Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Дечки, може да ми кажете во лекарското дали треба да има пишано дека е правена и анализа на крвта дека немаш таму Хепатитис не знам што итн.. или само е обично лекарско?
И за документот за неосудуваност - дали треба да пишува дека го вадиш за добивање на бугарско државјанство?
Ве молам за помош...
Кога ќе вадиш лекарско ќе нагласиш дека ти е за Бугарско државјанство и си знаат кој пакет, ти треба тој што вклучува и ХИВ...........за неосудуваност исто нагласуваш : за бугарско државјанство. ( пасош -никако )

Чекам финален статус во дабч, што значи ова?
плс некој ако има со слично на моево искуство, подадов документи за происход 3 месеци покасно од рокот, некако ги примија иако задоцнето, но сега не се знаело така ми вика посредникот ( он е оптимист вика не би требало да ме прекинат) ама пак неизвесно ми е.
Што значи ова финален статус?
Финален - нешто што во превод би значело финална ( последна ) одлука или по конкретно да преведеме финален момент да дознаеш дали ќе добиеш или не происход. Значи финален чекор за ДА или НЕ.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Чекам финален статус во дабч, што значи ова?
плс некој ако има со слично на моево искуство, подадов документи за происход 3 месеци покасно од рокот, некако ги примија иако задоцнето, но сега не се знаело така ми вика посредникот ( он е оптимист вика не би требало да ме прекинат) ама пак неизвесно ми е.
Што значи ова финален статус?
Дека чекаш финален статус де. Или ќе добиеш или нема да добиеш, блиску се до донесување на решение, што може друго да значи?

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
@neonka21 Благодарам на одговорот, значи тоа дека они ќе одлучуваат по прашањето, дали да ми дадат происход врз основа на документите што сум ги однела, или не. А не дали ќе бидам прекината зошто сум закаснила 3 месеци за поднесување така? како што разбрав да не досаѓам, фала уште еднаш

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Дечки, може да ми кажете во лекарското дали треба да има пишано дека е правена и анализа на крвта дека немаш таму Хепатитис не знам што итн.. или само е обично лекарско?
И за документот за неосудуваност - дали треба да пишува дека го вадиш за добивање на бугарско државјанство?
Ве молам за помош...
obavezno na dvete da pisuva za bugarsko drzavjanstvo

inace ne e obicno lekarsko na ova lekarsko mora da ima pecat od lekarska komora... 11186452_10200314636466560_578026687_n.jpg

3333333333.jpg

tomsaso

Пемпере
Член од
10 септември 2005
Мислења
1.387
Поени од реакции
339
Мој пријател со 21х број од Јануари 2014 го вратија на доплнителна пред 5 недели... сега се до кај 1640~ стигнати со работа

Процеенувам дека работат по околу 285 бројчиња неделно...

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
@tomemk ти вршеа некои проверки кога го вадеше лекарското, или само пари на рака, докуметн во рака ? :icon_lol:

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
@tomemk ти вршеа некои проверки кога го вадеше лекарското, или само пари на рака, докуметн во рака ? :icon_lol:
ako odis da ti vrsat proverki ke ti zemat 60-80e , pari na raka mara za raka za 500 - 1000 denari samo da imas doktor prijatel

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
ako odis da ti vrsat proverki ke ti zemat 60-80e , pari na raka mara za raka za 500 - 1000 denari samo da imas doktor prijatel
Ista cena e i so posrednik, a ti kako gospodin, cekas da ti go donesat na raka.
Koga vikas taksi, vikni si mercedes namesto nekoja lada. Isto kosta, ali drugi e osecaj.

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Mene posrednikot mi rece 700 denari ti kosti lekarstvoto nie imame doktori za taa rabota nema so da se mstkas na pregledi mozes samo da platis 700 den I zavrsena rabota my dadov 700 den I si zavrsiv rabota bez da se zamaram po pregledi :) na brz i ednostaven nacin :p

Член од
7 мај 2015
Мислења
92
Поени од реакции
147
другари а да ги коментираме измените на ЗАКОНОТ малку,за оние што немаат ништо..што велат измените на законот,како ке може да се дојде до БУГАРСКО гражданство,што се условите,,ке сака ли некој да одговори????
Ако бидат усвоени измените во законот,ќе може да се земе државјанство и врз основа на крвна врска со роднини кои имаат бг пасош(стрико,вујко,внук,до втор братучед со бг пасош).Исто се предвидува во предлог законот да може да се добие уверение за произход, а со тоа и државјанство,врз основа на нотаријално заверена декларација за национално сознание.
sakam nesto da prasam sto se spomnuvase vo izminatiov period vo vrska so predlog izmenive,imase neli i za skratuvanje na rokot za cekanje nekoj predlog izmeni sto stana so toa?se spomnuvaat se diskutira niz komisiite sega za toa sretnal nekoj??
http://parliament.bg/bills/40/654-01-10.pdf
Ова е предлог закон за измена на законот за блгарско гражданство,внесен во парламент од Каракачанов некаде околу 2006,2007 година,кој не бил изгласан,после кој беше усвоен актуелниот закон,внесен од Божидар Димитров во 2010 г.,во кој е предвиден сегашниов рок од 1 година,кој што во правосудство ам ич ич не го почитуваат.

Член од
13 јануари 2015
Мислења
10
Поени од реакции
12
Здраво дечки :)
Бев на интервју во мај 2014 и денес ми се смена статусот во дополнителна проверка ¿¿¿
Немам никакви дополнителни документи . Како ќе се одвиваат понатака работите ќе видиме ;-)

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
Здраво дечки :)
Бев на интервју во мај 2014 и денес ми се смена статусот во дополнителна проверка ¿¿¿
Немам никакви дополнителни документи . Како ќе се одвиваат понатака работите ќе видиме ;-)
otrpilika koe brojce si?

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
Ако бидат усвоени измените во законот,ќе може да се земе државјанство и врз основа на крвна врска со роднини кои имаат бг пасош(стрико,вујко,внук,до втор братучед со бг пасош).Исто се предвидува во предлог законот да може да се добие уверение за произход, а со тоа и државјанство,врз основа на нотаријално заверена декларација за национално сознание.

Ова е предлог закон за измена на законот за блгарско гражданство,внесен во парламент од Каракачанов некаде околу 2006,2007 година,кој не бил изгласан,после кој беше усвоен актуелниот закон,внесен од Божидар Димитров во 2010 г.,во кој е предвиден сегашниов рок од 1 година,кој што во правосудство ам ич ич не го почитуваат.
Мислам дека тоа од 2010 и 2011 колку што беше позитивно имаше и многу негативности и малку веројатно дека пак така ќе пуштаат,освен ако не сакаат половина Косово и з.Македонија да дојде во Софија по државјанства.
http://forum.kajgana.com/threads/Бугарски-пасош-Да-или-не.51956/page-331
Мислам дека ова со крвнава врска им е многу добра идеа,ќе видиме што ќе изгласаат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom