Точно това не може да се свати,дека правата са врз база на државjaнство,а не врз база на етнос.Ајде стига со ова политика, темата е друга.
Лјугјето од РМ со б'лгарско д'ржавјанство добиват истите права (како менуване на внатрешните граници на ЕУ со лична карта) и задолженија како секој друг б'лгарски гражданин, нема значение дали се чувства етнически нигериец, марсианец, б'лгарин или нешто посебно.
Затоа и пишав тука сите оние кои имаат Бугарски пасош а се Македонци имаат право на политичко здружување за делување во самата држава каде што се државјани. Како на пр Турците во ГерманијаТочно това не може да се свати,дека правата са врз база на државjaнство,а не врз база на етнос.
Зависи под каква форма ќе бараат здружување -ако ќе прават партија на Македонците во Бугарија -од сега заборави- никој нема да го дозволи а и тоа е против уставот.Кој те е лажел дека некој е дозволил на Турците во Германија политичко здружување - може да има заедници -Но никогаш на политичка основа!!!!!Затоа и пишав тука сите оние кои имаат Бугарски пасош а се Македонци имаат право на политичко здружување за делување во самата држава каде што се државјани. Како на пр Турците во Германија
SKIN ART Macedonia - sending from iPhone using Tapatalk!
Не, не платив на сметка, пратив човек да плати во самиот архив лично во кеш.а дали плати на тоа бројчето што ти го испратија или некој рече дека тоа е за плаќање од странство ,треба на жиро сметка друга или не?фала.
Piseee prvi noemvri 2014, pa I pisal na krajo podobruvanja doprva kje se osekjaat so novata vlada hahahah niso ne e mrdnalo se e vo mesto... Toj so si ima dokument si mine toj so nema si go prekratuvatдечки чисто информативно дали некој го познава човеков многу ветува??
http://www.dokaz.mk/ova-e-chovekot-koj-ima-izvadeno-najmnogu-bugarski-pasoshi-vo-makedonija-eve-kako-da-izvadite-bugarski-pasosh/
i mene me interesira ova ako nekoj znae tocno da kaze posto denes mi se smeni statusot od dopolnitelna vo zadolzitelnaДали некој знае , кога ке се смени од дополнителна проверка во задолжителна процедура , како е постапката понатаму и колку време се чека до пасош ..
Здраво сакам да прашам дали некој знај од прилика за колку време треба да го добијам происходот имам подаено документи комплетни во бугарска амбасада -Битола со потекло со лична карта бугарска од дедо ми + од другиот дедо војничка книшка пиши на неа дека служел 2 години војска во бугарија од септември месец еве уште чекам ми велат само јависе другиот месец така од фебруари и уште немам происход? Фала унапред ако некој има одговор![]()