Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 октомври 2014
Мислења
13
Поени од реакции
14
zdravo ima nekoj sto ima praveno makedonska vozacka na bugarski. sakam da znam kolku se ceka i sto se treba ?

Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
Mnogu interesen fakt e koga nesto covek ce napise, odgovori na postaveno prasanje dali ovde javno na forum ili vo PP, se dobiva ist odgovor -"daj boze taka da bide" ili "se nadevam deka ce bide", i red dugi religiozno pobozni nadezni frazi, (barem da bese onaa nasa najpoznatata "najverojatno"), e cesto pati i zaradi faktot sto ne se ni trudi da 'go procita barem' toa sto e napisano tuku prodolzuva da si tera po svoe t.e. se slusa samo sebe si, t.e. go vergla svojot odgovor-prasanje.

Da ti procitam namesto tebe. Vo tekstot pisuva: "...se ovozmozuva toj 'dovolen' vremenski period da gi osoznaat tekstualnite, znakovni ili bilo koj tip na promeni kako i tumacenje na istite."
hahaha car si
I jas sum isto taka !!!
kaj tebe ne bese neredovna?ova denes novo e?

Член од
21 јануари 2015
Мислења
102
Поени од реакции
115
ama prvicniot status po noviot sistem ti bese neredovna ili jas sum greska?
Prasanjeto mi e dali 2 pati spored noviov sistem ti se promenuva statusot?
Vaka : po starijot sistem sum se uste vo zadozitelna procedura ,a novijot sistem(proklet da je ) vo rok na dva dena mi se smenija dve stvari prv pat mi bese prepiskata nema informacija ,posle drug den mi se smeni prepiskata e ne redovna Dopolntelni dukomenti navodno da se dostavat .denska mojte beja do presednkot da i napise molba do minsterstvo da ja idnesat mojte vo vtornik vo Sofija posto jas ne sum vo Makedonija !!pa ke videme sto kako ,i vrtam po po cel den ne mi kreva nikoj slušalica !

Член од
21 ноември 2014
Мислења
238
Поени од реакции
76
Vaka : po starijot sistem sum se uste vo zadozitelna procedura ,a novijot sistem(proklet da je ) vo rok na dva dena mi se smenija dve stvari prv pat mi bese prepiskata nema informacija ,posle drug den mi se smeni prepiskata e ne redovna Dopolntelni dukomenti navodno da se dostavat .denska mojte beja do presednkot da i napise molba do minsterstvo da ja idnesat mojte vo vtornik vo Sofija posto jas ne sum vo Makedonija !!pa ke videme sto kako ,i vrtam po po cel den ne mi kreva nikoj slušalica !
Druze koj broj si od prilika. Za da znam do kaj se so pregledot.

Член од
24 август 2014
Мислења
116
Поени од реакции
125
Комисија по политиките за б'лгарите в чужбина
20/01/2016, 16:30
пл. "Кнјаз Александ'р I" №1, зала 456
1. С'здаване на изборни Обштествени с'вети на б'лгарите в чужбина к'м дипломатическите и консулските представителства.
2. Електронни консулски услуги за б'лгарските граждани изв'н страната.

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
od prilika kolku brojcinja se od sekoja godina 2013, 2014 2015 god? 10.000 od sekoja godina ili poveke?

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
od prilika kolku brojcinja se od sekoja godina 2013, 2014 2015 god? 10.000 od sekoja godina ili poveke?
2013 kolku sto se sekavam se na se ima 17450 taka nesto za 2014 ima okolu 11900 otprilika I od 2015 ima okolu 8000 iladi taka nesto se odprilika site godini nesto +/- no tuka nekade se priblizno :)

Член од
11 јануари 2016
Мислења
64
Поени од реакции
103
ja sam 12**/2014 jos koliko dok stignu do mene....na dop.sam :-D[DOUBLEPOST=1452870647][/DOUBLEPOST]i jos jedno pitanje....kad nosim dop'lnitelni dokumenta treba li ponovo i moj izvod na rodeni ili samo dop dokumenta nosim? Hvala :)

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
A kako proveruvate do koe brojce se stasani, toa ne mi e jasno?
Toa I jas neznam :D valda niz protokolite ili pak do koj broj se stignati od dopolnitelna do promenet status I kazuvat stignati se do 8 iladi 9 iladi a jas imam prijateli so se od 2013 I bea na dopolnitelna I se so broj nad 13,000 iladi so dok od cickovci brcedi a nekade kon krajot na septemvri mesec I'm se smeni statusot od dopolnitelna vo molbata vi e razgledena a potpis od viceprezidenta cekaa 2 nedeli nis poveke I pred nova.god go zemaa pasosot taka da neznam dali odat po redosled ili ne nemam pojma :/

Последно уредено:
Член од
29 декември 2014
Мислења
101
Поени од реакции
67
Комисија по политиките за б'лгарите в чужбина
20/01/2016, 16:30
пл. "Кнјаз Александ'р I" №1, зала 456
1. С'здаване на изборни Обштествени с'вети на б'лгарите в чужбина к'м дипломатическите и консулските представителства.
2. Електронни консулски услуги за б'лгарските граждани изв'н страната.
Sto e ova sega...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom