Јас уште немам променаИма ли некоја промена од финална на положително, исто од положително во Указ?
Јас уште немам променаИма ли некоја промена од финална на положително, исто од положително во Указ?
Извини,за прашањево, но крштеницата што ја имаш од кое населено место е? Т.е кој дел на Србја? село/град?Еве одговор од прва рака, пошто јас сум Србин. Сите кои додале националност завршиле на додатокот, каде што министерството контактира со матичната служба и проверува дали се автентични документите, но тоа се случува од крајот на октомври кога почнаа дополнителните проверки за сите други случаи. Мојот случај е дека се пријавив со крштеница на прабаба ми од пред повеќе од 100 години каде пишува дека нејзините родители биле Бугари и сите имале бугарски имиња и презимиња, не го завршив на дополнително и сега сум на положително од крајот на јануари 2023 година. Како и сите други што се пријавиле со документи што не ги издава Бугарија, и мене не ми е издаден декрет. Како што рече бугарскиот министер, се проверуваат сите хартии што не се издадени од Бугарија и затоа не издадоа укази на оние од нас кои не доставивме бугарски хартии. Укази за Македонци се објавени на лица кои поднеле бугарски пасоши од брат или сестра или аплицирале врз основа на бугарски пасоши од нивните родители, но има и Македонци кои не аплицирале со документи издадени од Бугарија кои се на положително, но прескокна за декрети. Претпоставувам дека нема да има укази додека не проверат. Сето ова започнало кога пронашле лажни украински документи.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ај , уште два дена има неделава, ќе биде.Јас уште немам промена
Дај БожеАј , уште два дена има неделава, ќе биде.
BosilegradИзвини,за прашањево, но крштеницата што ја имаш од кое населено место е? Т.е кој дел на Србја? село/град?
I kaj mene nema. Izgleda pak ke cekame ute 3 meseciЈас уште немам промена
Па зарем таму не живеат Бугари?Bosilegrad
И денес таму сите се Бугари. Кога бев во општина Босилеград, работниците меѓу себе зборуваа бугарски, а со мене српски.Па зарем таму не живеат Бугари?
Дали ги разбираше на интервју кога беше ?И денес таму сите се Бугари. Кога бев во општина Босилеград, работниците меѓу себе зборуваа бугарски, а со мене српски.
Во основа да. Зборуваат добро српски, само малку искривени.Дали ги разбираше на интервју кога беше ?
Imam jedno pitanje, zašto nema svi brojevi prepiske?Кажи ми те молам. Кога ќе се ажурира датотеката ?
I kaj mene nema. Izgleda pak ke cekame ute 3 meseci
Koga ti se smeni? Koj broj na prepiska si?Ми се промени статусот дали тоа значи се е ОК или не.
1та слика е новиот статус а 2та е каде што бараа дополнителни документи.
Ве молам за мислење.
Благодарам
4-kata im e nekoja oznakaМи се промени статусот дали тоа значи се е ОК или не.
1та слика е новиот статус а 2та е каде што бараа дополнителни документи.
Ве молам за мислење.
Благодарам
Koga ti se smeni?пред два дена Koj broj na prepiska si? 6308
Автоматски споено мислење:
4-kata im e nekoja oznaka.
Дали некој знае што значи 4