Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 август 2015
Мислења
74
Поени од реакции
66
Sepak se toa se statii od novinari bez fakti. Posle komisijata na sajtot na sobranieto ke izleze izvestaj od se sto se zborelo i toa e klucno. Spored toa ke se znae sto tocno zborele i resile. Se drugo e bez dokaz napisano

Член од
24 август 2015
Мислења
17
Поени од реакции
13
Вицепрезидент'т Маргарита Попова подписва средно 75% от предложенијата на С'вета по гражданството. С'вет'т заседава 3 п'ти месечно и през 2015 г. е разглеждал средно 595 кандидатури на заседание. Dali ova znaci deka ako 75% potpise vicepressidentot drugite 25% ukazi nema da gi potpise kako vo mojot slucaj a nekoi clenovi velea deka prv pat slusaat za slucaj kako mojot za ne potpisan ukaz iako sovetot po grazdanstvo mi odobri

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Вицепрезидент'т Маргарита Попова подписва средно 75% от предложенијата на С'вета по гражданството. С'вет'т заседава 3 п'ти месечно и през 2015 г. е разглеждал средно 595 кандидатури на заседание. Dali ova znaci deka ako 75% potpise vicepressidentot drugite 25% ukazi nema da gi potpise kako vo mojot slucaj a nekoi clenovi velea deka prv pat slusaat za slucaj kako mojot za ne potpisan ukaz iako sovetot po grazdanstvo mi odobri
ЕВЕ ДОКАЗ ТОА ШТО ГО ЗБОРЕВ ДЕКА СОВЕТОТ НЕ ДАВА КОНЕЧНА ОДЛУКА И ДЕКА ВИЦЕПРЕЗИДЕНТОТ ИМА ПРАВО ДА НЕ ПОТПИШЕ УКАЗ .

Член од
24 август 2015
Мислења
17
Поени од реакции
13
ЕВЕ ДОКАЗ ТОА ШТО ГО ЗБОРЕВ ДЕКА СОВЕТОТ НЕ ДАВА КОНЕЧНА ОДЛУКА И ДЕКА ВИЦЕПРЕЗИДЕНТОТ ИМА ПРАВО ДА НЕ ПОТПИШЕ УКАЗ .
jas se nadevav deka kaj mene e greska statusot no ete go cekav potpisuvanjeto na ukazat a dobiv molbata vi e otxvrlena :(

Член од
24 август 2015
Мислења
17
Поени од реакции
13
Dobro a posrednikot sto vika kakvi sansi imas za grazdanstvo ako pocnes postapka pak ?
tri i pol godini cekam bev na dopolnitelna nosev dop dokumenti posle 7-8 meseci me vratija vo procedura pa sovetot mi odobri so polozitelno stanoviste duri i cestitki primav go cekav ukazot i eve se zavrsi mislam deka povtorno nema da ja minam ova golgota skoro 4 god

Член од
14 април 2015
Мислења
24
Поени од реакции
43
Ve zamoluvam! Dali moze nekoj da mi prati Link od Polkovite na Dvia od 1941 god. Kumanovsko-Stracin, za da mozam da pronajdam koj Polk bil dedomi.

Blagodaram mnogu odnapred !
Веќе имам кажувано како функционираат работите во министерството при преглед на старите документи и потекло....
Но еве ќе ви објаснам пак бидејки ништо не саката да се потрудите да прочитате, а ако се потрудите да лиснете на назад има толку многу корисни информации и веродостојни пишувани од нас постарите членови и воедно има се издробено напишано во секој детаљ.
Во контекст на муабетот што го зборите со дополнителните и документите за потекло т.е постарите документи ПРИ ОДОБРУВАЊЕ НА СЕКОЈА ПРЕПИСКА СЕ БАРА ОРИГИНАЛОТ БИДЕЈКИ ТИЕ СО ПОМОШ НА ОРИГИНАЛНИТЕ ДОКУМЕНТИ ВРШАТ ПРОВЕРКИ НА МАСТИЛОТО И ХАРТИЈАТА НА САМИОТ ДОКУМЕНТ Т.Е АНИЛИЗИРААТ ДАЛИ Е ВАЛИДЕН ТОЈ ДОКУМЕНТ СО НИВНИТЕ ПЕЧАТИ.
не се надевајте воопшто дека само со копија ќе поминете или пак дека тие ќе се мачат да ви го бараат вашиот документ низ други преписки, бидејки БАРААТ ТОЧНОСТ И ПРЕЦИЗНОСТ ВО ВАШАТА ПРЕПИСКА Т.Е ВАШАТА ПРЕПИСКА ТРЕБА ДА ГИ СОДРЖИ СИТЕ ВАЛИДНИ ДОКУМЕНТИ ПО ТАМОШНИОТ ЗАКОН.
Мало објаснување: тие со една обична копија неможат да анализираат дали стариот документ е валиден и испрвен од обичен бел испринтан лист, оваа работа е логична и мошне запазена во било која институција. Врз основа на обичен бел испринтан лист неможат да ти дадат државјанство, оваа работа е државна работа не сме на пазар.
Да така не се лажете ниту да мамите ниту фотокопии да давате, тоа време би ви било загубено време, со институции како министерство и со стручни историчари што прегледуваат еден документ повеќе пати и го анализираат до детал само вие ќе останете со празни раце и никој друг.
Затоа преписките и одобрувањето на истите течат бавно како што течат, бидејки за една преписка да биде прегледана и анализирана треба време.
ТОА ШТО ГО ПИШУВАШ НЕ Е ТОЧНО ЈАС ВО КОНЗУЛАТОТ ВО СКОПЈЕ ПРЕДАДОВ КОПИЈА ОД КРШТЕНИЦА ОД МАЈКАМИ И ГО ЗЕДОВ ДРЖАВЈАНСТВОТО КАКО КЕ ГО ДАДЕШ ОРГИНАЛОТ ПА ПОТОА ДРУГИТЕ ПОТОМЦИ СО ШТО ЌЕ ДОКАЖУВААТ ИНАКУ КОГА ЈА ПРЕДАВАВ КОПИЈАТ НОРМАЛНО ДЕКА ИМ ГО ПОКАЖАВ И ОРИГИНАЛОТ ЗАТОА НЕМОЈ ДА ДАВАТЕ ОРИГИНАЛ ТАКА ЌЕ ГИ ОСАКАТИТЕ ДРУГИТЕ ПОТОМЦИ ЌЕ НЕМА СО ШТО ДА ДОКАЖАТ ПРОИСХОД

Член од
5 август 2015
Мислења
15
Поени од реакции
19
tri i pol godini cekam bev na dopolnitelna nosev dop dokumenti posle 7-8 meseci me vratija vo procedura pa sovetot mi odobri so polozitelno stanoviste duri i cestitki primav go cekav ukazot i eve se zavrsi mislam deka povtorno nema da ja minam ova golgota skoro 4 god
I ja cekam 2 meseci za potpis i samo se molam da ne me snajde istoto sto tebe te snaslo inace sto dopolnitelni dokumenti odnese ? Ja idam preku brat mi on ima bg drzavjanstvo i odnesov negov izvod original i posrednikot mi garantira deka nema da ima utka i daj boze da bide taka. Znam niz sto se imas pominato i mnogu mi e zal :(

Член од
17 декември 2014
Мислења
240
Поени од реакции
145
Од 2012 сум јас :) Друго е кај тие постарите шо имат понесено дополнителен документ. Јас бев вратен на дополнителна уште 2013 а тек 2015 поднесов документ зошто сега го најдов :) Ти кажав кај мене и другар се смени за 2 месеци од Задолжителна во Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ.

.[DOUBLEPOST=1442190901][/DOUBLEPOST]

Бев прво на Вратен на дополнителна проверка. Иначе од 2012 сум. Не одам преку конзулат туку директ во Софија се одеше тогаш. Вратен бев на Доплолнителна у 2013 зошто не поднесов документ на време. Случајно најдов документ и го поднесов Март 2015 годинава и еве у Август ми се смени во Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ. Сеа незнам како оди за новите само пишав дека мене ме фати 4 месеца да ми се смени од вратен ан дополнителна во задолжителна. Мада од 2012 и сега е многу различно. Тогаш не беше како сега. Мислам дека си во право ако веќе имаш происход дека другото е формалност но ја сум од постарите 2012.
od dopolnitelna direkno ti se smena vo molbata e razgledana ili pred toa imase normalna procedura za zainteresiran

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
искрено не гледам никаква логика во ова, врз основа на што би одбила, не си и се допаѓал на сликата?! Мора да има некакво логично објаснување за тоа...

Член од
6 февруари 2015
Мислења
103
Поени од реакции
70
Primer denes ako go zemis drzavjanstvoto, utre odma mozes da odis da se slikas za pasos za licna karta.. znaci naredniot den od podignuvanjeto na drzavjanstvoto.. razbiras?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
ok drugar fala znaci mene posrednikot nesto me matka mi go zema drzavjanstvoto i mi vika kje ti se javam koga od tamu kje izleglo nekoe brojce demek. ti blagodaram uste ednas znaci utre pravo idenje u palanka oti od tamu mi e posrednikot.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom