- Член од
- 6 август 2015
- Мислења
- 465
- Поени од реакции
- 780
Планирам да ги доставам истите документи, за секој случај.Дали ги достави истите документи,или воопшто ништо не достави?
Планирам да ги доставам истите документи, за секој случај.Дали ги достави истите документи,или воопшто ништо не достави?
Ова ти е листа на преведувачи, овластени од бугарски конзулат/амбасада во Македонија.Zdravo. Dali dokumentite treba da se prevedat direktno i zaverat vo Bugarija ili pak moze vo Makedonija kaj makedonski ovlasten preveduvac i notar?
собери се со речникот не сум ти јас на тебе другар нит ниво за да можеш така да ми се обраќаш!Друже, прочитај го законот каде пишува за лица до 18 год и после треси зелени.
собери се со речникот не сум ти јас на тебе другар нит ниво за да можеш така да ми се обраќаш!
хахахаххаха
Ви благодарам што ми одговоривте. Бев на интервју минатата недела и ги зедоа документите што беа заверени на македонски нотар и преведени кај македонски преведувач што не е споменат на листата што ја споделивте. Само еден документ ми беше одделно преведен директно од бугарски преведувач и заверен на бугарски нотар, сите други документи од македонски преведувач и заверени на македонски нотар без да бидат заверени во амбасада. Дали некој од вас аплицирал вака порано?Ова ти е листа на преведувачи, овластени од бугарски конзулат/амбасада во Македонија.
Кај некој од нив преведуваш, кај кој ти одговара, зависи од каде си, и одиш во конзулат/амбасада да ти ги заверат документите.
Во Бугарија ако сакаш да правиш документи, мора таму да ти ги преведат, не во Македонија и да ти ги заверат на бугарски нотар.
Листа на преведувачи на линкот овде:
Иста листа во пдф во прилог:МВнР :: Списък с преводачи
www.mfa.bg
Деновиве малку гадничко решени се до крај да ме мачат браќатахахахаххаха
па така де! јас официјален маил праќам за синот да вадам пасош и од бугарска амбасада во холандија ми одговараат кои документи треба да ги доставам и меѓу нив ми ја кажуваат и согласноста и ја пренесувам информацијата, наеднаш некој мисли дека јас така си тресам тука на форумот и ми се обраќа ко да сме растеле заедно или демек ако вреѓа на некој начин дека у право е со неговото мислење!
ајде @Altair75 тебе те чекам во Указ 200!
кој знае како ти е деновиве
Sent from my iPhone 12 Pro Max using Tapatalk
HahahahaahahahahaДеновиве малку гадничко решени се до крај да ме мачат браќата
Указ 200 е само мој
U "zapoved od 26.10.2021...."je dodato na kraju ovoDecki zdravo, edno prasanje nadvor od tema, Se raboti za prijatel, ima dve dozi vakcina fajzer primeno, megjutoa vo sertifikatot e so mak maticen broj I mak pasos, prasanjeto mi e dali koga kje patuva niz EU so Bg pasos bi imal Nekako problem, itn... Pri skeniranje na kodot itn.... Neli na sertifikat edno drzavjanstvo, a patuva i raboti so drugo drzavjanstvo, dali bi imal problem... Pozzz
Се јавив во конзулатот во Битола за тој проблем, зошто некој плаќаат повеќе а некој помалку, одговорот беше дека зависи от тоа колку документи носите толку ве таксуване.Deneska bev na intervju i imase sto gi vrakaa za lekarsko.Zatoa tie sto ke odat da znat deka starite lekarska ne vazat.Me interesira zosto nekoi plakavme po 140evra a nekoi po 50evra
Jas preku roditel plativ vo uni banka za int bitola 50 eur i deklaracija 10 eur . Toa e . Ama lani 18 avgust . 2020Се јавив во конзулатот во Битола за тој проблем, зошто некој плаќаат повеќе а некој помалку, одговорот беше дека зависи от тоа колку документи носите толку ве таксуване.
Истото прашање беше и јас кога бев на интервју и заклучивме дека тие што имаат нелегализирани документи плаќаат легализација, а јас бев со легализирани документи и платив само 60 евраDeneska bev na intervju i imase sto gi vrakaa za lekarsko.Zatoa tie sto ke odat da znat deka starite lekarska ne vazat.Me interesira zosto nekoi plakavme po 140evra a nekoi po 50evra