Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Raznorazni bespotrebni postovi, daj nekoj posalam se nae i znae neka pishe do tuka so e znaeme, za nataka kje ima li vtoro glasanje i koga kje bide toa odprilika ako postoe? I posle nego so kje sleduva..... Mislam kolkav vremenski period za izlavanje vo sl.vesnik... A ako nema vtoro glasanje i takvi proceduri kako kje ispadne ova... :)

Може да каже некој дали му се има сменето статус годинава после подавање на дополнителни документи и да е од 2013 година.Дали има промена кај соопштенијата од годинава а се однесуваат на 2013 год.?

Може да каже некој дали му се има сменето статус годинава после подавање на дополнителни документи и да е од 2013 година.Дали има промена кај соопштенијата од годинава а се однесуваат на 2013 год.?
I mene me interesira ova. Kraj na januar, 2015 me vratija na dopolnitena. U april dadov dopolniteni i eve uste nisto ne e smeneto. A inace sum od 2013 godina brojce.

читам веќе долго време на форумов, ама не можам да најдам,
како е процедурата да се вади пасош тука во МК, место да се иде во Софија. Се завршувате во амбасадата или како???
Иначе имам документ за буг. потекло.
Anushka, idi u BG ambasada. Sve ce ti objasnat.

I jas od dekemvri sum vo dopolnitelna, plus odnese od bratuced dokumenti... 2013 sum
Па тие ти бараат од предок,а не од братучед и по 7000-ти пат пишуваш дека од прв братучед си однел,знаеме сите,запамтено е,ок,нема потреба од повторување по неколку пати дневно........стрпи се,ќе земеш државјанство .

Бисери?? Па и ти пријателе ја коментираше сребрената линија до шести степен по која ќе се докажува происходот,а златна линија е взшодашт или директна линија по мајка,татко и останува во новиот закон
Да, ја коментирав, а ти изгледа ништо не си сфатил од тоа. Не се нарекуваат "сребрена" и "златна" линија, погрешно ги нарекуваш, затоа бисери.

Последно уредено:
Еве шема за роднински врски.Пишете на google: Схема на родствени и ќе ви најде за врските

Pa mozno da e tocno,2010,2011mislam imase rekord na izdadeni drzavjanstva 18iljadi i nesto bea.ostanatite godini se pomalku.no tuka ima od poveke drzavi sto zele
da da , matematicki da izracunas od 2001 do 2015 nema 200 000 brojcinja, a tie i te kako ne se samo makedonci :) znaci dzabe ne lazat ovie nasite deka 200 000 makedonci imat bg pasosi...

здраво дечки,ИЗВИНЕТЕ во последно време изгубив секаква надеж и кајганава не ја ПИПНАВ баеги време,читам овде нешто законот бил изгласан?????????????колку што ми кажа ПЕТАР КОЛЕВ законот во септември не сега,,дали излезе нешто во службен весник,дали претседателот се потпиша??дали ОФИЦИАЛНО Е СЕ ГОТОВО??????благодарам

здраво дечки,ИЗВИНЕТЕ во последно време изгубив секаква надеж и кајганава не ја ПИПНАВ баеги време,читам овде нешто законот бил изгласан?????????????колку што ми кажа ПЕТАР КОЛЕВ законот во септември не сега,,дали излезе нешто во службен весник,дали претседателот се потпиша??дали ОФИЦИАЛНО Е СЕ ГОТОВО??????благодарам
Covekot vece ti odgovoril.

samo smireno i poleka. Utre ke izleze nov broj na sluzbeniot vesnik i ke vidime sto ke ima vo nego

kako da nema smisla? sram e da postojat bugari sto ne go zboruvaat jazikot! Jazik treba zadolzitelno da se bara kako sto go zboruvaat bugarite rodeni vo bugarija taka i site drugi sti sakaat da stanat bugari
Добра изјава даде, демек во Македонија сите убаво зборуваат Македонски, а за жителите на УСА да не правиме муабет, мексиканици, балканци, руси со зелена карта сигурно говорат англиски како родените американци

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom