Si platil za posrednik ili ne si platil, odnosno sam si apliciral, vremeto za dobivanje na pasosh e 3 do 5 godini spored drugite shto kazhuvaat tuka na forumot.So e voa nikoj da pomogne okolu bg pasos. Pa ke platim ne e problem. Izgubil sam posao zato moram u EU.
На наша контрола со македонски пасош, на бугарска со македонски пасош. На враќање на бугарска контрола и двата пасоши, на македонска нашиот пасош и цепај. Откако ќе ги земеш документите, следен влез во Бугарија само со бг документи, ако им дадеш мк документ ќе лапнеш казна.Ако добро ве разбрав сега за 3-4 недели кога ќе се подигнат, на излез да се даде бугарската лична карта и да се побара македонскиот пасош да го скенираат дека лицето излегло за да не му се броjaт денови.
Bulevar Knyagina Maria Luisa 91 vo SofijaЗдраво дечки. Пробав да барам со keywords за обнова на бугарски пасош, но не успеав да најдам. Па ако може некој да ми објасни која е процедурата и адресата од полициската станица во софија. На адреса Леге 6 сум ако тоа има нешто значење за во кое МВР да се оди.
Ne samo vo Bugarija, tuku i vo cela Evropska Unija.На наша контрола со македонски пасош, на бугарска со македонски пасош. На враќање на бугарска контрола и двата пасоши, на македонска нашиот пасош и цепај. Откако ќе ги земеш документите, следен влез во Бугарија само со бг документи, ако им дадеш мк документ ќе лапнеш казна.
neDecki imam bg pasos vekje 13godini. Dali vnuka mi moze da aplicira za pasos i dali bi i odobrile? Nemame nikakvi drugi dokumenti da pokazat deka babi i dedovci bile bugari.
Kolku vreme otprilika trae postapkata od podavanje dokumenti i intervju do zimanje pasos?
Zosto ne?
Мора по директен предокZosto ne?
Тука се преминува во финалнаIma na telegram stabile promena
Не.zdravo, jas bev na intervju vo maj 2023, vo jenuari 2022 dobiv kazna za brzo vozenje, bev na sud lani i minatata nedela mi stigna deka treba da ja dadam vozackata. koga izvadiv potvrda bev nesudena. dali ova ke bide nekakov problem vo procesot za izdavanje? fala vi