ВМРО - ДПМНЕ - Политичка Партија

• Креатор на темата Флеш
  • Време на започнување

Добра е листата на пратеници?!

• Да

Гласови: 39 18,8%
  • Не

Гласови: 140 67,3%
  • Така-така (Делумно)

Гласови: 29 13,9%

• Вкупно гласачи
    208

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Зоки не превесла сите со селски финти.....ред алерт не се уклучи кај народов. Не обвинувајте една партија затоа што била пасивна, не е тоа релевантно колку апатијата кај народот.
Абе идентитет ни смени човече.....ти овде зборуваш за банални работи Мицковски што ги кажал.....не ми се прави муабет повеќе.
Автоматски споено мислење:

Како?
Протести пред да се направи промената и ако е потребно дури и немири.
Се виде дека референдумот е неуспешен, се виде дека овие немаат намера да го почитуваат и тогаш требаше да бидат цврсти.

Како сакаш кажи ниту кампањата беше како што треба, ниту за време на договорите и носењето на двојазичноста затоа што и на ДПМНЕ им одговара друг да ја заврши валканата работа. Се надеваа дека и покрај пасивноста народот ќе ги изгласа овој пат и на готово ќе може да почнат со решен проблем со името и веќе потпишани договори за бришење на историјата, а воедно и решен проблем со двојазичноста со брачата.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.544
Поени од реакции
5.275
Овој барат промена во ВМРО , Борче Стамов добил стипендија за магистратура во Естонија од страна на Никола Димитров, За Референдумот жив го немаше, за парламентарни исто така, но и за Локални избори во Дорјан изгуби со 600 гласови разлика од СДС.
ако може подетално, имав можност да се сртенам со детево и не ми остави кој знае каков впечаток, а има и други работи не верувам дека е заради стипендијата туку заради сообраќајката

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
ако може подетално, имав можност да се сртенам со детево и не ми остави кој знае каков впечаток, а има и други работи не верувам дека е заради стипендијата туку заради сообраќајката
Беше потпреседател на УМС во период кога ВМРО беше најак, па нешто у МНР работеше дали беше Државен секратар таму или што не знам точно од таму директно го турнаа за Градоначалник на Дорјан, не спроно ова, ај што ги загуби Локалнитe во неговата општина, туку после Локалните на дечково воопшто и да го немаше ете бил во Естонија на магистратура, ама бидејќи сега се прави херој и каде да бил и ако имал влијание како што вика можел да помогне, да биде активен итн.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Не викам, на закана кон децата тешко дека некој ќе одолее, поготово за народ како нашиот кој ќе те заборави до утре. Ама што направија луѓе од типот на Ѓорчев, Антонио, Илија Димовски, итн, по ова прашање. Они кои преку овој народ се обогатија, требаше барем 5% да пружат оптор, да покажат заби, да се степаат бе ако ништо друго, да поделеа неколку боксови, никој немаше да ги убие за тоа, ама они одлучија како и во минатото, кешот над се и пред се.
Чии деца биле под закана?

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.544
Поени од реакции
5.275
Протести пред да се направи промената и ако е потребно дури и немири.
Се виде дека референдумот е неуспешен, се виде дека овие немаат намера да го почитуваат и тогаш требаше да бидат цврсти.

Како сакаш кажи ниту кампањата беше како што треба, ниту за време на договорите и носењето на двојазичноста затоа што и на ДПМНЕ им одговара друг да ја заврши валканата работа. Се надеваа дека и покрај пасивноста народот ќе ги изгласа овој пат и на готово ќе може да почнат со решен проблем со името и веќе потпишани договори за бришење на историјата, а воедно и решен проблем со двојазичноста со брачата.
Се гледа дека @Bodhidharma се обидува да релаксира.

Гледам некои нејасни погледи, па ако би сакал нешто повеќе.
-Прво “Б“, зошто за велепредавството кој е своевиден геноцид се користи израз како “валкана работа“?
Дали со таквиот вокабулар не се намалува ефектот на геноцидот или пак тоа се прави свесно?
-второ “Б“, како тоа мислиш пасивен народ, што требаше народот да направи и како тоа да го направи, самиот да се организира?
-трето “Б“, сакал не сакал времето си го прави своето и заборавот си доаѓа по свое, да очекуваат со време да се заборави дека како партија имаат направено големи зла против својот народ, .......првото што ми паѓа на памет е пуштањето низ вода на единицата “Лавови“, тоа се луѓе кои застанаа во одбрана на државата Македонија премногу лесно беа пуштени низ вода, ...........второ е злоупотребата на револтот и гневот кој се искажа на пртосетите на 27 април -денот кога ја окупираа државата и официелно- и повторно тие луѓе беа предадени, премногу лесно, луѓето денес се по затвори за Македонија, е како на толку блиско минато да се заборави?

Некако премногу лесно партијата си ги јаде своите деца, нешто слично како во фразата револуцијата ги јаде своите деца, или само мене така ми се чини!
Потребно е време, времето ќе си го направи своето ако претходно некој друг не ја заврши работата!

Беше потпреседател на УМС во период кога ВМРО беше најак, па нешто у МНР работеше дали беше Државен секратар таму или што не знам точно од таму директно го турнаа за Градоначалник на Дорјан, не спроно ова, ај што ги загуби Локалнитe во неговата општина, туку после Локалните на дечково воопшто и да го немаше ете бил во Естонија на магистратура, ама бидејќи сега се прави херој и каде да бил и ако имал влијание како што вика можел да помогне, да биде активен итн.
извини, не бев јасен мислев на оваа подетално: “Овој барат промена во ВМРО

Последно уредено:
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.713
Поени од реакции
37.692
... среде Скопје се гради објект чија дебелина на столбовите ветува добра висина, а никој до денес не знае кој го гради ...дали Али Баба и 40 разбојници или Итар Пејо од Мариово област десно од Муртино, демек не се знае кој го гради, три пати се истакнува тендер за рушење на објектот, што секое објавување сигурно се наплаќа паричен износ за јавно тендерирање, а од друга страна се осудува некое продадено државно земјиште во Македонски Брод и општо задоволство поради пријавата?
пусто македонче, да му цркне на комшијата козата, ако нему две ќе му цркнат, не е важно... :facepalm:

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
па Имаше пресс денес, еве: https://infomax.mk/wp/видео-стамов-потврди-мијалков-e-на-чел/

па Имаше пресс денес, еве: https://infomax.mk/wp/видео-стамов-потврди-мијалков-e-на-чел/

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Се гледа дека @Bodhidharma се обидува да релаксира.

Гледам некои нејасни погледи, па ако би сакал нешто повеќе.
-Прво “Б“, зошто за велепредавството кој е своевиден геноцид се користи израз како “валкана работа“?
Дали со таквиот вокабулар не се намалува ефектот на геноцидот или пак тоа се прави свесно?
-второ “Б“, како тоа мислиш пасивен народ, што требаше народот да направи и како тоа да го направи, самиот да се организира?
-трето “Б“, сакал не сакал времето си го прави своето и заборавот си доаѓа по свое, да очекуваат со време да се заборави дека како партија имаат направено големи зла против својот народ, .......првото што ми паѓа на памет е пуштањето низ вода на единицата “Лавови“, тоа се луѓе кои застанаа во одбрана на државата Македонија премногу лесно беа пуштени низ вода, ...........второ е злоупотребата на револтот и гневот кој се искажа на пртосетите на 27 април -денот кога ја окупираа државата и официелно- и повторно тие луѓе беа предадени, премногу лесно, луѓето денес се по затвори за Македонија, е како на толку блиско минато да се заборави?

Некако премногу лесно партијата си ги јаде своите деца, нешто слично како во фразата револуцијата ги јаде своите деца, или само мене така ми се чини!
Потребно е време, времето ќе си го направи своето ако претходно некој друг не ја заврши работата!

Како сакаш именувај го терминот, резултатот на крај е ист.
Второ пасивен не се однесуваше на народ, туку на партијата ДПМНЕ.
Баш поради тие глупости што ги направија и со пуштањето по вода на тие од 27ми веќе народот се помалку се осудува да излезе на било каков протест (иако тие од 27ми е голема веројатноста дека беа парично платени за да го направат тоа што го направија).

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
666
Како ќе ги вработуете у Администрација, директори ќе ги правите? И темава е ВМРО, сега испаѓаш како некој падобранец да појде у штаб на ВМРО и СДС и ова да им го шлапне :)
Левица ќе вработува поинаку. Левица ќе отпушта поинаку. Апасиев ќе го прајме претседател а не премиер. Името ќе го смениме. ВМРО ќе го забраниме.
На вистинското место си пишувам, политиката на Левица е таква што се треба да се оспори па дури и самото постење на ВМРО ДПМНЕ.. Името што го носи партијата е име за Левица. И наместо да биде ВМРО достојна Левица, они направија десница која лиже сдсмовски ******.

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Левица ќе вработува поинаку. Левица ќе отпушта поинаку. Апасиев ќе го прајме претседател а не премиер. Името ќе го смениме. ВМРО ќе го забраниме.
На вистинското место си пишувам, политиката на Левица е таква што се треба да се оспори па дури и самото постење на ВМРО ДПМНЕ.. Името што го носи партијата е име за Левица. И наместо да биде ВМРО достојна Левица, они направија десница која лиже сдсмовски ******.
Момче бре многу лошо си сонувал, дај разбудисе малце. :pos::pos:

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Чии деца биле под закана?
Па во оваа ситуација на никого, никој не ни реагираше за да некој му се закани, но во еден ваков процес таква работа е неминовна.

Не сеправете со сила од Марс паднати, Мицкоски и дпмне со само еден прес и една изјава можеа да извадат народ на улица и се да се стопираше. Кога ќе излезе 50.000 народ на улица се е решено, и влада ќе падне и тие што ќе сакаат да го тераат до крај ова ќе подразмислеа два пати, зошто ниту Димитров ниту Заев нема да имаат помош од некоја амбасада ако почнат луѓе да им влегуваат по куќите.

Ама за тоа прво треба да си свој на своето, да не си пикнат во анусот на Меркел и Брисел(ЕУ) и треба муда, а народ за такво нешто има секогаш.

Последно уредено:

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Па во оваа ситуација на никого, никој не ни реагираше за да некој му се закани, но во еден ваков процес таква работа е неминовна.
Ако не сакаш да кажеш на кого мислеше, кажи си отворено, нема потреба од акробации.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Ако не сакаш да кажеш на кого мислеше, кажи си отворено, нема потреба од акробации.
Шо влегуваш со непотребни клизачи?

Ако ме прочита убаво ваљда ме сфати што сакам да кажам, ама ајде пак ќе напишам. Ако некој од пратениците на вмро тргнеше да се бори до степен кога ќе постоеше некоја опаснот да се смени нешто во процесот кој се тераше од страна на Брисел и Заев, најверојатно ќе имаше таква закана.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Шо влегуваш со непотребни клизачи?

Ако ме прочита убаво ваљда ме сфати што сакам да кажам, ама ајде пак ќе напишам. Ако некој од пратениците на вмро тргнеше да се бори до степен кога ќе постоеше некоја опаснот да се смени нешто во процесот кој се тераше од страна на Брисел и Заев, најверојатно ќе имаше таква закана.
И шо ќе им направеа на децата, ќе ги киднапираа, ќе ги ликвидираа, шо ќе се случеше?

Тек тогаш ќе имаше крвопролевање, а тие кои одат да реализираат стратегиски цели тоа го прават ладнокрвно и промислено, не мразат никого, бар јас така мислам. Уцени на основ на кој знае какви компромитиации, поткуп итн да, меѓутоа чисто се сомневам дека било какви ликвидации биле во игра, тоа е се да создадат олеснителни околности во јавноста. Инаку тие луѓе се жртвувани од партијата, да не оди цела таа негативна енергија врз целокупната структура, по мое видување.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
И шо ќе им направеа на децата, ќе ги киднапираа, ќе ги ликвидираа, шо ќе се случеше?

Тек тогаш ќе имаше крвопролевање, а тие кои одат да реализираат стратегиски цели тоа го прават ладнокрвно и промислено, не мразат никого, бар јас така мислам. Уцени на основ на кој знае какви компромитиации, поткуп итн да, меѓутоа чисто се сомневам дека било какви ликвидации биле во игра, тоа е се да создадат олеснителни околности во јавноста. Инаку тие луѓе се жртвувани од партијата, да не оди цела таа негативна енергија врз целокупната структура, по мое видување.
Нема таков лик ни од вмро, а ни у државава што не би попуштил кога станува збор за децата, не е ова турско и не се тие идеали. Предолого владееше Грујо и партијата за да останел некој чист, така работи западот во вакви ситуации, поготово кога на власт има конзервативна, десничарска партија, ги остава да влезат во гомна до гуша па народот гласа дури и за лик како Заев(мислам на изборите во 2016)

Kajgana Shop

На врв Bottom