Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Герб+дпс+ндсв+взход ? 75+40+12+12
Pozdrav svima, hteo da pitam za savet. Moja sestra (rodjena) je dobila bugarski pasos pre 2 godine. Njena procedura je bila jako komplikovana preko sestre od tetke ali uspela je. Sada preko tih korena nije moguce da se uradi nista. Pitanje - da li ja mogu da apliciram samo preko nje?
Ja sam tada aplicirao zajedno sa njom i dobio sam "proizhod" ali posle toga nisam nastavio proceduru a ona jeste.
Ova informacija moze da mi promeni zivot iz korena. Supruga i ja vec dve godine pokusavamo da odemo nekako iz Srbije. Ja imam srpsko i makedosko drzavljanstvo, ona samo srpsko... i vrtimo se u krug sta god da pokusavamo. Bio sam ubedjen da preko sestre ne moze.
Da li bi bilo dobro da prilozim i proizhod koji imam? Dobijen je preko sestre od tetke pre 5-6 godina.
Jas sum preku brat sve odese kako treba bez dopolnitelna eve sega sum polozitelno cekam potpis.MozeDa mozes, ne bi trebalo da imas nikakov problem, mnogu luge odat preku brat sestra i dobivaat drzavjanstvo bez problemi.
Не треба да приложиш произход, треба да приложиш извод од сестра ти кај што сте поврзани со родителите, нејзино бг државјанство и документ за родствени врски што ќе го извади од општината кај што се пријавила кај што те пишува тебе дека си и брат. Документот е 20 лева мисламOva informacija moze da mi promeni zivot iz korena. Supruga i ja vec dve godine pokusavamo da odemo nekako iz Srbije. Ja imam srpsko i makedosko drzavljanstvo, ona samo srpsko... i vrtimo se u krug sta god da pokusavamo. Bio sam ubedjen da preko sestre ne moze.
Da li bi bilo dobro da prilozim i proizhod koji imam? Dobijen je preko sestre od tetke pre 5-6 godina.
Освен ситен шпиун и голем лажоман друго нема што да работи.Jas znam koj e i stoe nemora javno da go kazuvam i znam koja funkcija ja raboti.Ako ima nekoj drugi posrednici taksisti i izmamnici nemora da znaci deka e i on eden od tie jas dobro go poznavam mn godini unazad.
Iskreno neme ni interesira sto saka neka e jas si gledam mojot interes i da mi se zavrse procedurata do kraj drugo neme zasega.Не треба да приложиш произход, треба да приложиш извод од сестра ти кај што сте поврзани со родителите, нејзино бг државјанство и документ за родствени врски што ќе го извади од општината кај што се пријавила кај што те пишува тебе дека си и брат. Документот е 20 лева мислам
Автоматски споено мислење:
Освен ситен шпиун и голем лажоман друго нема што да работи.
Дали знаеш до каде се со преписките од 2020 кои од финална преминуваат во положително.Stignale do 7000/2020 so neredovna !
toa naj dobro dase javis u konzulato u bitola oni po ubavo keti objasnata koga mozis da potignis toa so trebaЗдравона сите.Во кои денови може да се подигне удостовдренкето од конзулатот во Битола? Пристигнато ми е само не прашав во кои денови може да се подигне.
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
jas sum na finalna se uste prep.65xx/2020,preku konzulat,sto bi znacelo toa,Stignale do 7000/2020 so neredovna !