Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
17 септември 2019
Мислења
69
Поени од реакции
67
Еве одговор од прва рака, пошто јас сум Србин. Сите кои додале националност завршиле на додатокот, каде што министерството контактира со матичната служба и проверува дали се автентични документите, но тоа се случува од крајот на октомври кога почнаа дополнителните проверки за сите други случаи. Мојот случај е дека се пријавив со крштеница на прабаба ми од пред повеќе од 100 години каде пишува дека нејзините родители биле Бугари и сите имале бугарски имиња и презимиња, не го завршив на дополнително и сега сум на положително од крајот на јануари 2023 година. Како и сите други што се пријавиле со документи што не ги издава Бугарија, и мене не ми е издаден декрет. Како што рече бугарскиот министер, се проверуваат сите хартии што не се издадени од Бугарија и затоа не издадоа укази на оние од нас кои не доставивме бугарски хартии. Укази за Македонци се објавени на лица кои поднеле бугарски пасоши од брат или сестра или аплицирале врз основа на бугарски пасоши од нивните родители, но има и Македонци кои не аплицирале со документи издадени од Бугарија кои се на положително, но прескокна за декрети. Претпоставувам дека нема да има укази додека не проверат. Сето ова започнало кога пронашле лажни украински документи.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Извини,за прашањево, но крштеницата што ја имаш од кое населено место е? Т.е кој дел на Србја? село/град?

Член од
22 октомври 2021
Мислења
113
Поени од реакции
447
Па зарем таму не живеат Бугари?
И денес таму сите се Бугари. Кога бев во општина Босилеград, работниците меѓу себе зборуваа бугарски, а со мене српски.

Член од
17 септември 2019
Мислења
69
Поени од реакции
67
И денес таму сите се Бугари. Кога бев во општина Босилеград, работниците меѓу себе зборуваа бугарски, а со мене српски.

Дали ги разбираше на интервју кога беше :D ?

Член од
1 февруари 2023
Мислења
52
Поени од реакции
47
zdravo na site sakam da prasam edno prasaje dali treba dase odnese uste nekoja potvrda od roditelite oti do sega mi nemat pobarano .oti jas ka bef na intervju u 2020 godina pred koronata nemi pobara nis osven dokumenti so treba da se podnesat deneska se javuva mu kazuvam deka bef na itrevju u 2020 sprema 2021 on vika treba dase odnese uste eden dokument deka roditelite se bugarin mene nemi pobara nis .Cisto sakam da znam dali treba da odnesam u bitola ili da pocekam dase smeni ako ne ima na promenta togas da odnesam fala uste ednas .
Автоматски споено мислење:

i dali znae nekoj koga ke ima promena .

Член од
30 септември 2009
Мислења
199
Поени од реакции
155
Ми се промени статусот дали тоа значи се е ОК или не.
1та слика е новиот статус а 2та е каде што бараа дополнителни документи.
Ве молам за мислење.
Благодарам

Attachments

Член од
25 јуни 2021
Мислења
145
Поени од реакции
300
I kaj mene nema. Izgleda pak ke cekame ute 3 meseci
Ве молам за мислење.
Благодарам
Koga ti se smeni? Koj broj na prepiska si?
Автоматски споено мислење:

Ве молам за мислење.
Благодарам
4-kata im e nekoja oznaka

Kajgana Shop

На врв Bottom