Nema nikakvi promeni, provereno od sabajle.. ke se jave nekoj ako ima
Автоматски споено мислење:
Vcera koe vreme pustija nekoj ukaz? Odsabajle nemase... Mozebi isto ke pustat i denes... Gledam oktomvri pola mesec go skinaa, nekade okolu prepiska 2000 imase promeni. Od toa sto go imam preku konzulski pat, od 1900 do 2600/2019 se so intervju Sofija, ne moze da proveruvam... Tuka nekade okolu 2000 treba da udarat slednite promeni, t.e. kaj onie sto se na polozitelno od sredina i kraj na oktomvri. Vcera i nekna gi cistea onie sto bile na dopolnitelna so polozitelno oktomvri i "strancite"....
Nema nikakvi promeni, provereno od sabajle.. ke se jave nekoj ako ima
Автоматски споено мислење:
Vcera koe vreme pustija nekoj ukaz? Odsabajle nemase... Mozebi isto ke pustat i denes... Gledam oktomvri pola mesec go skinaa, nekade okolu prepiska 2000 imase promeni. Od toa sto go imam preku konzulski pat, od 1900 do 2600/2019 se so intervju Sofija, ne moze da proveruvam... Tuka nekade okolu 2000 treba da udarat slednite promeni, t.e. kaj onie sto se na polozitelno od sredina i kraj na oktomvri. Vcera i nekna gi cistea onie sto bile na dopolnitelna so polozitelno oktomvri i "strancite"....
Здраво дечки.
Подадов документи на 29.05.2018 година , на 18.09.2019 година имав интервју во Софија.
Го прашувам посредникот ми вели уште е рано. Проверувам на страната ми вели ова:" По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство. "
Има многу постови и немам време да читам до кај е постапката, ќе ви бидам многу благодарен ако некој ми каже од прилика кој месец го одработуваат сега, Поточно кога би требало да има промени во постапката.
ako vo edna nedela davaat po 3 ukazi, sekoj ukaz po cca.150 prepiski, toa se 1800 na mesec.
i ako sega se stignati do prepiska 2000/2019, nie greotive so polozitelno od februari 2021, so prepiski 6000+/2019 (sto najdolgo se iznacekavme na site mozni statusi) bi trebalo po logika pocetok na Avgust da imame potpisani ukazi
a do togas polako lagano site sto cekaat ukazi preku ambasadi da pojdat da si sredat, pa da ne cekame na spisoci i vratari i direkt da si svrsime rabota.
ako vo edna nedela davaat po 3 ukazi, sekoj ukaz po cca.150 prepiski, toa se 1800 na mesec.
i ako sega se stignati do prepiska 2000/2019, nie greotive so polozitelno od februari 2021, so prepiski 6000+/2019 (sto najdolgo se iznacekavme na site mozni statusi) bi trebalo po logika pocetok na Avgust da imame potpisani ukazi
Ne mora da znaci deka ke idat so vakvo tempo, drugar mi pravese intervju Juli 2018 a mu go potpisaa 26 Noemvri 2020, sestra mi pravese intervju 3 oktomvri 2018 potpis dobi 15 Dekemvri 2020
Ne mora da znaci deka ke idat so vakvo tempo, drugar mi pravese intervju Juli 2018 a mu go potpisaa 26 Noemvri 2020, sestra mi pravese intervju 3 oktomvri 2018 potpis dobi 15 Dekemvri 2020
Ajde ajde...kako i da e sekako sme zaebani so ovaa cekanjeto. So ovaa tempo, ke ne fate i nova godina u najdobar slucaj dodeka da go zememe pasosot. Samo da go potpisat, t.e. da staneme konecno i oficijalno bugari, ne samo na muabet... ју ноу ват и мин
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.