Само една „забелешка“, не смее да ризикува дали да вади или не, повторно нека извади изводи (друга шанса нема да има за поправен).Na prvata strana imas tocno koi klubovi izdavaat potvrdi, i imas i telefoni mislam, najdobro izvadi si so izvodite nova potvrda i odma licno dostavi se vo sofija, no vodi smetka da ja izvadis potvrdata so istite izvodi so koi e dobien proishod od DABC ( prasaj vo klubot da ne treba da vadis povtotno izvodi ako treba da bidat novi)
Веќе напоменаа,
ова:
+ оваbrat nemas dostaveno izvodi i potvrda od zdruzenie imas rok do 9ti meseccda si dostavis
+ ова, комплет.Prasaj koj dokumenti gi nosela vo DABC vrz osnov na koj i e izdaden proishod. Kade podnesuvala i pravela intervju, Sofija ili ambasada/konzulat? Izvodi i potvrda od zdruzenie, stari dokumenti ili pasos od sestra i sto ima veke bg drzavuanstvo... Daj ni poveke info i ke najdeme odgovor.Srekna neka e sto ja stavile na dopolnitelno, obicno za ovie raboti dosega vednas odbivaa.
Златни членови има темава, убаво е вака кога се помага еден со друг. Браво момци, сите четворица.прво и основно секој пат кога посредникот ти носи документи треба да му побараш копија од листот што го дал у МП каде наведува за која преписка кој документи повторно ги доставува!
земи извади целосно изводи и посмртници по златна линија и однеси ги у клуб на бугари во мкд врз база на нив да ти напраат мислење како и по кој основ врз база на пописот по происход ти следува правото да бидеш државјанин. После ова посредникот не ти треба, земи со потврдата (таа е на бг немаш потреба од превод) само изводите/посмртниците однеси ги у близина на МП на превод и легализација! Не чекај на опашката кај што чекаат за указ туку отиди одма на обезбедувањето и џандарите кажи дека треба дополнителни документи да доставиш! Ќе ти дадат едно барање треба да наведеш преписка број и што документи оставаш... и на Гише 1 во МП кај еден чиче дај ги и барај да ти ја завери молбата со архивски. Не чекај до септември искористи гужва сега и не туку се прашувај зошто не е однесено туку сам пресуди и реши си ја судбината.![]()
@Ursul друже, ако се сеќава за изводите одма утре сите вадење комплет, а за друштвата ти кажаа како да се снајдеш и да ги контактираш. Комплет документи и трк Софија што побрзо!
Со среќа и пиши што ќе направиш.
Последно уредено: