- Член од
- 17 јануари 2025
- Мислења
- 5
- Поени од реакции
- 3
Дали доколку е постапката ПРЕКРАТЕНА но не со отказ има некаква шанса да се продолжи без поднесување од ново? него само да се поднесат добри документи на веќе прекратената постапка
Taa od egzarhija sigurno ti e zemena od arhivata vo Sofija, taka? Samo odi i pobaraj ja pak tamu i toa e toaIzvini, pogresno napisav, sega pitav, kaj mene ne bese toj isti dokument (vencanica na precite). Se izvinuvam. Sekako, i barat original sega. Dokument e od bugarska egzarhija. Sto e toa uopste? Crkva pretpostavuvam? Da ode sestra mi vo Sofija direktno, mozda mozat da i napisat nov original koga ke pokaza kopija? Stvarno mi e glupo da zaradi toa e odbijat.
Toj dokument mi go dade eden vujko od Makedonija u original, ama se zagubi. Samo neoverena kopija imame sega. Sekako ke probam nakaj Arhivata vo Sofija. Gledav na internet, ne sum siguren kade e toa (adresa). Ima ovo "Centralen drzaven arhiv", 5 Moskovska st.Taa od egzarhija sigurno ti e zemena od arhivata vo Sofija, taka? Samo odi i pobaraj ja pak tamu i toa e toa
https://isda.archives.government.bg:84/Process.aspx?type=Inventory&agid=41&flgid=5086287&ilgid=11590976 Proveri tuka da ne e ovoj tip na dokumentToj dokument mi go dade eden vujko od Makedonija u original, ama se zagubi. Samo neoverena kopija imame sega. Sekako ke probam nakaj Arhivata vo Sofija. Gledav na internet, ne sum siguren kade e toa (adresa). Ima ovo "Centralen drzaven arhiv", 5 Moskovska st.
Баш ме интересира на кој линк може да се најдат архивите на Бугарската егзархија од 1941-1944 конкретно за крстеници (свето крштение). Дали се користи истиот линк или некој друг. Јас веќе аплицирав и не ми е потребно да барам стар документ, но чисто онака ме интересира ако некој знае нека каже, а може и на некој друг да му користи.https://isda.archives.government.bg:84/Process.aspx?type=Inventory&agid=41&flgid=5086287&ilgid=11590976 Proveri tuka da ne e ovoj tip na dokument
kolku vreme cekase od cekanje potpis do ukaz zemanje??Баш ме интересира на кој линк може да се најдат архивите на Бугарската егзархија од 1941-1944 конкретно за крстеници (свето крштение). Дали се користи истиот линк или некој друг. Јас веќе аплицирав и не ми е потребно да барам стар документ, но чисто онака ме интересира ако некој знае нека каже, а може и на некој друг да му користи.
Поздрав.
Автоматски споено мислење:
Здраво на сите.
Долго време ова прашање се мислев да го поставам. По земањето на Указот (Решението за државјанство) потребно е да се пријави адреса на живеење во Бугарија. Тие што имаат живеалиште ја пријавуваат адресата, но тие што немаат се запишуваат на адресата ул. „Леге“ бр. 6 во Софија, општина Средец.
Ме интересира дали има некоја разлика или предност доколку си запишан на друга адреса, отколку на ул. „Леге“ бр. 6, или кои би биле недостатоците доколку ги има ако си евидентиран на адресата ул. „Леге“ бр. 6. На пример дали може да се аплицира и за возачка дозвола доколку си регистриран на ул. „Леге“ бр. 6 и слично. Доколку некој нешто знае или има искуство со ова нека сподели.
Sigurno i toa mozes da go najdes, ama stranata e mnogu teska za navigiranjeБаш ме интересира на кој линк може да се најдат архивите на Бугарската егзархија од 1941-1944 конкретно за крстеници (свето крштение). Дали се користи истиот линк или некој друг. Јас веќе аплицирав и не ми е потребно да барам стар документ, но чисто онака ме интересира ако некој знае нека каже, а може и на некој друг да му користи.
Поздрав.
Автоматски споено мислење:
Здраво на сите.
Долго време ова прашање се мислев да го поставам. По земањето на Указот (Решението за државјанство) потребно е да се пријави адреса на живеење во Бугарија. Тие што имаат живеалиште ја пријавуваат адресата, но тие што немаат се запишуваат на адресата ул. „Леге“ бр. 6 во Софија, општина Средец.
Ме интересира дали има некоја разлика или предност доколку си запишан на друга адреса, отколку на ул. „Леге“ бр. 6, или кои би биле недостатоците доколку ги има ако си евидентиран на адресата ул. „Леге“ бр. 6. На пример дали може да се аплицира и за возачка дозвола доколку си регистриран на ул. „Леге“ бр. 6 и слично. Доколку некој нешто знае или има искуство со ова нека сподели.
Nemam ushte zemeno Ukaz. Daleku sum. Ne sum ushte ni na finalna. Bi trebalo kon krajot na godinava da sum na finalen status.kolku vreme cekase od cekanje potpis do ukaz zemanje??
Sredina na MajZdravo dali moze da mi kaze nekoj koga bi mozel da ocekuvam promena vo finalna od zadolzitelno 20XXX/2022
Do krajov na godinava bi trebalo da ti se smeni statusot.Znae nekoj do kade se stignati za 2022 godina? Jas sum 10xxx/2023 vo maj intervju, neznam ushe kolku ke cekam