Да, ново поле и плус дополнително објаснување. Валјда добиваат голем број на нејаснотии во врска со проверката на броевите.од денес има ново поле за проверка и на бројчињата од амбасада
Druze bese na dopolnitelna proverka.[DOUBLEPOST=1453233476][/DOUBLEPOST]да имаат направено update на страната за проверка и ми го пишува ова:
Молбата Ви е уважена. Вашата преписка е вклјучена в Указ 181 от 2015 год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација.
CestitoDruze bese na dopolnitelna proverka.
не сум бил на дополнителна проверка, дури бев во задолжителна во јуни однесов дополнителни документи од прв братучедDruze bese na dopolnitelna proverka.[DOUBLEPOST=1453233476][/DOUBLEPOST]
Cestito
Tuka Makedonskiot, i koga ke sletas ke go dades Bugarskiot, i sekade posle ides so Bugarskiot, a Makedonskiot koga ke se vratis vo Mk ke go dadesдечки фала за одговорите но јас заборавив да кажам дека за швајцарија ќе одам со авион и сега незнам кој да го покажам тука кај нашиве на аеродром а кој таму на аеродром? после швајцарија одам за германија.
Си викам да ги носам двата и да кажам дека сум со двојно или што мислите?
Навистина сум збунета кој каде да го дадам.
Знам дека за ова некој имаше претхондо коментирано но неможам да го најдам тоа
Druze za ovde ne sum sig mislam deka obavezno go davas makedonskiot a veke nadvor od mkd ne ti treba mkd pasos si teras so bugarskiot vo evropa ne ti barat mkd pasos samo EU pasosдечки фала за одговорите но јас заборавив да кажам дека за швајцарија ќе одам со авион и сега незнам кој да го покажам тука кај нашиве на аеродром а кој таму на аеродром? после швајцарија одам за германија.
Tuka ke go pokazes nasiot a tamu bugarskiot.zosto?zatoa sto tuka tuka na granica ako go pokazes bugarskiot moze da ti baraat potvrda za pretstoj kolku vreme si se zadrzal vo mk a ne si se prijavil i red dr rabotiдечки фала за одговорите но јас заборавив да кажам дека за швајцарија ќе одам со авион и сега незнам кој да го покажам тука кај нашиве на аеродром а кој таму на аеродром? после швајцарија одам за германија.
Излези со Македонскиот,и не се врти назад ,да имаш среќа да ти се насмее среќата таму ,фрли го после излез,не ти треба повеке.Salt23 напиша:дечки фала за одговорите но јас заборавив да кажам дека за швајцарија ќе одам со авион и сега незнам кој да го покажам тука кај нашиве на аеродром а кој таму на аеродром? после швајцарија одам за германија.
A neli ke saka da se vrati? Znam deka mkd pasoso ne vrsi nisto no ovde ke imas familija so sekogas ke sakas da dojdes da gi posetuvas mozes I so bg pasos no treba da se prijabuvas za prestoj vo zemjava a taka ke ti zavrsi mkd pasoso koga ke ides :pИзлези со Македонскиот,и не се врти назад ,да имаш среќа да ти се насмее среќата таму ,фрли го после излез,не ти треба повеке.
A neli ke saka da se vrati? Znam deka mkd pasoso ne vrsi nisto no ovde ke imas familija so sekogas ke sakas da dojdes da gi posetuvas mozes I so bg pasos no treba da se prijabuvas za prestoj vo zemjava a taka ke ti zavrsi mkd pasoso koga ke ides :p
Искрено ,одиме во off topic,но морам да кажам смачено ми е и од фамилија и од држава ,и од земјава што ја газам,верувај нема да се свртам ни во миг а не да помислам на враќање.Јас се извинувам за овој пост бидејки е надвор од темата,на сите ви посакувам што побрзо да го земете пасошот и одете живејте нормален живот,нормално и јас .A neli ke saka da se vrati? Znam deka mkd pasoso ne vrsi nisto no ovde ke imas familija so sekogas ke sakas da dojdes da gi posetuvas mozes I so bg pasos no treba da se prijabuvas za prestoj vo zemjava a taka ke ti zavrsi mkd pasoso koga ke ides :p