Да, мене не ми помогна ништо таа потврда... Лошо искуство, мој совет е да си ги преведеш документите и сам да си поднесеш !!!Дали има некој да сподели искуство со вадење на потврда од БККС?
Kakva e taa potvrda? Sto sodrzi vo nea? Sto pisuva?Дечки да ве прашам само што точно треба да се носи во ПРавосудие по добивање произход?
Еве мојот е готов, поднесен на 25 Мај. Да споделам дека ДАБЧ ќе работи и во Август од 10-14ч понедленик до петок ама само за подигање документи...
Сега ако знае некој точно да ми напише што се поднесува во Правосудие заедно со произходот? И од колку до колку работи Министерството секој ден? Позз[DOUBLEPOST=1438867358][/DOUBLEPOST]
Да, мене не ми помогна ништо таа потврда... Лошо искуство, мој совет е да си ги преведеш документите и сам да си поднесеш !!!
Deklaracija, fakticki toa e izjava zaverena na notar za b'garska samosvsest, odnosno narodnost.Kakva e taa potvrda? Sto sodrzi vo nea? Sto pisuva?
togas bev na intervjutogas bese na intervju ili za dokumenti prvicno sto se davaat? me interesira oti jas toj mesec bev vo ambasada ama uste cekam proishod???
Bugarski notar?Deklaracija, fakticki toa e izjava zaverena na notar za b'garska samosvsest, odnosno narodnost.
Mislis na mkd dokumenti prevodi malce cudno mi e a ko bi imal dokumenti za poteklo nikoj ne bi baral potvrda od bkksДечки да ве прашам само што точно треба да се носи во ПРавосудие по добивање произход?
Еве мојот е готов, поднесен на 25 Мај. Да споделам дека ДАБЧ ќе работи и во Август од 10-14ч понедленик до петок ама само за подигање документи...
Сега ако знае некој точно да ми напише што се поднесува во Правосудие заедно со произходот? И од колку до колку работи Министерството секој ден? Позз[DOUBLEPOST=1438867358][/DOUBLEPOST]
Да, мене не ми помогна ништо таа потврда... Лошо искуство, мој совет е да си ги преведеш документите и сам да си поднесеш !!!
Вадиш лекарско и потврда од суд за неосудуваност, ѓи преведуваш и легализираш во Бугарија, и заедно со произходот одиш во Министерството за Правосудие да закажеш термин за интервју.Дало некој може да ми каже на кратко, која е процедурата одкако ќе се добие происходот?
Ne se spekulacii eve ti broj javi se koga sakas 02/ 2443 843Ke ve zamolam bez spekulacii okolu potvrdite znaci potvrdite se uvazuvaat posle donesuvanje na zakonot vo SLUZBEN vesnik
Same ke treba I izvod od podnositelot od dvajcata roditeli I na roditelite tatkovcite za da se dobie potvrda
drugar mene mi odobrija proizhod so potvrda od BKK,i deklaracija zaverena na notar,na pocetok na juni,bez rodninski vrski.Ne se spekulacii eve ti broj javi se koga sakas 02/ 2443 843