Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 април 2015
Мислења
110
Поени од реакции
67
Raznorazni bespotrebni postovi, daj nekoj posalam se nae i znae neka pishe do tuka so e znaeme, za nataka kje ima li vtoro glasanje i koga kje bide toa odprilika ako postoe? I posle nego so kje sleduva..... Mislam kolkav vremenski period za izlavanje vo sl.vesnik... A ako nema vtoro glasanje i takvi proceduri kako kje ispadne ova... :)

S

Sukhoi-27

Гостин
Може да каже некој дали му се има сменето статус годинава после подавање на дополнителни документи и да е од 2013 година.Дали има промена кај соопштенијата од годинава а се однесуваат на 2013 год.?

Член од
24 јануари 2015
Мислења
60
Поени од реакции
19
Може да каже некој дали му се има сменето статус годинава после подавање на дополнителни документи и да е од 2013 година.Дали има промена кај соопштенијата од годинава а се однесуваат на 2013 год.?
I mene me interesira ova. Kraj na januar, 2015 me vratija na dopolnitena. U april dadov dopolniteni i eve uste nisto ne e smeneto. A inace sum od 2013 godina brojce.

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
читам веќе долго време на форумов, ама не можам да најдам,
како е процедурата да се вади пасош тука во МК, место да се иде во Софија. Се завршувате во амбасадата или како???
Иначе имам документ за буг. потекло.
Anushka, idi u BG ambasada. Sve ce ti objasnat.

Член од
7 мај 2015
Мислења
92
Поени од реакции
147
I jas od dekemvri sum vo dopolnitelna, plus odnese od bratuced dokumenti... 2013 sum
Па тие ти бараат од предок,а не од братучед и по 7000-ти пат пишуваш дека од прв братучед си однел,знаеме сите,запамтено е,ок,нема потреба од повторување по неколку пати дневно........стрпи се,ќе земеш државјанство .

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Бисери?? Па и ти пријателе ја коментираше сребрената линија до шести степен по која ќе се докажува происходот,а златна линија е взшодашт или директна линија по мајка,татко и останува во новиот закон
Да, ја коментирав, а ти изгледа ништо не си сфатил од тоа. Не се нарекуваат "сребрена" и "златна" линија, погрешно ги нарекуваш, затоа бисери.

Последно уредено:
S

Sukhoi-27

Гостин
Еве шема за роднински врски.Пишете на google: Схема на родствени и ќе ви најде за врските

Член од
27 јуни 2014
Мислења
198
Поени од реакции
119
Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Pa mozno da e tocno,2010,2011mislam imase rekord na izdadeni drzavjanstva 18iljadi i nesto bea.ostanatite godini se pomalku.no tuka ima od poveke drzavi sto zele
da da , matematicki da izracunas od 2001 do 2015 nema 200 000 brojcinja, a tie i te kako ne se samo makedonci :) znaci dzabe ne lazat ovie nasite deka 200 000 makedonci imat bg pasosi...

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
здраво дечки,ИЗВИНЕТЕ во последно време изгубив секаква надеж и кајганава не ја ПИПНАВ баеги време,читам овде нешто законот бил изгласан?????????????колку што ми кажа ПЕТАР КОЛЕВ законот во септември не сега,,дали излезе нешто во службен весник,дали претседателот се потпиша??дали ОФИЦИАЛНО Е СЕ ГОТОВО??????благодарам

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
здраво дечки,ИЗВИНЕТЕ во последно време изгубив секаква надеж и кајганава не ја ПИПНАВ баеги време,читам овде нешто законот бил изгласан?????????????колку што ми кажа ПЕТАР КОЛЕВ законот во септември не сега,,дали излезе нешто во службен весник,дали претседателот се потпиша??дали ОФИЦИАЛНО Е СЕ ГОТОВО??????благодарам
Covekot vece ti odgovoril.

Член од
3 декември 2014
Мислења
140
Поени од реакции
124
samo smireno i poleka. Utre ke izleze nov broj na sluzbeniot vesnik i ke vidime sto ke ima vo nego

Член од
21 ноември 2009
Мислења
182
Поени од реакции
316
kako da nema smisla? sram e da postojat bugari sto ne go zboruvaat jazikot! Jazik treba zadolzitelno da se bara kako sto go zboruvaat bugarite rodeni vo bugarija taka i site drugi sti sakaat da stanat bugari
Добра изјава даде, демек во Македонија сите убаво зборуваат Македонски, а за жителите на УСА да не правиме муабет, мексиканици, балканци, руси со зелена карта сигурно говорат англиски како родените американци

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom