Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
16 јули 2024
Мислења
33
Поени од реакции
45
So e voa nikoj da pomogne okolu bg pasos. Pa ke platim ne e problem. Izgubil sam posao zato moram u EU.
Si platil za posrednik ili ne si platil, odnosno sam si apliciral, vremeto za dobivanje na pasosh e 3 do 5 godini spored drugite shto kazhuvaat tuka na forumot.

Член од
31 октомври 2018
Мислења
22
Поени од реакции
32
Здраво дечки. Пробав да барам со keywords за обнова на бугарски пасош, но не успеав да најдам. Па ако може некој да ми објасни која е процедурата и адресата од полициската станица во софија. На адреса Леге 6 сум ако тоа има нешто значење за во кое МВР да се оди.

Член од
5 септември 2024
Мислења
198
Поени од реакции
348
Ако добро ве разбрав сега за 3-4 недели кога ќе се подигнат, на излез да се даде бугарската лична карта и да се побара македонскиот пасош да го скенираат дека лицето излегло за да не му се броjaт денови.
На наша контрола со македонски пасош, на бугарска со македонски пасош. На враќање на бугарска контрола и двата пасоши, на македонска нашиот пасош и цепај. Откако ќе ги земеш документите, следен влез во Бугарија само со бг документи, ако им дадеш мк документ ќе лапнеш казна.

Член од
16 јули 2024
Мислења
33
Поени од реакции
45
Здраво дечки. Пробав да барам со keywords за обнова на бугарски пасош, но не успеав да најдам. Па ако може некој да ми објасни која е процедурата и адресата од полициската станица во софија. На адреса Леге 6 сум ако тоа има нешто значење за во кое МВР да се оди.
Bulevar Knyagina Maria Luisa 91 vo Sofija
ili eventualno vo konzularnoto oddelenie pri Ambasadata vo Skopje.
Inaku isto kako kaj nas popolnuvash formular, plakjash (vo banka ili kartichka zavisi kade aplicirash), te slikaat, chekash nekolku dena da go zemesh i toa e. Normalno go davash tekovniot pasosh i lichnata karta na uvid.

Автоматски споено мислење:

На наша контрола со македонски пасош, на бугарска со македонски пасош. На враќање на бугарска контрола и двата пасоши, на македонска нашиот пасош и цепај. Откако ќе ги земеш документите, следен влез во Бугарија само со бг документи, ако им дадеш мк документ ќе лапнеш казна.
Ne samo vo Bugarija, tuku i vo cela Evropska Unija.

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
Decki imam bg pasos vekje 13godini. Dali vnuka mi moze da aplicira za pasos i dali bi i odobrile? Nemame nikakvi drugi dokumenti da pokazat deka babi i dedovci bile bugari.
Kolku vreme otprilika trae postapkata od podavanje dokumenti i intervju do zimanje pasos?

Член од
25 ноември 2019
Мислења
124
Поени од реакции
128
Зошто мислиш дека не може да бара на основ на Бугарски происход од предок? Не преку родител бугарски гражданин, него преку предок второ колено од бугарски происход. Сите барат со некои стари документи од дедо или прадедо, а она нека докажува порекло со некои документи од дедо.

Член од
5 декември 2023
Мислења
7
Поени од реакции
6
zdravo, jas bev na intervju vo maj 2023, vo jenuari 2022 dobiv kazna za brzo vozenje, bev na sud lani i minatata nedela mi stigna deka treba da ja dadam vozackata. koga izvadiv potvrda bev nesudena. dali ova ke bide nekakov problem vo procesot za izdavanje? fala vi

Член од
16 јули 2024
Мислења
33
Поени од реакции
45
zdravo, jas bev na intervju vo maj 2023, vo jenuari 2022 dobiv kazna za brzo vozenje, bev na sud lani i minatata nedela mi stigna deka treba da ja dadam vozackata. koga izvadiv potvrda bev nesudena. dali ova ke bide nekakov problem vo procesot za izdavanje? fala vi
Не.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom