Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.968
Ќе ги тргнам сите пријави и нема да бришам. Следен офтопик, патриотски испад или непотребно натегање ќе значи перманентен бан од тема.

Raynor

Mr.Terrible
Член од
16 април 2014
Мислења
384
Поени од реакции
583
Дали има некој да сподели искуство со вадење на потврда од БККС?

Член од
23 јануари 2015
Мислења
114
Поени од реакции
143
Дечки да ве прашам само што точно треба да се носи во ПРавосудие по добивање произход?
Еве мојот е готов, поднесен на 25 Мај. Да споделам дека ДАБЧ ќе работи и во Август од 10-14ч понедленик до петок ама само за подигање документи...
Сега ако знае некој точно да ми напише што се поднесува во Правосудие заедно со произходот? И од колку до колку работи Министерството секој ден? Позз[DOUBLEPOST=1438867358][/DOUBLEPOST]
Дали има некој да сподели искуство со вадење на потврда од БККС?
Да, мене не ми помогна ништо таа потврда... Лошо искуство, мој совет е да си ги преведеш документите и сам да си поднесеш !!!

Член од
3 август 2015
Мислења
74
Поени од реакции
66
Дечки да ве прашам само што точно треба да се носи во ПРавосудие по добивање произход?
Еве мојот е готов, поднесен на 25 Мај. Да споделам дека ДАБЧ ќе работи и во Август од 10-14ч понедленик до петок ама само за подигање документи...
Сега ако знае некој точно да ми напише што се поднесува во Правосудие заедно со произходот? И од колку до колку работи Министерството секој ден? Позз[DOUBLEPOST=1438867358][/DOUBLEPOST]
Да, мене не ми помогна ништо таа потврда... Лошо искуство, мој совет е да си ги преведеш документите и сам да си поднесеш !!!
Kakva e taa potvrda? Sto sodrzi vo nea? Sto pisuva?

Член од
6 февруари 2015
Мислења
85
Поени од реакции
38
na moj prijatel mo odobrija za pasos so dokument kopija od pasos od negov cicko.brat na tatko mu.ajde belkim ke se olesni

D

Daniel_faca

Гостин
Mislis na mkd dokumenti prevodi malce cudno mi e a ko bi imal dokumenti za poteklo nikoj ne bi baral potvrda od bkks

Sprite

Bayern Fanatic
Член од
23 јули 2007
Мислења
447
Поени од реакции
36
Дало некој може да ми каже на кратко, која е процедурата одкако ќе се добие происходот?

Член од
6 август 2015
Мислења
2
Поени од реакции
6
Дало некој може да ми каже на кратко, која е процедурата одкако ќе се добие происходот?
Вадиш лекарско и потврда од суд за неосудуваност, ѓи преведуваш и легализираш во Бугарија, и заедно со произходот одиш во Министерството за Правосудие да закажеш термин за интервју.
Има уште некои документи што се носат во министерството, но тие можеш да ги симнеш од интернет и да ги пополнеш, воглавно тоа се некои молби.

Член од
3 август 2015
Мислења
74
Поени од реакции
66
Ako treba da vadime dokumenti od bugarskite klubovi tesko nas! Denes sr javiv na telefon da se informiram. Prasav dali moze da mi se izdade dokument od klubot so koj ke mozam da dokazam poteklo i dobiv odgovor na visok ton CITIRAM: Da odis vo ambasadata i vo dabc i da im kazes da ne sedat samo na gazovite tuku da ja vrsat rabotata. I ja tresna slusalkata...

Член од
28 февруари 2015
Мислења
346
Поени од реакции
460
Ke ve zamolam bez spekulacii okolu potvrdite znaci potvrdite se uvazuvaat posle donesuvanje na zakonot vo SLUZBEN vesnik
Same ke treba I izvod od podnositelot od dvajcata roditeli I na roditelite tatkovcite za da se dobie potvrda

Член од
27 јуни 2014
Мислења
198
Поени од реакции
119
Ne se spekulacii eve ti broj javi se koga sakas 02/ 2443 843
drugar mene mi odobrija proizhod so potvrda od BKK,i deklaracija zaverena na notar,na pocetok na juni,bez rodninski vrski.
znaci zakonot uste nee zvanicno donesen.
neznam na koj broj si se javil ti,javise licno kaj lazar mladenov ke si pojs vo strumica i ke ti kaze sto treba ke ti izdade.
a sega i uste eden klub e registriran vo DABC no neznam koga ke pocnat da izdavaat tie
makedonsko bugarsko prijatelstvo so sediste vo bitola no ima ogranoci vo poveke gradovi
pozz i ne sirete dezinformacii deka ne pustale so bratucedi ne pustale so potvrdi od klubovite rabotite se sreduvaat veke ako uste nee donesen zakonot,a nabrzo ke bide i toj

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom