ВНИМАНИЕ - Avira Antivir корисници

• Креатор на темата Креатор на темата Anon
  • Време на започнување Време на започнување

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.778
Поени од реакции
27.885
Локација
Скопје
Avira Antivir пуштија SP2 update за својот антивирусен продукт. Нажалост, овој update има трикче. По апдејтирањето avira ќе ве праша дали сакате да го инсталирате ask toolbar-от. Сите оние кои ќе одбијат да го инсталираат toolbarот, чадорот ќе им остане затворен. Односно, ова значи guard-от на авира нема да работи - најзначајната функција на еден антивирус. Корисниците се разочарани и фрустрирани од оваа постапка на авира. Форумите им се преплавени од негативни коментари. Сеуште немаат официјално изјавено дали е оваа некаква грешка(чисто се сомневам) и дали планираат да направат промена.

Јас лично, сеуште ја немам update-увано.. Не знам што ќе правам ако остане работава ваква со ask toolbarот.

А да го инсталнеш тулбарот, а да не ти биде активен во прелистувачот?

да бре јас ова го направив и гледам чадорчето остана затворено :eek:
пробав пак ама ништо :mad:
и чаре некое сега?

Avira Antivir пуштија SP2 update за својот антивирусен продукт. Нажалост, овој update има трикче. По апдејтирањето avira ќе ве праша дали сакате да го инсталирате ask toolbar-от. Сите оние кои ќе одбијат да го инсталираат toolbarот, чадорот ќе им остане затворен. Односно, ова значи guard-от на авира нема да работи - најзначајната функција на еден антивирус. Корисниците се разочарани и фрустрирани од оваа постапка на авира. Форумите им се преплавени од негативни коментари. Сеуште немаат официјално изјавено дали е оваа некаква грешка(чисто се сомневам) и дали планираат да направат промена.

Јас лично, сеуште ја немам update-увано.. Не знам што ќе правам ако остане работава ваква со ask toolbarот.

Е јако е ова пред 5 мин. го инсталирав и сега ја гледам темава на Кајгана.:mad:

Сите понатамошни мислења од типот „инсталирајте друг антивирус“ ќе бидат избришани.
Темава се однесува на конкретен проблем со Avira, не тролувајте со непотребни мислења.

Инсталирајте го наново антивирусот и инсталирајте си аск тулбар мислам дека не работи на хром.

Јас користам друга верзија на авира антивирус и нема вавки трикчиња :D

Последно што прочитав, заштитата е активна само што чадорчето е затворено за да те натера да го инсталираш тој тулбарот.Може и без него само што многу гњави.

Инсталирај го тулбарот, но деактивирај го во пребарувачот, таа опција ја имаш на сите пребарувачи и решен проблем.

Avira AntiVir Personal – SP2 Release – Important Announcement

After updating to the new Service Pack 2, some of our free antivirus users have been experiencing a small issue, having a closed umbrella displayed in the system tray. However, this is only a signaling issue and does not affect your level of protection. We are actively working on a permanent fix, which will be publicly available soon. Until then, you can:

Learn how to fix it yourself:
http://www.avira.com/en/support-for-free-knowledgebase-detail?kbid=872

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom