ВНИМАНИЕ - Avira Antivir корисници

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Avira Antivir пуштија SP2 update за својот антивирусен продукт. Нажалост, овој update има трикче. По апдејтирањето avira ќе ве праша дали сакате да го инсталирате ask toolbar-от. Сите оние кои ќе одбијат да го инсталираат toolbarот, чадорот ќе им остане затворен. Односно, ова значи guard-от на авира нема да работи - најзначајната функција на еден антивирус. Корисниците се разочарани и фрустрирани од оваа постапка на авира. Форумите им се преплавени од негативни коментари. Сеуште немаат официјално изјавено дали е оваа некаква грешка(чисто се сомневам) и дали планираат да направат промена.

Јас лично, сеуште ја немам update-увано.. Не знам што ќе правам ако остане работава ваква со ask toolbarот.

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
А да го инсталнеш тулбарот, а да не ти биде активен во прелистувачот?

Член од
21 јули 2009
Мислења
876
Поени од реакции
462
да бре јас ова го направив и гледам чадорчето остана затворено :eek:
пробав пак ама ништо :mad:
и чаре некое сега?

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Avira Antivir пуштија SP2 update за својот антивирусен продукт. Нажалост, овој update има трикче. По апдејтирањето avira ќе ве праша дали сакате да го инсталирате ask toolbar-от. Сите оние кои ќе одбијат да го инсталираат toolbarот, чадорот ќе им остане затворен. Односно, ова значи guard-от на авира нема да работи - најзначајната функција на еден антивирус. Корисниците се разочарани и фрустрирани од оваа постапка на авира. Форумите им се преплавени од негативни коментари. Сеуште немаат официјално изјавено дали е оваа некаква грешка(чисто се сомневам) и дали планираат да направат промена.

Јас лично, сеуште ја немам update-увано.. Не знам што ќе правам ако остане работава ваква со ask toolbarот.
Е јако е ова пред 5 мин. го инсталирав и сега ја гледам темава на Кајгана.:mad:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.442
Сите понатамошни мислења од типот „инсталирајте друг антивирус“ ќе бидат избришани.
Темава се однесува на конкретен проблем со Avira, не тролувајте со непотребни мислења.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Инсталирајте го наново антивирусот и инсталирајте си аск тулбар мислам дека не работи на хром.

Член од
28 јуни 2011
Мислења
414
Поени од реакции
163
Јас користам друга верзија на авира антивирус и нема вавки трикчиња :D

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Последно што прочитав, заштитата е активна само што чадорчето е затворено за да те натера да го инсталираш тој тулбарот.Може и без него само што многу гњави.

A

Auditore

Гостин
Инсталирај го тулбарот, но деактивирај го во пребарувачот, таа опција ја имаш на сите пребарувачи и решен проблем.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Avira AntiVir Personal – SP2 Release – Important Announcement

After updating to the new Service Pack 2, some of our free antivirus users have been experiencing a small issue, having a closed umbrella displayed in the system tray. However, this is only a signaling issue and does not affect your level of protection. We are actively working on a permanent fix, which will be publicly available soon. Until then, you can:

Learn how to fix it yourself:
http://www.avira.com/en/support-for-free-knowledgebase-detail?kbid=872

Kajgana Shop

На врв Bottom