ИНФОРМАЦИЈА ЗА СИТЕ ОНИЕ КОИ СЕ ПРЕКУ АМБАСАДА:
Денес околу 8,30ам им пишав маил на министерство за правосудие дека неможам да си ја следам преписката поради тоа што го имам само бројот на преписката кој е хххх/година. Побарав информација како да проверувам на новиот систем. Пред некој 30 минути значи некој 5 работни часа подоцна ми вратија со кој број ми е молбата и кој е бројот на мојата преписка со тоа што имаа и наведено кој број каде да го пишам (во случај да не сум видел на форумов кој број каде иде да не замарам по милион пати со исти прашања
)
Маилот беше испратен на следнава адреса:
bgcitizen@justice.government.bg
Subject: Липсвашта информација за проверка на статуса
Body na mailot:
Здравејте,
Казвам се Ime Prezime и кандидатствах за б'лгарско гражданство в б'лгарското посолство в Скопие. Молбата ми беше предадена на 3-ти јануари 2014(datata koga ste bile na intervju) и беше интервјуиран в с'штото време. Номер'т на мојта преписка е 43xx/2014(brojot sto vi go imaa dadeno od ambasada za koj sto gledavte do sega). С новата система за проверка ми трјабва ПИН номер, којто не е бил предоставен на мен. Аз лјубезно ве питам, ако може да ми предоставите тази информација и как мога да проверја статуса.
Доп'лнителна информација, којато ште провери самоличността ми:
Име: Ime
Фамилија: Prezime
ЕГН (македонски): embg(makedonski)
Име на баштата: tatkovo ime
Име на мајката: ime na majkata
Благодарја,
Ime Prezime