Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Altair75

MasterAssassin
Член од
7 ноември 2017
Мислења
675
Поени од реакции
3.646
UPDATE NA SPISOKOT SO POLOZITELNO od 01.10.2021
Prepiskite so Ukaz 158 od denes se odbelezani so portokalova boja.


+ eve malku statistika so imam sobrano, site ukazi objaveni od 1 januari do sega, so dati na potpis i objava, clenovi vkluceni vo ukaz i od koga bile na polozitelno i t.n.

UKAZ so data na potpis od 22.01.2021 (petok)
5, 7, 9, 13, 15, 17, 19, 21
objaveni od 9 do 19 fevruari 2021


- Ukaz 5 objaven na 09.02.2021 (miskolo)
- Ukaz 7 objaven na 10.02.2021 (FAHRER)
- Ukaz 9 objaven na 12.02.2021 (TasHee)
- Ukaz 11 objaven na 12.02.2021 (Sampion)
- Ukaz 13 objaven na 12.02.2021 (Bell)
- Ukaz 15 objaven na 15.02.2021 (Deni333)
- Ukaz 17 objaven na 17.02.2021 (Macolce)
- Ukaz 19 objaven na 19.02.2021 (beko_b)
- Ukaz 21 objaven na 19.02.2021 (Cakislav84)


------------------------------------------------

UKAZ so data na potpis od 12.03.2021 (petok)
33, 34, 35, 37, 39, 41, 42, 43
objaveni od 30 mart do 19 april 2021


- Ukaz 33 objaven na 30.03.2021 (Cufka)
- Ukaz 34 objaven na 30.03.2021 (2889/2019 Елда Карахан)
- Ukaz 35 objaven na 02.04.2021 (kremacmk)
- Ukaz 37 objaven na 06.04.2021 (Risteski123)
- Ukaz 39 objaven na 12.04.2021 (marin.skp)
- Ukaz 40 objaven na 14.04.2021 (14401/2019 Расим Башаран)
- Ukaz 41 objaven na 14.04.2021 (t55)
- Ukaz 42 objaven na 14.04.2021
- Ukaz 43 objaven na 19.04.2021

------------------------------------------------


UKAZ so data na potpis od 16.04.2021 (petok)
49, 51, 53, 55, 57, 59, 61, 63, 65, 67
objaveni od 13 maj do 21 maj 2021


- Ukaz 49 objaven na 13.05.2021 (Gunner14)
- Ukaz 51 objaven na 13.05.2021 (Ангела Ристеска)
- Ukaz 53 objaven na 14.05.2021 (Даниил Волков)
- Ukaz 54 objaven na 14.05.2021 (2891/2019 Невин Башкаја)
- Ukaz 55 objaven na 14.05.2021 (Ursul)
- Ukaz 57 objaven na 18.05.2021 (Aliii29)
- Ukaz 59 objaven na 18.05.2021 (Кристијан Николов)
- Ukaz 61 objaven na 19.05.2021 (Kikakikirika)
- Ukaz 63 objaven na 19.05.2021 (Мартин Трајковски)
- Ukaz 65 objaven na 21.05.2021 (Бобан Бошевски)
- Ukaz 67 objaven na 21.05.2021 (DIJAMANTE)


------------------------------------------------


UKAZ so data na potpis od 21.04.2021 (sreda)
69, 71, 73, 75, 76
objaveni od 25 maj do 27 maj 2021


- Ukaz 69 objaven na 25.05.2021 (Dronskittt)
- Ukaz 71 objaven na 26.05.2021 (Ana.fil)
- Ukaz 73 objaven na 26.05.2021 (barselona)
- Ukaz 75 objaven na 26.05.2021 (Putin2019)
- Ukaz 76 objaven na 27.05.2021 (BOKI & Obrazuvana prepiska)
- Ukaz 78 objaven na 27.05.2021 (veticka)


------------------------------------------------


UKAZ so data na potpis od 28.04.2021 (sreda)
89, 90, 92, 94, 96, 97, 98
objaveni od 28 maj do 01.06.2021


- Ukaz 89 objaven na 28.05.2021 (Polozitelno od 07.10.2020 - Ni@Ni)
- Ukaz 90 objaven na 28.05.2021 (Polozitelno od 07.10.2020 - Ivanxxx111)
- Ukaz 92 objaven na 31.05.2021 (Polozitelno od 07.10.2020 - Stanko83)
- Ukaz 94 objaven na 31.05.2021 (Polozitelno od 14.10.2020 - mrki80)
- Ukaz 96 objaven na 31.05.2021 (Polozitelno od 14.10.2020 - Procedura 5)
- Ukaz 97 objaven na 01.06.2021 (Polozitelno od 14.10.2020 - ZA STRANCI)
- Ukaz 98 objaven na 01.06.2021 (Polozitelno od 14.10.2020 - NuRkAc, BG29 - DOPOLNITELNA)

------------------------------------------------


UKAZ so data na potpis od 09.06.2021 (sreda)
100, 101, 103, 105, 107, 109
objaveni od 16.06.2021 do 17.06.2021


- Ukaz 100 objaven na 16.06.2021 (Polozitelno od 26.10.2020 - 19090/2019 Хафизе Сербест)
- Ukaz 101 objaven na 16.06.2021 (Polozitelno od 26.10.2020 - mkdboy24, Bobi_broker, Maurr, ton4hi, 2720/2019 Емилија Костадиноска)
- Ukaz 103 objaven na 16.06.2021 (Polozitelno od 26.10.2020 - 2617/2019 Окан Коркмаз)
- Ukaz 105 objaven na 17.06.2021 (Polozitelno od 03.11.2020 - kobaya74, 3236/2019 Бојан Христовски)
- Ukaz 107 objaven na 17.06.2021 (Polozitelno od 03.11.2020 - 3175/2019 Никола Марков)
- Ukaz 109 objaven na 17.06.2021 (Polozitelno od 03.11.2020 - 3368/2019 Бурса-Турција)

------------------------------------------------


UKAZ so data na potpis od 23.06.2021 (sreda)
117
objaven na 02.07.2021


- Ukaz 117 objaven na 02.07.2021 (Polozitelno od 03.11.2020 - 4260/2018 jufka, Ochaen_domakin, иванyyy)
(site se bile na dopolnitelna)

------------------------------------------------


UKAZ so data na potpis od 13.07.2021 (ponedelnik)
119, 120, 122, 123, 124, 125, 126 i 127
objaveni na 20.07.2021 do 21.07.2021


- Ukaz 119 objaven na 20.07.2021 (Polozitelno od 23.11.2020 - ivica@343)
- Ukaz 120 objaven na 20.07.2021 (Polozitelno od 23.11.2020 - Aleksandar CH, azdr, Bojsa)
- Ukaz 122 objaven na 20.07.2021 (Polozitelno od 23.11.2020 - ???)
- Ukaz 123 objaven na 20.07.2021 (Polozitelno od 23.11.2020 - 20706/2019 Бедри Илери TR)
- Ukaz 124 objaven na 20.07.2021 (Polozitelno od 01.12.2020 - Tina Lenko, Мартин Димитриев - FACEBOOK)
- Ukaz 125 objaven na 20.07.2021 (Polozitelno od 01.12.2020 - 4087/2019 Александра Живкович SR)
- Ukaz 126 objaven na 20.07.2021 (Polozitelno od 11.12.2020 - 20729/2019 Себиле Гјулен)
- Ukaz 127 objaven na 20.07.2021 (Polozitelno od 11.12.2020 - arty.arty, Ninnna)
- Ukaz 129 objaven na 21.07.2021 (Polozitelno od 30.12.2020 - Patrik.Mkd, TheChosenOne)
- Ukaz 130 objaven na 21.07.2021 (Polozitelno od 30.12.2020 - 4956/2019 Деспина Китаноска MK)

------------------------------------------------

UKAZI so data na potpis od 10.09.2021 (petok)
137, 139, 140, 141, 142, 144, 145, 146, 148, 150, 152, 154, 156, 158
objaveni od 15.09.2021 do 01.10.2021


