Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
25 мај 2017
Мислења
23
Поени од реакции
49
Здраво, се обидов да го продолжам мојот пасош, но се појави проблем најверојатно сум одјавен од адреса. Адресата ми е Леге 6 во Софија. Дали некој имал вакво искуство и како може да проверам дали сум стварно одјавен? Ви благодарам

Член од
25 јануари 2023
Мислења
3
Поени од реакции
0
Здраво, дали некој има информации како е ситуацијата со промена на возачките дозволи (б категорија поточно), претходно знам дека бараа 6 месеци да имаш живеено/работено во бугарија, но сега слушнав дека се олеснала работата и може да се заменат. Инаку мене адресата ми е во некое селце во близина на Благоевград.

Член од
2 јули 2019
Мислења
15
Поени од реакции
25
Здраво
Прошлата недела бев да го земам указот. Откако го земав бев во општина за да земам егн и таа таму ми реше дека треба да имампреведен и легализиран извод.Па после да дојдам кај нејзе. Го читав упаствово на првата страна никаде не го пишува тоа него само со указот се оди.Па потоа откако ќе се земе егн треба извод и итн .Ме изработи тетката или јас нешто не сум разбрал
Благодарам

Член од
6 јуни 2014
Мислења
71
Поени од реакции
77
A da pisese od koga bese na finalna pa koga ti se smenil statusot vo polozitelno taka ke bide mnogu po korisno za site clenovi da znaeme kako ide dinamikara og finalna na polozitelno...

Интервју крај декември 2021
Статус Финална јануари 2022
Статус Задолжителна (Демек било грешка менувањето во Финална тогаш, цело време требало да биде Задолжителна) јули 2023
Финална 11.06.2024
Положителна 10.07.2024

Член од
9 февруари 2024
Мислења
3
Поени од реакции
3
Kolko se ceka na ovaj status ?

Образувана преписка N:20**/2024/06.02.2024 г. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.

Член од
6 јуни 2014
Мислења
71
Поени од реакции
77
Стигнаа декември 2021, не влеговме во тој указ ние. Следниот, а којзнае кога ќе биде, така и не разбрав кај се следат указите. Ги нема во државен весник.

Attachments

Член од
20 октомври 2005
Мислења
314
Поени од реакции
136
Скроз не знам ништо за ова, па да почнам од основното - колку години се чека од поднесување на документацијата?

Член од
18 февруари 2024
Мислења
15
Поени од реакции
20
Скроз не знам ништо за ова, па да почнам од основното - колку години се чека од поднесување на документацијата?
Отприлика 3-3,5 години од интервју
Автоматски споено мислење:

Стигнаа декември 2021, не влеговме во тој указ ние. Следниот, а којзнае кога ќе биде, така и не разбрав кај се следат указите. Ги нема во државен весник.
И мене ме прескокнаа за указ Јули 2021 сум јас. Нели се даваат укази по ред?

Член од
25 ноември 2019
Мислења
123
Поени од реакции
126
Од кога си на положително? Овој со указ је од 03. јули положително. Во следниот ке бидеш гарант, ако не си од крај на јули.

Член од
18 февруари 2024
Мислења
15
Поени од реакции
20
Од кога си на положително? Овој со указ је од 03. јули положително. Во следниот ке бидеш гарант, ако не си од крај на јули.
На положително од 29 Мај 2024 а интервју јули 2021

Kajgana Shop

На врв Bottom