Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 јануари 2015
Мислења
196
Поени од реакции
156
zdravo
dali mozi da mi kazi nekoj imam izvademo izvodi umrenici za da dokazam. ama imam dva izvodi stari od 2007 god i od 2002 sega ke gi nosam da mi gi prevedat na bugarski za da apliciram. Dali treba site izvodi da bidat novi ili mozi i so ovie sho gi imam stari

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
zdravo
dali mozi da mi kazi nekoj imam izvademo izvodi umrenici za da dokazam. ama imam dva izvodi stari od 2007 god i od 2002 sega ke gi nosam da mi gi prevedat na bugarski za da apliciram. Dali treba site izvodi da bidat novi ili mozi i so ovie sho gi imam stari
Moras novi izvodi da vadis ne vazat starite kolku sto znam imat vszenje za 6 meseci vo ovaa procedura ako sum greska neka me ispravat :)

reb

Член од
25 јуни 2015
Мислења
151
Поени од реакции
113
Moras novi izvodi da vadis ne vazat starite kolku sto znam imat vszenje za 6 meseci vo ovaa procedura ako sum greska neka me ispravat :)
Nemas potreba od novi nekoj nosat i od bivsa jugoslavija ,no bitno e da se orginAli ,tie se preveduvaat i legaliziraat A kako sto imam procitano na kraj i gi vrakale ,no ako si preku posrednik iskontaktiraj go .poz

Член од
24 јули 2015
Мислења
98
Поени од реакции
54
ako moze nekoj da mi kaze dali sega pustile i roditelite da mozat da vadat drzavjanstva ako decata imaa drzavjanstvo. Taka mi spomna eden od posrednicite za ambasada?

Член од
14 јануари 2016
Мислења
19
Поени од реакции
35
trpenie spasenie PUKNAVVVVV kako balon .......jas sum od 2013god. pocetokot t.s. januar i baram nasekade resenie ,komplet dokumenti dostaveni ,nekoj sto se razbira vikaat deka navistina procedurata e podzastanata no sega ke se opravi site sto imaat dokumenti kako treba MAKEDONCI ke dobijat TRPENIEEE .....BADIJALA E DA DAVATE PARI PO NEZNAM SI KOJ TAMU ......A NOVIOT SISTEM ZA PROVRKA NA BROJCETO NAJDOBRO KE VI KAZE DO KADE VI E POSTAPKATA ...POZZZZ DO SITE PA PISETE AKO DOZNAETE NESTO ....

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Nemas potreba od novi nekoj nosat i od bivsa jugoslavija ,no bitno e da se orginAli ,tie se preveduvaat i legaliziraat A kako sto imam procitano na kraj i gi vrakale ,no ako si preku posrednik iskontaktiraj go .poz
Jas prv pat koga vadev mi rece posrednikot donesi izvodi ne postari od 6 meseci e sega kako sakat neka pravat dr jas ne rizikuvav I si vadev novi izvodi :) zosto izvodite za nekoj raboti vazat dozivotno a za procedurata so bg pasos vazat 6 meseci samo sekade e razlicno ne vazat site izvodi od jugodlavija sekade nekade da, a nekade sakat novi pa sega vidi ti :)

Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
trpenie spasenie PUKNAVVVVV kako balon .......jas sum od 2013god. pocetokot t.s. januar i baram nasekade resenie ,komplet dokumenti dostaveni ,nekoj sto se razbira vikaat deka navistina procedurata e podzastanata no sega ke se opravi site sto imaat dokumenti kako treba MAKEDONCI ke dobijat TRPENIEEE .....BADIJALA E DA DAVATE PARI PO NEZNAM SI KOJ TAMU ......A NOVIOT SISTEM ZA PROVRKA NA BROJCETO NAJDOBRO KE VI KAZE DO KADE VI E POSTAPKATA ...POZZZZ DO SITE PA PISETE AKO DOZNAETE NESTO ....
e ajde rastumaci do kade sme sto znacat novite statusi?

Член од
14 јануари 2016
Мислења
19
Поени од реакции
35
TIE MOZEBI SI SE NIVNI SIFRI ......A JAS TUMACAM DEKA SE USTE SUM NA DOPLNITELNA PROVERKA BEZ RAZLIKA STO PISUVA SO SIFRITE ....A KOGA KE PISAT SEGA JA RAZGLEDUVA VICEPRSIDENTO TOGAS SI CEKOR NAPRED I POSLE BI TREBALO MOLBATA VI E UVAZENA TOLKU ZNAM DA DESIFRIRAM JAS ....NEKOJ KOMPLICIRAAT OVA TREBALO ONA TREBALO ...NISTO NE TREBALO SO KE TI PISAT TOA E.. POZZ :) TESKO E I NAPNATO BAREM ZA MENE SI ZNAM A I VAS NE VI E LESNO ZAL MI E .....

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
e ajde rastumaci do kade sme sto znacat novite statusi?
E ajde nekoj sto e so poveke informcii neka pise neka rastumace ali ne pretpotavki tuku tocni termini.Sega site znaeme deka polednata stanica pred odobruvanje e MP.Ali toa izvadena na dopolnitelna MP ili MVR ili bez toa ili obrazuvana postapka neka objasni nekoj.

Член од
29 декември 2014
Мислења
101
Поени од реакции
67
Za toa MP I MVR PRASAJTE GI POSREDNICI...ako tije ne znat sto znaci...onda nikoj od forum ne zna...samo spekulaciiji

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
A nekoj da ne znae kako odat pregleduvanjata vo dabc? Mene mi dadoa broj nesto na 16.900 za 2015ta godina vo dekemvri

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom