Jas si vidov seuste nema info za.mojata prepiska ama mn glupo go napravija ova so pregledi na prepiskite :/Има апдејт на сајтот за проверка на преписките , додадено е подоле поле за тие преку конзулат.
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Na nasa granica Mk pasos, sekade posle patuvas so Bugarskiot[DOUBLEPOST=1453215145][/DOUBLEPOST]decki izvinite offtopic sto pisuvam no imam edno prasajne.
Treba da odam za svajcarija mesecov i imam bg i mk pasos. Kaj nas koj pasos go pokazuvam a koj vo svajcarija?
So licna karta moze da patuvaat gragjanite na drzavite sto se vo Shengen, a Bugarija seuste ne e vo Shengen, taka da obavezno mora pasosSe soglasuvam ako nekoj kazuvaat deka moze I so licna bg karta no ne e loso I pasoso da si go imas v djeb za sekoj slucaj zosto ne znajs koga I kade ke ti pobaraat pasos sepak odis vo dr drzava
Ne e tocno. Na teritotija na EU i drzavite sto ne se vo eu moze da se vleze so licna kartaNa nasa granica Mk pasos, sekade posle patuvas so Bugarskiot[DOUBLEPOST=1453215145][/DOUBLEPOST]
So licna karta moze da patuvaat gragjanite na drzavite sto se vo Shengen, a Bugarija seuste ne e vo Shengen, taka da obavezno mora pasos
Јас изгледа немам среќа,Го пишав ова веднаш кога го објави но до сега нема никаков одговорИНФОРМАЦИЈА ЗА СИТЕ ОНИЕ КОИ СЕ ПРЕКУ АМБАСАДА:
Денес околу 8,30ам им пишав маил на министерство за правосудие дека неможам да си ја следам преписката поради тоа што го имам само бројот на преписката кој е хххх/година. Побарав информација како да проверувам на новиот систем. Пред некој 30 минути значи некој 5 работни часа подоцна ми вратија со кој број ми е молбата и кој е бројот на мојата преписка со тоа што имаа и наведено кој број каде да го пишам (во случај да не сум видел на форумов кој број каде иде да не замарам по милион пати со исти прашања)
Маилот беше испратен на следнава адреса:
bgcitizen@justice.government.bg
Subject: Липсвашта информација за проверка на статуса
Body na mailot:
Здравејте,
Казвам се Ime Prezime и кандидатствах за б'лгарско гражданство в б'лгарското посолство в Скопие. Молбата ми беше предадена на 3-ти јануари 2014(datata koga ste bile na intervju) и беше интервјуиран в с'штото време. Номер'т на мојта преписка е 43xx/2014(brojot sto vi go imaa dadeno od ambasada za koj sto gledavte do sega). С новата система за проверка ми трјабва ПИН номер, којто не е бил предоставен на мен. Аз лјубезно ве питам, ако може да ми предоставите тази информација и как мога да проверја статуса.
Доп'лнителна информација, којато ште провери самоличността ми:
Име: Ime
Фамилија: Prezime
ЕГН (македонски): embg(makedonski)
Име на баштата: tatkovo ime
Име на мајката: ime na majkata
Благодарја,
Ime Prezime
Denes jas dobiv odgovor i go postirav na forumov ama nejcat da ti dadat informacija za pin brojЈас изгледа немам среќа,Го пишав ова веднаш кога го објави но до сега нема никаков одговор![]()
Kaj nas Mk.zadolzitelno a potoa bgdecki izvinite offtopic sto pisuvam no imam edno prasajne.
Treba da odam za svajcarija mesecov i imam bg i mk pasos. Kaj nas koj pasos go pokazuvam a koj vo svajcarija?
да имаат направено update на страната за проверка и ми го пишува ова:
Молбата Ви е уважена. Вашата преписка е вклјучена в Указ 181 от 2015 год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација.[/
koja godina si i koj broj
de be covece 2013 ja zapostavija ,so srekja46xx/2014
27 oktomvridruze ti ke bides od prilika nomvri 100%
Vo pravo bese jas deneska bev da podnesam dokumenti za intervju, i mi zakazaa na 27/11Оние кои поднесоа произход на почеток од декември 2015 год. ги закажаа на интервју дури во јули/август 2016. Моја проценка е кога би отишол сега, ќе те закажат дури во септември/октомври 2016.
Ne e tocno, cicko mi patuva so bg pasos, a drzava sto ne e vo shengen pokraj licnata karta mora da ima i pasos, a granica nema sansa da pomines so bugarska licna karta, garantiram za toaNe e tocno. Na teritotija na EU i drzavite sto ne se vo eu moze da se vleze so licna karta