Бурек

Дали јадете бурек

• Вкупно гласачи
    558
Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.712
Поени од реакции
13.404
Секаков бурек јадам. Не го сакам кога тече од него зејтин уххх грозен ми е тогаш. Сум го јадел во повеќе земји ама во македонија е најдобар

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
Бурек је ремек дело и вајарско је дело природе!

}I{BuTtErFlY

You want ME
Член од
21 февруари 2006
Мислења
765
Поени од реакции
14
сакам бурек со спањак,па пица бурек па со сирење и на крај со месо :kiki: и обавезно јогурт мјам многу сакам јогурт :eek:dlicno:

N

n/a

Гостин
Burek (bjurek) e arapski specijalitet...
Dojden u nashive kraishta zaedno so arapite koi sto sluzele u redovnata turska armija.
Inaku...vo Bosna koga ke kazes burek...se podrazbira so meso! :)
inace drugoto si nosi soodvetno ime:sirenjaca...itn.
Vo MKD najubavo spored mene pravat vo Daniel vo TC Biser.
I znam deka ne e dobro(pogotovo navecer)...ama pak i pak....sakam brate burek....pogotovo so pola litro dobar jogurt. :pos2:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Јадам бурек. Сакам бурек, особено со сирење, ама без јогурт, бидејќи не пијам јогурт. Мњам...
Леле бе па сеа ми се отвори апетит...:pos:

Slatka mala

*** unique ***
Член од
10 јули 2007
Мислења
652
Поени од реакции
2
Секако дека јадам. Го обожавам со сирење, а со месо неможам ни да го помирисам (очигледно зосто не јадам месо).
И неможам да го јадам оној бурек од кој се цеди зејтин.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Бурек е смислата на мојот живот, неделно 4-5 пати јадам ама ЈАДАМ:) значи тазе у 3 саатот го прават мммммф....и ретко се наоѓа бурек по други земји. Али заклучок во Скопјево најдобар пица бурек има во шехерезада кај железничка, да се прејадеш пола пита и неможеш ни цигара да запалиш после тоа

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Бурек со месо од Феникс, лично од Спасе направен, сум во состојба да изедам цела пита во секое време.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Бурек со месо од Феникс, лично од Спасе направен, сум во состојба да изедам цела пита во секое време.

Тоа Феникс е кога одиш нагоре после банката? Ако е тоа тамо тогаш е катастрофа.... многу е мрсен бурекот тамо.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Тоа Феникс е кога одиш нагоре после банката? Ако е тоа тамо тогаш е катастрофа.... многу е мрсен бурекот тамо.
Пред 2 години имаш јадено. Нов газда го зеде пред некое време, преокрет за 180% се деси. :pipi:

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Најсмешно ми беше во охрид незнам во која бурекџилница беше побарав 5 четврта со месо и дечкото така со убава насмевка ми рече одма и од ЕДНА ПИТА ми даде 5ПАРЧИЊА (као демек четврти):pos: али убав беше бурекот...ај отидов ја по бурек оладен е сега малце:)

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Најсмешно ми беше во охрид незнам во која бурекџилница беше побарав 5 четврта со месо и дечкото така со убава насмевка ми рече одма и од ЕДНА ПИТА ми даде 5ПАРЧИЊА (као демек четврти):pos: али убав беше бурекот...ај отидов ја по бурек оладен е сега малце:)
„Кај Игорче“ милион посто, мене ми имаат дадено две половинки лиснати погачици, наместо две цели.

Maryah.C

Be a bee
Член од
9 јуни 2006
Мислења
4.001
Поени од реакции
710
Мх ,.обожавам бурек..со месо посебно..со друго не јадам
ама бурек рулз:eek:jea:

Kajgana Shop

На врв Bottom