- Ukaz 137 objaven na 15.09.2021 (Polozitelno od 20.01.2021 - FunkNow, vacimance)
- Ukaz 139 objaven na 16.09.2021 (Polozitelno od 20.01.2021 - mr.viktor, Daleli)
- Ukaz 140 objaven na 16.09.2021 (Polozitelno od 02.02.2021 - kredit, Nateraj)
- Ukaz 141 objaven na 16.09.2021 (Polozitelno od 02.02.2021 - 21399/2019 Веселина Неделчева Швајглер)
- Ukaz 142 objaven na 17.09.2021 (Polozitelno od 02.02.2021 - Rope., 5630/2019 )
- Ukaz 144 objaven na 21.09.2021 (Polozitelno od 09.02.2021 - МаријаОдМакедонија, Marakov, Mad Jack)
- Ukaz 145 objaven na 21.09.2021 (Polozitelno od 09.02.2021 - 21923/2019, 21944/2019 Нурие јозгјул)
- Ukaz 146 objaven na 21.09.2021 (Polozitelno od 09.02.2021 - lolita19, Valentina1992, Mihajloff)
- Ukaz 148 objaven na 23.09.2021 (Polozitelno od 15.02.2021 - memory111, Kiko.23 (6390/2019) + prepiski pomegu 6267/2019 do 6308/2019)
- Ukaz 150 objaven na 27.09.2021 (Polozitelno od 15.02.2021 - MKstole1, onaj_onde + prepiski pomegu 6196/2019 do 6600/2019)
- Ukaz 152 objaven na 29.09.2021 (Polozitelno od 26.02.2021 - JackB24, dragonflyc + prepiski pomegu 6600/2019 do 6900/2019)
- Ukaz 154 objaven na 29.09.2021 (Polozitelno od 26.02.2021 - 6873/2019)
- Ukaz 156 objaven na 30.09.2021 (Polozitelno od 10.03.2021 - 4ipe, Nikobitan, milo89, 7296/2019)
- Ukaz 158 objaven na 01.10.2021 (Polozitelno od 10.03.2021 - NanaKiki32, Jovanovski-EU, Miki111113333333333333333, KAROLINAT, 5519/2019, 7400/2019 до 7641/2019-Facebook)

Eve kako izgledase spisokot na @Bibo na 28.05.2021


Sega mnogu poubavo ke izgleda so noviot apdejt:D

Od 25.05.2021 do denes, 01.10.2021 gi imaat iscisteno prepiskite sto se bile na polozitelna vo ukaz od mesec:
-oktomvri 2020
-noemvri 2020
-dekemvri 2020
-januari 2021
-fevruari 2021
i
+ mart 2021 - SEGA ZA SEGA POLOVINA :D so prepiski sto se bile na polozitelno od 10.03.2021.

Denes stignaa do prepiska 7641/2019 (od Facebook screenshot) vo ukaz 158, pa bi trebalo da prodolzat od tamu kaj zastanaa.

Na mojot spisok so prepiski, naredna so polozitelno sto treba da dobie ukaz e prepiska br. 7911/2019, pa bi ve zamolil tie sto zemavte ukaz denes, da napise dali e nekoj so prepiska broj povisok od 7641/2019? Danke :гик:

Naredni sto treba da dobijat ukaz se prepiski so data na polozitelno od 22.03.2021 i 26.03.2021 (+mozebi uste nekoja od 10.03.2021), so prepiski pomegu 7600 do 8000/2019.
Se nablizuvat opasnooo.....:D

Pisete ako ima uste kaj nekoj promeni.

Fala Vi i vi posakuvam ubav vikend na site,
pa od ponedelnik da go iscistat so ukazi i polozitelno mart, pa da si dojdat konecno u april kaj cico Altair:anco::pistoldz::roker::D

Bujrum spisoci:bance::bance::bance::bance::bance:
 

Attachments

Член од
15 август 2021
Мислења
15
Поени од реакции
66
Мислам дека можеш да си подигнеш во конзулат/амбасада на БГ во земјата каде престојуваш со што ќе овластиш некој да побара препраќање на Указ... (долг процес)

Втора опција но те молам консултирај уште доста според мое мислење ти е следна:
На сите ЕУ граѓани (а ти веќе си прогласен со указот) не смее никој да ти забрани проток и слободно движење низ цела ЕУ ако немаш створено кривично дело на територијата на ЕУ!

Опција ти е од местото каде што си копнено да дојдеш до Софија. На граница можно е да те задржат дека ќе те појави flagged во системот и ќе видат дека си баран за overstayed... и ќе ти дозволат влез во бг да си завршиш работа... граѓанин нивни си... немаш кривично дело! прекршочно ти е.

Следна и опција... напушти шенген и ЕУ преку HU, имаш некои веќе испробани опции... доцни ноќни часови... избегнување гужва, дискретност при подавање пасош... оди во мкд и од мкд за софија...

консултирај се и со други за да собереш повеќе предлози со цел да го имаш најбрзо еу пасошот.

среќно


Sent from my iPhone 12 Pro Max using Tapatalk
@Jovanovski-EU преку Унгарија излези и извади патен лист
од амбасадата наша кај што си сега за да ја напуштиш Унгарија без давање пасош.
 
Член од
6 август 2015
Мислења
421
Поени од реакции
646
Само што ми се појави статусов:
  • Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, С'вет'т по гражданството е в'зложил доп'лнителна проверка на представеното удостоверение за б'лгарски произход от ДАБЧ. В тази вр'зка, ако разполагате с други документи, с които да удостоверите б'лгарскија си произход, молја да ги предоставите в ДАБЧ. , в срок до 30.12.2021
 
Член од
18 јануари 2020
Мислења
424
Поени од реакции
1.180
Не ми е јасно ако не се достават други документи, дали следи отказ ...
Najbolje cemo videti po Bani, njoj istice rok cini mi se 08.10. pa cemo videti sta ce biti, ona nije nista nosila.
 
Член од
18 јануари 2021
Мислења
73
Поени од реакции
81
Не ми е јасно ако не се достават други документи, дали следи отказ ...
Jesi bio samo sa potvrdom ili sa izvodima?
Автоматски споено мислење:

Gde bre ovo ima da ljudi dobijaju drzavljanstva sa istim potvrdama a mesec dana kasnije to nije dovoljan dokaz!
Neko ce da odgovara za ovu zajebanciju, stoka odvratna.
Sta cemo mi sa izvodima i potvrdama brate?
 
Член од
6 август 2015
Мислења
421
Поени од реакции
646
Последно уредено:
Член од
9 октомври 2020
Мислења
97
Поени од реакции
230
ЕДИТ: Доколку имате некој од потесно семејство (син/ќерка, брат/сестра) кој е моментално во процедура или пак има намера да извади БГ пасош тогаш во Општина, кога ќе подигате ЕГН, поднесете барање и за Удостоверение за родствени врзалки.

Дали ова важи уште ?
 
Член од
30 август 2021
Мислења
5
Поени од реакции
16
Чисто информативно...Дали има некакво значење доколку повеќе членови од една фамилија се во исто време во процедура или секој предмет се разгледува независно еден од друг?
Се држам како давеник за сламка со оваа финална☺
 
Член од
9 октомври 2020
Мислења
97
Поени од реакции
230
ЕДИТ: Доколку имате некој од потесно семејство (син/ќерка, брат/сестра) кој е моментално во процедура или пак има намера да извади БГ пасош тогаш во Општина, кога ќе подигате ЕГН, поднесете барање и за Удостоверение за родствени врзалки.

Дали ова важи уште ?
Sakam za brat mi da podnesam ne e vo postapka
 

Altair75

MasterAssassin
Член од
7 ноември 2017
Мислења
675
Поени од реакции
3.646
Sakam za brat mi da podnesam ne e vo postapka
Vazi, prijavi go deka ti e brat, ako ne si go navedel veke vo molbata uste na pocetok od procedura, kade gi pisuvas majka, tatko...site po red deka se so bugarska nacionalnost. Izvadi rodstveni vrski od opstinata kade ke se prijavis koga ke odis po pasosot.
Автоматски споено мислење:

Чисто информативно...Дали има некакво значење доколку повеќе членови од една фамилија се во исто време во процедура или секој предмет се разгледува независно еден од друг?
Се држам како давеник за сламка со оваа финална☺
Sekoj predmet se razgleduva nezavisno eden od drug. No, bi trebalo vo isto vreme da vi se smeni vo polozitelno.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom