Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
5 години бугарски пасош,лична карта 10 години.Здраво на сите! Може ли некој од вас што неодамна добил пасош да ни каже колку време важи бугарскиот пасош - 5 или 10 години?
Hello i have been following and translating this topic for months but i couldn't translated that one. Will you help me to understand what it says there. Thank you
Лани ова време беше сосема друга прикаска и по друг ред работеа, џабе споредуваш.Gledam deka lani imase ukazi i vo April (npr. 20.April imase ukaz 45). Se nadevam deka vo April ke ima ukazi.
Koj znae dali i kolkav zastoj ke ima so izborive !!! Sto mislis ti Bibo?Лани ова време беше сосема друга прикаска и по друг ред работеа, џабе споредуваш.
Едно два месеци.Koj znae dali i kolkav zastoj ke ima so izborive !!! Sto mislis ti Bibo?
Ne bi trebalo tolku zastoj da ima 2 meseca.Neka kaze nekoj od clenovite od poranesnite izbori iskustvo kolku vreme e imslo zastoj.Едно два месеци.
Сакаш да ти објаснам,ако ниедна партија нема 126 пратеници,тогаш претседателот му дава на прворангираната партија да направи влада.Ако не успее во рок,тогаш втората,па третата, и само тие партии што имаат конзесус за парламент.Ако и тогаш не направат влада се оди на втор круг составување влада.Пак истото,па трет круг.Па види колку време е тоа.Има уште али најмалку е два месеца.Ne bi trebalo tolku zastoj da ima 2 meseca.Neka kaze nekoj od clenovite od poranesnite izbori iskustvo kolku vreme e imslo zastoj.
Auu dolgo i siroko...iskreno neznam ksko ide toa od nikogas ne me e zanimalo toa.Ama sega mi e jasno.Fala mnogu.Сакаш да ти објаснам,ако ниедна партија нема 126 пратеници,тогаш претседателот му дава на прворангираната партија да направи влада.Ако не успее во рок,тогаш втората,па третата, и само тие партии што имаат конзесус за парламент.Ако и тогаш не направат влада се оди на втор круг составување влада.Пак истото,па трет круг.Па види колку време е тоа.Има уште али најмалку е два месеца.
Прво и многу грешно мислиш дека твојот посредник е многу јак во Бугарија, а он во принцип е еден обичен таксист и измамник.Auu dolgo i siroko...iskreno neznam ksko ide toa od nikogas ne me e zanimalo toa.Ama sega mi e jasno.Fala mnogu.
Автоматски споено мислење:
Drugo nesto,vcera se vrativ na forumot od prosla godina mart ukaz potpisan vo februari a objsven ista data vo mart.Mene mi rece posrednik koj e mn jak vo BG deka ukazite se potpisani samo nese objaveni neznam sto da mislam a samo 5 dena imase ukazi i tolku stama.
Jas znam koj e i stoe nemora javno da go kazuvam i znam koja funkcija ja raboti.Ako ima nekoj drugi posrednici taksisti i izmamnici nemora da znaci deka e i on eden od tie jas dobro go poznavam mn godini unazad.Прво и многу грешно мислиш дека твојот посредник е многу јак во Бугарија, а он во принцип е еден обичен таксист и измамник.