Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 јануари 2016
Мислења
19
Поени од реакции
35
Vo red G-NE . BOBI ....mozebi ima i kjoravi pa se macat ,eve jas sum kjorav nosam ocila J.B.G.

Член од
21 јануари 2015
Мислења
102
Поени од реакции
115
Dečki da ve prasam na koj način se zakazuva vo ministerstvo za pravosudije da odnesem molba,ako nekoj znae Da mi kaže ,fala vi na site unapred !!!

Член од
8 септември 2015
Мислења
220
Поени од реакции
209
trpenie spasenie PUKNAVVVVV kako balon .......jas sum od 2013god. pocetokot t.s. januar i baram nasekade resenie ,komplet dokumenti dostaveni ,nekoj sto se razbira vikaat deka navistina procedurata e podzastanata no sega ke se opravi site sto imaat dokumenti kako treba MAKEDONCI ke dobijat TRPENIEEE .....BADIJALA E DA DAVATE PARI PO NEZNAM SI KOJ TAMU ......A NOVIOT SISTEM ZA PROVRKA NA BROJCETO NAJDOBRO KE VI KAZE DO KADE VI E POSTAPKATA ...POZZZZ DO SITE PA PISETE AKO DOZNAETE NESTO ....
a kako sega da si proverime dali nekoj znaj sto pin bara i kako da dojdime do nego na primer ne mozam da si vidam za statuso nisto ako nekoj znae neka pisi pozz[DOUBLEPOST=1452882921][/DOUBLEPOST]dali nekoj znae kako funkcionira stranava za proverka na ststus za bugarsko grazdanstvo ve zamoluvam ako nekoj znae neka pisi blagodaram odnapred pozz do site i so srejka[DOUBLEPOST=1452883326][/DOUBLEPOST]Преписката е извадена за доп'лнителна проверка МП i dali ova e istoto sto pisuvase deka e vratena na dopolnitelna proverka prepiskkata ili e nesto podobro ve molam za mislejne

Последно уредено:
Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
А зошто враќаат на дополнителна проверка. фали документ за потекло ? или некој друг документ? можно е на пример со происход од бугарски клуб да вратат на дополнителна некој?

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
А зошто враќаат на дополнителна проверка. фали документ за потекло ? или некој друг документ? можно е на пример со происход од бугарски клуб да вратат на дополнителна некој?
Враќаат оти, дабч и правосудие не работат исто, т.е. правосудие не го признаваат происходот добиен од дабч, ете затоа, оти имаше еден куп шо така зимаа происходи, и нормално во правосудие после ги враќаад да докажат потекло.

Член од
7 јуни 2011
Мислења
144
Поени од реакции
56
Прегледај го приврзокот 136836 Прегледај го приврзокот 136835 EVe kaj mene kako je vo momentot na starijot i novijot sistem gledam I na dvata sistema. Koj se razlučni
ве замолувам за озбилен и добронамерен совет , предлог исти случај сме со дечкото по стариот систем бевме и сеуште сме на задолжителна а по новиов на дополнителна вратени, со дополнителни документи од 1 братучед .....

Член од
6 март 2015
Мислења
44
Поени од реакции
69
ве замолувам за озбилен и добронамерен совет , предлог исти случај сме со дечкото по стариот систем бевме и сеуште сме на задолжителна а по новиов на дополнителна вратени, со дополнителни документи од 1 братучед .....
Vo noviot sistem site sto bevme zadolzitelna sega poveketo sme dopolnitelna mozno e da nema poveke zadolzitelna proverka sega se razlikuva dopolnitelna so dopolnitelna mp i mvr zasega nikoj neznae da gi objasni ubavo ostanuva naredive dve nedeli da doznaeme[DOUBLEPOST=1452886950][/DOUBLEPOST]
Vo stariot sistem site sto bevme zadolzitelna sega poveketo sme dopolnitelna mozno e da nema poveke zadolzitelna proverka sega se razlikuva dopolnitelna so dopolnitelna mp i mvr zasega nikoj neznae da gi objasni ubavo ostanuva naredive dve nedeli da doznaeme

