za sto konkretno mislis mozes odma utre da se slikasDenes go zemas utre odma mozis da odis da se slikas, inaku od ponedelnik do sreda mozis da go podignes drzavjanstvoto.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
ЕВЕ ДОКАЗ ТОА ШТО ГО ЗБОРЕВ ДЕКА СОВЕТОТ НЕ ДАВА КОНЕЧНА ОДЛУКА И ДЕКА ВИЦЕПРЕЗИДЕНТОТ ИМА ПРАВО ДА НЕ ПОТПИШЕ УКАЗ .Вицепрезидент'т Маргарита Попова подписва средно 75% от предложенијата на С'вета по гражданството. С'вет'т заседава 3 п'ти месечно и през 2015 г. е разглеждал средно 595 кандидатури на заседание. Dali ova znaci deka ako 75% potpise vicepressidentot drugite 25% ukazi nema da gi potpise kako vo mojot slucaj a nekoi clenovi velea deka prv pat slusaat za slucaj kako mojot za ne potpisan ukaz iako sovetot po grazdanstvo mi odobri
Primer denes ako go zemis drzavjanstvoto, utre odma mozes da odis da se slikas za pasos za licna karta.. znaci naredniot den od podignuvanjeto na drzavjanstvoto.. razbiras?za sto konkretno mislis mozes odma utre da se slikas
jas se nadevav deka kaj mene e greska statusot no ete go cekav potpisuvanjeto na ukazat a dobiv molbata vi e otxvrlenaЕВЕ ДОКАЗ ТОА ШТО ГО ЗБОРЕВ ДЕКА СОВЕТОТ НЕ ДАВА КОНЕЧНА ОДЛУКА И ДЕКА ВИЦЕПРЕЗИДЕНТОТ ИМА ПРАВО ДА НЕ ПОТПИШЕ УКАЗ .
Dobro a posrednikot sto vika kakvi sansi imas za grazdanstvo ako pocnes postapka pak ?jas se nadevav deka kaj mene e greska statusot no ete go cekav potpisuvanjeto na ukazat a dobiv molbata vi e otxvrlena![]()
Fala na korekcija.Во среда е седницата на комисијата во собранието
tri i pol godini cekam bev na dopolnitelna nosev dop dokumenti posle 7-8 meseci me vratija vo procedura pa sovetot mi odobri so polozitelno stanoviste duri i cestitki primav go cekav ukazot i eve se zavrsi mislam deka povtorno nema da ja minam ova golgota skoro 4 godDobro a posrednikot sto vika kakvi sansi imas za grazdanstvo ako pocnes postapka pak ?
Ve zamoluvam! Dali moze nekoj da mi prati Link od Polkovite na Dvia od 1941 god. Kumanovsko-Stracin, za da mozam da pronajdam koj Polk bil dedomi.
Blagodaram mnogu odnapred !
ТОА ШТО ГО ПИШУВАШ НЕ Е ТОЧНО ЈАС ВО КОНЗУЛАТОТ ВО СКОПЈЕ ПРЕДАДОВ КОПИЈА ОД КРШТЕНИЦА ОД МАЈКАМИ И ГО ЗЕДОВ ДРЖАВЈАНСТВОТО КАКО КЕ ГО ДАДЕШ ОРГИНАЛОТ ПА ПОТОА ДРУГИТЕ ПОТОМЦИ СО ШТО ЌЕ ДОКАЖУВААТ ИНАКУ КОГА ЈА ПРЕДАВАВ КОПИЈАТ НОРМАЛНО ДЕКА ИМ ГО ПОКАЖАВ И ОРИГИНАЛОТ ЗАТОА НЕМОЈ ДА ДАВАТЕ ОРИГИНАЛ ТАКА ЌЕ ГИ ОСАКАТИТЕ ДРУГИТЕ ПОТОМЦИ ЌЕ НЕМА СО ШТО ДА ДОКАЖАТ ПРОИСХОДВеќе имам кажувано како функционираат работите во министерството при преглед на старите документи и потекло....
Но еве ќе ви објаснам пак бидејки ништо не саката да се потрудите да прочитате, а ако се потрудите да лиснете на назад има толку многу корисни информации и веродостојни пишувани од нас постарите членови и воедно има се издробено напишано во секој детаљ.
Во контекст на муабетот што го зборите со дополнителните и документите за потекло т.е постарите документи ПРИ ОДОБРУВАЊЕ НА СЕКОЈА ПРЕПИСКА СЕ БАРА ОРИГИНАЛОТ БИДЕЈКИ ТИЕ СО ПОМОШ НА ОРИГИНАЛНИТЕ ДОКУМЕНТИ ВРШАТ ПРОВЕРКИ НА МАСТИЛОТО И ХАРТИЈАТА НА САМИОТ ДОКУМЕНТ Т.Е АНИЛИЗИРААТ ДАЛИ Е ВАЛИДЕН ТОЈ ДОКУМЕНТ СО НИВНИТЕ ПЕЧАТИ.
не се надевајте воопшто дека само со копија ќе поминете или пак дека тие ќе се мачат да ви го бараат вашиот документ низ други преписки, бидејки БАРААТ ТОЧНОСТ И ПРЕЦИЗНОСТ ВО ВАШАТА ПРЕПИСКА Т.Е ВАШАТА ПРЕПИСКА ТРЕБА ДА ГИ СОДРЖИ СИТЕ ВАЛИДНИ ДОКУМЕНТИ ПО ТАМОШНИОТ ЗАКОН.
Мало објаснување: тие со една обична копија неможат да анализираат дали стариот документ е валиден и испрвен од обичен бел испринтан лист, оваа работа е логична и мошне запазена во било која институција. Врз основа на обичен бел испринтан лист неможат да ти дадат државјанство, оваа работа е државна работа не сме на пазар.
Да така не се лажете ниту да мамите ниту фотокопии да давате, тоа време би ви било загубено време, со институции како министерство и со стручни историчари што прегледуваат еден документ повеќе пати и го анализираат до детал само вие ќе останете со празни раце и никој друг.
Затоа преписките и одобрувањето на истите течат бавно како што течат, бидејки за една преписка да биде прегледана и анализирана треба време.
I ja cekam 2 meseci za potpis i samo se molam da ne me snajde istoto sto tebe te snaslo inace sto dopolnitelni dokumenti odnese ? Ja idam preku brat mi on ima bg drzavjanstvo i odnesov negov izvod original i posrednikot mi garantira deka nema da ima utka i daj boze da bide taka. Znam niz sto se imas pominato i mnogu mi e zaltri i pol godini cekam bev na dopolnitelna nosev dop dokumenti posle 7-8 meseci me vratija vo procedura pa sovetot mi odobri so polozitelno stanoviste duri i cestitki primav go cekav ukazot i eve se zavrsi mislam deka povtorno nema da ja minam ova golgota skoro 4 god
od dopolnitelna direkno ti se smena vo molbata e razgledana ili pred toa imase normalna procedura za zainteresiranОд 2012 сум јасДруго е кај тие постарите шо имат понесено дополнителен документ. Јас бев вратен на дополнителна уште 2013 а тек 2015 поднесов документ зошто сега го најдов
Ти кажав кај мене и другар се смени за 2 месеци од Задолжителна во Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ.
.[DOUBLEPOST=1442190901][/DOUBLEPOST]
Бев прво на Вратен на дополнителна проверка. Иначе од 2012 сум. Не одам преку конзулат туку директ во Софија се одеше тогаш. Вратен бев на Доплолнителна у 2013 зошто не поднесов документ на време. Случајно најдов документ и го поднесов Март 2015 годинава и еве у Август ми се смени во Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ. Сеа незнам како оди за новите само пишав дека мене ме фати 4 месеца да ми се смени од вратен ан дополнителна во задолжителна. Мада од 2012 и сега е многу различно. Тогаш не беше како сега. Мислам дека си во право ако веќе имаш происход дека другото е формалност но ја сум од постарите 2012.
искрено не гледам никаква логика во ова, врз основа на што би одбила, не си и се допаѓал на сликата?! Мора да има некакво логично објаснување за тоа...Вицепрезидент'т Маргарита Попова подписва средно 75% от предложенијата на С'вета по гражданството. С'вет'т заседава 3 п'ти месечно и през 2015 г. е разглеждал средно 595 кандидатури на заседание. Dali ova znaci deka ako 75% potpise vicepressidentot drugite 25% ukazi nema da gi potpise kako vo mojot slucaj a nekoi clenovi velea deka prv pat slusaat za slucaj kako mojot za ne potpisan ukaz iako sovetot po grazdanstvo mi odobri
ok drugar fala znaci mene posrednikot nesto me matka mi go zema drzavjanstvoto i mi vika kje ti se javam koga od tamu kje izleglo nekoe brojce demek. ti blagodaram uste ednas znaci utre pravo idenje u palanka oti od tamu mi e posrednikot.Primer denes ako go zemis drzavjanstvoto, utre odma mozes da odis da se slikas za pasos za licna karta.. znaci naredniot den od podignuvanjeto na drzavjanstvoto.. razbiras?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk