Decki, situacijata sekade e nestabilna. Turcite ili potocno nivniot lider e mozebi najmokniot covek vo BG. Go drzi eden od mobilnite operatori, celata nafta ide od Rusija preku nego...Toj e mostot megu BG i Rusija. A, se naoga vo sprotivniot tabor od onoj na Borisov. I Borisov e kako nas Grujo...pritisoci vrz sudii i sto uste ne...Vo sustina ista balkanski sablon na razmisluvanje...Mafija...i samo mafija...
Bidejki znam dosta istorija - primarna moja struka - Torbesite nikogas ne bile nitu Bugari, nitu Makedonci...
Razlicni se po fizionomija prvin...
Tie se cisti Bogomili...
Da, sekoj saka sa zeme pasos i da bega od ovaa Prokletija -
Gospod na site da Vi pomogne.
Moe mislenje isto taka - Lazar Mladenov e covek so dusa - ke Vi pomogne. Ovie drugite se kako zmii - vednas ke se nafatat za pari kompletno se da Vi zavrsat.
I ednite i drugite dobro gi znam. Zatoa moze slobodno da komentiram.
Dali ke dobijam pasos ? - na pocetokot mi bese mnogu vazno. Kako pominuva se poladen sum. Nikade lesno ne se dobiva drzavjanstvo. Znam. Ako dadat - dadat. Ako ne dadat - toa e. Ne e kraj na svetot. Barem na tapija ke imam deka za niv eden pravoslaven Makedonec ne e Bugarin. Kolku i jas da sakam. No, ako baram drzavjanstvo - neznaci deka jas treba da stanam mrsulava traga i da molam da mi se dade pasos. Da odrabotuvam za politiki ili kauzi. Baram zatoa sto imam nekoi svoi stavovi/prava itn.
Isto i Vam ke Vi preporacam - ovde site nie sme ronki vo mozaikot - sakame da si pomogneme - no, nekogas e dobro covek da podzaboravi - ne da proveruva sekoj den do kaj mu e statusot - podobro partija basket da izigra...ili lastik...hihihi...
Politikite fluktuiraat - eden den vaka, drug den taka...
Uzivajte...nekogas i koga ne misli covek mnogu - podobro izleguva.
Mislam vo sustina site nie sme dobri luge - sakame da pomogneme - nekogas i da ni pomognat.
Kamo sreka site da dobieme - potoa sekoj sto saka da si pravi so pasosot.
Koga trebase da se ima kvorum za glasanje na reformite vo noemvri, istiot 'toj' bese i zastana zad B.B. Postabilna pozicija i opozicija, amin. Nasive mozat samo da ucat od tie gore.
Torbes, ne e nacija. Povece bi doslo kako zbor za prevod. Emir Kusturica e isto torbes, ili bosanski musliman, ali se deklarira kako srbin. Moze da bide i hrvat ako saka, ne e bitno. Kolku fizionomii mongolski faci gledam ovde sekoj den, ni na anticki grci ni na sloveni ne podsecaat, kamoli da licat.
Pomagaat i ednite i drugite. Dobar den, dobar den. Za B-deklaracija sum dojden. OK. I tie losite, i toj arniot istite dokumenti gi baraat: baba ili dedo da se rodeni na teritorija na MK do 1920 godina, tvoj izvod, na majka, tatko. Ve molam, potpisete se tuka. Kolku da platam -30 evra. Povelete. Fala i prijatno. Gospodinot L.M. ne go poznavam i ne mozam da komentiram, ali bi te prasal -Toj, dzabe dava B-deklaracii?
Obicno ludjeto na korak od uspehot se otkazuvaat. A stvarno mislam deka tocno do tuka sme stignati. Da ostaneme pozitivni i site zaedno da go izzodime to posleden cekor do uspehot?!. Pozdrav!