Vodza

Ultras Crew
Член од
9 ноември 2008
Мислења
934
Поени од реакции
19
Девојката ако има Бугарски пасош и да се земеме во Бугарија со венчално бугарско на пример би можело ли јас така да добијам бугарско државјанство/лична карта или било што па и на друг начин ако знае некој нека каже
Фала однапред

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
Девојката ако има Бугарски пасош и да се земеме во Бугарија со венчално бугарско на пример би можело ли јас така да добијам бугарско државјанство/лична карта или било што па и на друг начин ако знае некој нека каже
Фала однапред
Treba minimum 5 godini ona da zivee i raboti vo BG,i minimum 5 god da ste vo brak,vencani isto taka vo BG.Inaku spored vlastite vo BG soprug/sopruga ne e roda.Ne ste krvno povrzani.

Член од
21 август 2010
Мислења
140
Поени од реакции
210
Фала однапред
за да живеете и работите двајцата во странство доволно е еден од брачните сопружници да има ЕУ пасош. Татко ми така ја повлече мајка ми, а таа нема бг пасош.

Член од
21 декември 2015
Мислења
21
Поени од реакции
11
за да живеете и работите двајцата во странство доволно е еден од брачните сопружници да има ЕУ пасош. Татко ми така ја повлече мајка ми, а таа нема бг пасош.
Druze ne e toa taka u sekoja drzava...sekoja drzava si ima svoi regulativi...ti mozes da ja povleces licnosta ali za pravo na prestoj i rabota treba da se zadovolat odredeni kriteriumi u zavisnost od sredinata...

Член од
6 април 2013
Мислења
83
Поени од реакции
40
Vo noviot sistem site sto bevme zadolzitelna sega poveketo sme dopolnitelna mozno e da nema poveke zadolzitelna proverka sega se razlikuva dopolnitelna so dopolnitelna mp i mvr zasega nikoj neznae da gi objasni ubavo ostanuva naredive dve nedeli da doznaeme[DOUBLEPOST=1452886950][/DOUBLEPOST]
Мое мислење е следново, нема стар/нов систем и разлики! Барем не капитални разлики! Тоа што некои биле (по старо) во задолжителна а сега (по ново) на дополнителна МИСЛАМ се должи што кога се проверувани бројчињата резултатите кои ви ги давал системот не се излезени во протокол, значи прегледани бројчиња ама не внесени во протокол. Нормално е секое бројче е во задолжителна веднаш после интевју па се до разгледувањето во МП... Штом се разгледа во МП се променува статусот, е сеа се погоди и системот да го сменат па сите испаничија!.. Погледнете кога е излезен последниот протокол и кои се последни излезени броеви таму, а од тогаш се прегледани уште еден тон броеви кои се процесуирани ама ке бидат внесени во наредните протоколи... Кај мене беше задолжителна при проверка во системот, па после 15дена пред да излезе протоколот бев во дополнителна.... едноставно ваквите бројчиња се во разгледувања постојано, редовно идат процедурите само начинот на прикажување на стазата во која се е променет!

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Мое мислење е следново, нема стар/нов систем и разлики! Барем не капитални разлики! Тоа што некои биле (по старо) во задолжителна а сега (по ново) на дополнителна МИСЛАМ се должи што кога се проверувани бројчињата резултатите кои ви ги давал системот не се излезени во протокол, значи прегледани бројчиња ама не внесени во протокол. Нормално е секое бројче е во задолжителна веднаш после интевју па се до разгледувањето во МП... Штом се разгледа во МП се променува статусот, е сеа се погоди и системот да го сменат па сите испаничија!.. Погледнете кога е излезен последниот протокол и кои се последни излезени броеви таму, а од тогаш се прегледани уште еден тон броеви кои се процесуирани ама ке бидат внесени во наредните протоколи... Кај мене беше задолжителна при проверка во системот, па после 15дена пред да излезе протоколот бев во дополнителна.... едноставно ваквите бројчиња се во разгледувања постојано, редовно идат процедурите само начинот на прикажување на стазата во која се е променет!
Greska si posledniot protokol koga go pustija bese pred nivniot bozik posle toa do 10 januar site bea na odmor taka da ako imat pregledeno nesto ova nedela kako prva nedela nemat pregledeno eden ton broevi kako sto kazuvas :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom