам бизнис со канцелариски материјал . Значи да носам по фирми хартија за печатење , хартија за принтање , класери и сите останати канцелариски материјали . Дали некој знае од кај или да предложи од каде да можам да на големо
Ви благодарам однапред
Kaнцелариски материјали трошат на големо администрацијата, државните органиЗдраво .
Сакам да почнам бизнис со канцелариски материјал . Значи да носам по фирми хартија за печатење , хартија за принтање , класери и сите останати канцелариски материјали . Дали некој знае од кај или да предложи од каде да можам да на големо
Ви благодарам однапред