Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
Forumdzii bi ve zamolila da mi dadete vase mislenje,imam dostaveno bg voena kniska od dedo mi i veke 3 meseca eve nemam nikakov odgovor,sto mislite dali posrednikot me zeznal ne gi dostavil dokumentite ili nesto drugo e vo prasanje(znam deka celata rabota e zakocena,no sepak na nekoi im odobrile so dopolnitelniot dokument)Pozz!!![ВВ
Посредникот не те зезнал.И јас доставив стари документи и 8 месеци сум на дополнителна(преку посредник).Значи имам стари документи од Б.Егзархија венчаници и други од мои прабаба и прадедо-не се фалсификат туку ги најдов во старата куќа.Не знам конкретно што се случува тамо.Рботам на место каде што се стрќавам со многу луѓе .Случајно пред неколку месеци помина човек кој работи во бугарска амбасада.Го прашав што се случува со пасошите.Тој ми одговори дека не е надлежен за тоа дека работи во друга служба,но ми рече дека посредниците доставуваат еден куп документи од повеќе луѓе.Ако во нив се најде нешто што не е регуларно се оди во канта.Значи сите што се доставени во моментот 20 или 30 или 50 папки со документи одат вканта ако еден од нив не е регуларен т..е. има нешто фалш или е албанец.Сега планирам да одам уште еднаш и да подадам уште еднаш меѓутоа лично, па не знам што ќе бидне бидејќи веќе се формира нова влада можно е сите да ги одобрат.Не е лошо да одиш уште еднаш и да подадеш лично.

Член од
23 октомври 2013
Мислења
817
Поени од реакции
170
Ахахахахахахах радувајте се. Ете братучед мој конечно си зема пашапорт. Фабрика си напраи во Бугарија и инвестираше и ИМА ПАСОШ. така да за вас не знам. Чекајте.

Член од
16 јуни 2009
Мислења
91
Поени од реакции
62
EVE DIREKNO OD DNEVNIK ZA GLAVNI PRIORITETI VO NADVORESNA POLITIKA I MINISTERSTVO ZA PRAVOSUDIE... Mislenjke forumdzii? mi izgleda mnogu nadezno

1. В'НШНА ПОЛИТИКА НА Б'ЛГАРИја
    1. Засилена интеграција на Б'лгарија в Европејскија с'јуз и НАТО. Запазване на в'ншнополитическата ориентација и поетите международни ангажименти на страната на база на националните интереси на Б'лгарија.
    2. Заштита на правата и интересите на б'лгарските граждани в чужбина на основата на нов Закон за консулската заштита, електронни консулски услуги и система за реагиране в случаи на бедствија и изв'нредни ситуации.
    3. Ефективна заштита на правата и интересите на б'лгарите зад граница.
    4. Разработване на културни и образователни политики за интегриране на б'лгарските обштности в чужбина и активното им отношение к'м процесите в страната.
    5. Зад'лбочаване на евроатлантическите партньорства на Б'лгарија и двустранните ј отношенија с нај-б'рзо развиваштите се световни икономики.
    6. Политика на подкрепа за евроатлантическа интеграција на Западните Балкани при јасна заштита на правата и законните интереси на б'лгарските обштности там.Активно развитие на политиките на ЕС и на регионалното с'трудничество в југоизточна Европа и Черноморскија басејн.
    7. Подготовка на Б'лгарија за председателството на ЕС през 2018 г.

1. ПРАВОС'ДИЕ
    1. Приемане от Парламента на д'лгосрочна стратегија за реформиране на правос'дната система, така че да се гарантира нејната независимост и справедливостта в обштеството.
    2. Прекратјаване на партијната намеса и лобисткото вмешателство в дејността на с'да и прокуратурата.
    3. Приемане на промени в Закона за с'дебната власт, предвиждашти упражнјаване на кадровите правомоштија на Висшија с'дебен с'вет от с'дебен с'вет по отношение на с'диите и прокурорски с'вет по отношение на прокурорите, в'веждане на ефективни оценки за работата на магистратите и кариерно израстване на базата на тези оценки, ефективно дисциплинарно производство и засилване на ролјата на с'дијските с'бранија в'в вземането на управленски решенија.
    4. Изп'лнение на препор'ките на ЕК, посочени в докладите по Механизма за с'трудничество и оценка.
    5. Осигурјаване на широк консенсус за промјана на конституционнија модел на с'дебната власт, вклјучително и по отношение на времевата рамка, в којато да б'дат приети конституционните промени, предвиждашти с'здаване на Висш с'дебен с'вет и Висш прокурорски с'вет.
    6. Оптимизиране на парламентарната квота в'в Висшија с'дебен с'вет с цел подсигурјаване на безпристрастността и професионализма на членовете му.
    7. В'веждане на механиз'м за осигурјаване на публичност, прозрачност и обштествен контрол в'рху работата на Главнија прокурор.
    8. Гарантиране на независимостта, подобрјаване на ефективността и отчетността на с'дилиштата, прокуратурата, Главнија прокурор, председателја на В'рховнија касационен с'д, председателја на В'рховнија административен с'д, вклјучително и чрез работешти механизми за отговорност и отзоваване при несправјане с работата.
    9. С'здаване на законово гарантирана процедура за публични изслушванија и оценка на рисковете за зависимости на кандидатите за управленски позиции в с'дебната власт, в којато участват Прокуратурата, МВР, КПУКИ, НАП и други.
    10. Гарантиране на прјак избор на членовете на ВСС и ВПС от квотите на с'диите и прокурорите.
    11. Подкрепа за силна специализирана прокуратура, којато да разследва приоритетно корупцијата и злоупотребите по високите етажи на властта.
    12. Подобрјаване на ефективността на правораздавателната дејност чрез в'веждане на периодични оценки на ефективността на институциите и гарантиране на принципа на случајно разпределение на делата.
    13. Максимален дост'п до информација за управлението на системата на правос'дие и полицијата. Дост'п в реално време до информацијата за образуването, разпределението на делата и тјахното движение.
    14. В'веждане на електронно правос'дие.

Член од
2 мај 2006
Мислења
133
Поени од реакции
83
Здраво на сите,

Дали може да ми кажете некој сигурен посредник за вадење на бг пасош. Немам никакви роднини во бугарија, незнам како оди целата процедура, ако може некој да ми објасни, накратко, ако сака, пошто читам на форумов, требало разни документи, па доказ од друштвото во струмица.....

За некоја недела идам за Софија, цел месец, па ако има некој сигурен посредник, да ја заврши цела работа, и да ми кажете што/како треба.

Фала.
Поздрав.
Друже еве ти линк, го има оставено и бројот па можеш да се јавиш да го прашаш, тие посредници ги има многу, али не верувам на нив,ептен онака дилетански ја вршат работата...али еве ти па види си...позз
http://grid.mk/read/news/508930311/9008087/ova-e-chovekot-koj-ima-izvadeno-najmnogu-bugarski-pasoshi-vo-makedonija-eve-kako-da-izvadite-bugarski-pasosh

Член од
24 јануари 2013
Мислења
273
Поени од реакции
316
Ахахахахахахах радувајте се. Ете братучед мој конечно си зема пашапорт. Фабрика си напраи во Бугарија и инвестираше и ИМА ПАСОШ. така да за вас не знам. Чекајте.
Bratuced ti ima kazi ti sto imash? Ili na bratuced ti mu trazis i za lep4e da ti dade, hahahahha

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Мене ова ми стои интервјуто ми беше 2013 во септември.

Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции.

Член од
12 мај 2014
Мислења
89
Поени од реакции
81
Ги молам нормалните учесници на форумов да не им реплицираат на некои исфрустрирани ликови тука кои не знаат што да прават со својот живот освен да провоцираат и на тој начин залудно да се трудат да си ги излечат комплексите. Фала.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
За сите што ги пријавувате мислењата на @iphone . Имате опција да го игнорирате, искористете ја.

Член од
12 мај 2014
Мислења
89
Поени од реакции
81

Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции.
И јас сум другар во иста ситуација како и ти. И јас бев лани во септември.

Член од
20 октомври 2013
Мислења
241
Поени од реакции
122
Министер за правда : Христо Иванов

овој е истиот од техничката влада каде што беше бицепремиер за правда и...
незнам колку е добро или лошо што го остсавиле истиот ловек ????

Член од
25 април 2009
Мислења
369
Поени од реакции
136

И јас сум другар во иста ситуација како и ти. И јас бев лани во септември.
јас бев јули, истото е и кај мене, а инаку ме заминаа....бројки пред мене после мене вратени на проверка а кај мене не е сменат статусот, али пред 2-3 дена внесив документи, можда тоа има некое значење, кој знае :)

Член од
27 јуни 2014
Мислења
198
Поени од реакции
119
Министер за правда : Христо Иванов

овој е истиот од техничката влада каде што беше бицепремиер за правда и...
незнам колку е добро или лошо што го остсавиле истиот ловек ????
neznam i jas nekoj ako e poupaten neka spodeli nesto za noviot minister za pravda,a toj e od reformatorskI blok ili od GERB?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom