Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
Неможев а да не прекоментирам
ДОБРИ ВРСКИ
А ние ќе се мачиме грешниците.
Незнам од каде вие гледате ред зошто јас не го гледам тој "ред" половина од броевите од 2014 се прегледани но не се по ред значи има друга тактика а неможам да ја сватам никако. Дали се запрашувам одат по редот на потеклото прв па втор т.е родител па дедо па пра дедо па зависи што документ е однесен дали по "поубедувачки документ" т.е државјанства на претци па лични карти па воени книшки тоа ми се врти во глава башка така и ми спомнаа.
Ама како и да е од лани од ова време па до сега има огромна разлика факт е дека лани побрзо им одеше . Кај се запустивме ние ..

Член од
6 февруари 2015
Мислења
56
Поени од реакции
26
Здраво дечки :)
Бев на интервју во мај 2014 и денес ми се смена статусот во дополнителна проверка ¿¿¿
Немам никакви дополнителни документи . Како ќе се одвиваат понатака работите ќе видиме ;-)
jas bev vo fevruari 2014 i seuste nemam nikakva promena koe brojce si Tanja:)

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Неможев а да не прекоментирам
ДОБРИ ВРСКИ
А ние ќе се мачиме грешниците.
Незнам од каде вие гледате ред зошто јас не го гледам тој "ред" половина од броевите од 2014 се прегледани но не се по ред значи има друга тактика а неможам да ја сватам никако. Дали се запрашувам одат по редот на потеклото прв па втор т.е родител па дедо па пра дедо па зависи што документ е однесен дали по "поубедувачки документ" т.е државјанства на претци па лични карти па воени книшки тоа ми се врти во глава башка така и ми спомнаа.
Ама како и да е од лани од ова време па до сега има огромна разлика факт е дека лани побрзо им одеше . Кај се запустивме ние ..
Zatoa I se smeam neznam I jas nemozam da se iznacudam nema nikakov red mn dobro ja zapocnaa 2014 se do 1000 odtogas navaka see kasha nemozam daim go razberam nacinot na pregleduvanje a za toa deka pobrzo odese 2013 god sum za zosto za nekolku meseci uspejaa da ja iscistat 2013 so mn broevi zaostaneti a do kaj stignavme nie od 2014 uste sme na pocetokot se vleckame kako polzovi a ako prodolzat taka kako i da e ke ja zavrsat krajot na 2016 ne daj boze

Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
Морав да пишам ги видов новиве протоколи алелуја за 2014!!!!!!!
Се уработија нема што!!!
10тина укази....
Имаку апелирам до некој што знае да објасни верувам многу се прашуваат како овие за деца што ги пуштаат броеви им потпишуваат укази за 10 плус месеци година дена па ако беа деца јас знам дека за до 14 год за неполн месец им потпишуваат а за до 18 год за неколку месеци . Зар ова сериозно се толку многу деца и чекаат скоро година. Ако знае некој нека објасни.

Член од
21 ноември 2009
Мислења
182
Поени од реакции
316
Кога го проверувам бројчето пишува дека документите ми се вратени на дополнителна проверка, но соопштение со мојот број се уште нема, се си се надевам дека е некоја грешка во статусот.

macedon89

Провокатор по вокација
Член од
22 јули 2008
Мислења
783
Поени од реакции
582
Се уработија нема што!!!
10тина укази....
Имаку апелирам до некој што знае да објасни верувам многу се прашуваат како овие за деца што ги пуштаат броеви им потпишуваат укази за 10 плус месеци година дена па ако беа деца јас знам дека за до 14 год за неполн месец им потпишуваат а за до 18 год за неколку месеци . Зар ова сериозно се толку многу деца и чекаат скоро година. Ако знае некој нека објасни.
Јас сум бр 10ххх/14 и подадов со документи од татко бг државјанин. Ако ги поминвет овие со родител државјанин бројов мој би требело да излезит во следните протоколи пошто гледав во овој до 10500 се стасани. Тогаш ќе пишам дали имат некоја врска или не.

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
Се уработија нема што!!!
10тина укази....
Dali nekoj znae kakva e postapkata za tie sto baraat drzavjanstvo od Moldavija i Ukraina i na izvodite im pisuva deka se po nacionalnost bugari.

Член од
6 февруари 2015
Мислења
103
Поени од реакции
70
zdr decki znae li nekoj za kolku vremepotpisuva viceprezidentot otkako sovetot ke ti odobri se ceka mnogu ili odi brzo fala vi

Член од
11 април 2012
Мислења
4.793
Поени од реакции
5.577
Добро бе луѓе дали сте вие сериозни или овдека билдате искуство да станете експерти за толкување на светската берза?
Сериозно не гледате разлика помеѓу

„Дирекција “Б'лгарско гражданство” објавјава номерата на преписките, приклјучили с издаване на указ за придобиване на б'лгарско гражданство, по молби подадени по реда и условијата на ЗБГ, изм. Д. В. бр. 33 от 30.04.2010 в сила от 04.05.2010 г., както следва:“

и

„Дирекција “Б'лгарско гражданство” објавјава номерата на преписките, приклјучили с издаване на указ за в'зстановјаване на б'лгарско гражданство, както следва:“

Првиот параграф ви е за оние кои аплицираат да добијат државјанство како сите ние на форумов со потекло изјава или како сакате наречете го ова, ама тоа е врз основа на оној закон за бугарите во странство изгласан во 2010 година. Додека вториот параграф кој ви е напишан е за добивање по други основи кои не ги опфакаат нашите случаи. Ако се вратите назад низ протоколите бројки со /2014 искачаат од лани летото тоа без никаков проблем и прилично високи броеви. Новост е тоа што искачаат бројки со ознака /2014 и во првиот параграф кој нас не интересеира.
Дај ќе ве замолам доста со небулози и обиди да решите нешто за кое што очигледно врска немате како иде него само нагаѓате.
Доста се тензии на форумов даваат не даваат ова она, даваат да ама треба трпение и докумети. Ако има некој промени тогаш пишете на форумов а не секој ден по 20+ поста за тоа дали се изгласало или кога ќе се гласа више научивме и што тоалет хартија имаат во комисијава што треба да го достави предлогот до собрание претеравте.
Уште кога ќе ми текне дека пред некој ден овдека читав идеи за фалсификување документи и слично само едно браво имам да ви кажам, е за поради завидниот број на вакви случаи настануваат сите проблеми.
Друго не спамирајте со 12098302974021841 пати постирање на исто прашање ќе се најде во постов на кој мислам без гајле. Се надевам дека сега ви се расчистија некој работи и прашања. И не е прв пат ова да се постира тука нешто вакво проблемот е што луѓе и од прв пат би го разбрале, ама очигледно некој на форумов одбива да го разбере тоа.
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
@valter kumanovo сподели некоја информација повеќе кога си бил на интервју, приближна бројка што ја имаше и слично. Иначе чекањето е е точно определено ама може да потрае до неколку месеци (3-4 ова како најдолг период гледај го не би требало да е повеќе од тоа)

Член од
6 февруари 2015
Мислења
103
Поени од реакции
70
Znaci bev na intervju sredina na januari 2014 god dopolnitelen dokument vencanica od baba i dedo dostaviv vo oktomvri 2014 preku posrednik i sabajle mi se smeni statusot vo Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ.
e sega neznam kako ke bide ponatamu se slusnav so posrednikot mi vika za 20 tina dena ke potpisel taka mi kaza taka pisuvam i mi rece koi dokumenti tamu da spremam go prasav dali ke mi ja vratat orginal vencanicata rece da i toa licno sega kako mi se menuva statusot taka ke pisuvam.[DOUBLEPOST=1433260440][/DOUBLEPOST]ako ima nekoj iskustvo kako jas sega neka pise kolku se ceka

Andreas_bild

Cr7_conor mcgregor
Член од
23 октомври 2007
Мислења
77
Поени од реакции
76
zdravo eden prijatel me prasa sto znaci ova

Преписката се намира в с'стојание, за което не се предоставја информација.

ima nekoj iskustvo ?

blagodaram pozdrav

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
zdravo eden prijatel me prasa sto znaci ova

Преписката се намира в с'стојание, за което не се предоставја информација.

ima nekoj iskustvo ?

blagodaram pozdrav
Toa znaci deka drzavjaninot na R Bugarija si go podignal drzavjanstvoto.

Член од
7 мај 2015
Мислења
92
Поени од реакции
147
За сите заинтересирани кои бараат документи за потекло,познавам човек кој професионално се занимава со пребарување и наоѓање на документи по бг архивите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom