Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
30 септември 2021
Мислења
104
Поени од реакции
81
Здраво дечки. Ми треба информација колку време е потребно додека се испрати и стигне уверението за државјанство во конзулат во Битола? Дали некој што подигнал уверение може да ми каже колку време поминува од потпис на указ до подигнување? Се наоѓам надвор од државава и колку што знам уверението мора лично да се подигне па потребно ми е да знам како би можел да се организирам околу сите работи. Ви благодарам.
2-3 Месеца се чека, за да пристигнат документите во Софија.

Член од
22 јули 2020
Мислења
58
Поени од реакции
42
Здраво на сите. Го добив пасошот оваа недела и ќе го напуштам форумот. Маратонот конечно заврши! За информации: Аплицирав во 2020 година, а имав позитивен во октомври 2024 година, со објавување на уредбата на почетокот на јануари 2025 година. Бев на дополнителна проверка скоро 18 месеци. Среќно за сите вас, и секој кој е во дополнителна проверка засекогаш, се надевам дека ќе се иселите од него наскоро!

Член од
19 февруари 2025
Мислења
2
Поени од реакции
2
2-3 Месеца се чека, за да пристигнат документите во Софија.
Јас сум на положително од Декември, па според тоа ако се чека 100 работни дена од статус положително до указ, значи дека би требало во Март негде да биде указот здравје боже. Е сега ме интересира што е следно, нели удостоверението се испраќа во конзулатот (бидејќи таму ја почнав постапката), при што треба да се однесат две слики и да се пријави адреса. Јас како што спомнав сум надвор од државава, па ме интересира кога би биле документите во конзулат за да знам кога треба да отидам за тоа, потребно ми е да се организирам со се однапред. Ова што ми спомна 2-3 месеци за да стигнат документите во Софија да не мислиш за ЕГН откако ќе се пријави адреса? Не знам како тече постапката после указ, не можев да најдам доволно податоци бидејќи повеќето е за задолжителна, финална итн како што знаете, па ако може некој поупатен да сподели повеќе би бил благодарен.

X3d

Член од
14 септември 2020
Мислења
10
Поени од реакции
13
Здраво на сите. Го добив пасошот оваа недела и ќе го напуштам форумот. Маратонот конечно заврши! За информации: Аплицирав во 2020 година, а имав позитивен во октомври 2024 година, со објавување на уредбата на почетокот на јануари 2025 година. Бев на дополнителна проверка скоро 18 месеци. Среќно за сите вас, и секој кој е во дополнителна проверка засекогаш, се надевам дека ќе се иселите од него наскоро!
[/QUOTE]
Pocituvana
Preku Kur ako Go napustis forumot
Pozdrav

Kajgana Shop

На врв Bottom