- Член од
- 28 јуни 2008
- Мислења
- 101
- Поени од реакции
- 57
Zabraev 21000 negde po btoj zabraev tacno 27.11.2018 sofija intervjuКој број на преписка си ако не е тајна?
Zabraev 21000 negde po btoj zabraev tacno 27.11.2018 sofija intervjuКој број на преписка си ако не е тајна?
Nema potreba od vakvo odnesuvanje. Gledas deka e neupatena vo problematikata.A da kazese koga si bila na intervju i so kakvi dokumenti?
Kazi, pa ke ti kazeme sto znaci.
Си добила Бугарско државјанство..со среќа.Здраво луѓе како сте ? Што е следен чекор откако ќе се добие овој статус ? Дали е оваа резервација за Si или уште некој дополнителен документ или интервју ... Навистина не сум во тек со тоа како оди процедурата па секоја информација ќе ми биде добредојдена . Ви благодарам однаред
Isto ka debe su 30/11/2017 interviu ama ishte nema ukazЗдраво
интервју 30/11/2017 ,со документи од прадедо
Da, se e ok. I jas ne znam zosto, imase razlika vo preziminja kaj dedo i pradedo ama vo mart gi podadovme so zaverka kaj notara i potvrdata mi e od klub bitola.Чекај, преку родител си аплицирал и си добил отказ?? Си бил осудуван или имал некои слични проблеми?
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Искрено не разбирам сега, каква врска имаат имињата на дедото и прадедото и зошто си вадел потврда од клуб од Битола ако си аплицирал преку родител? Кога аплицираш преку родител само им го покажуваш бугарскиот пасош на родителот и тоа е тоа, не треба никаква потврда од клуб и изводи од дедовци и прадедовци, не ми е јасно зошто толку документи ти барале. Или самоиницијативно си им ги додал, само не разбирам зошто си имал потреба и дедовците да ги мешаш (посебно ако имало разлика во презимињата) кога и онака пасошот на родителот ти е доволен?Da, se e ok. I jas ne znam zosto, imase razlika vo preziminja kaj dedo i pradedo ama vo mart gi podadovme so zaverka kaj notara i potvrdata mi e od klub bitola.
Za da mu zemat pari.Искрено не разбирам сега, каква врска имаат имињата на дедото и прадедото и зошто си вадел потврда од клуб од Битола ако си аплицирал преку родител? Кога аплицираш преку родител само им го покажуваш бугарскиот пасош на родителот и тоа е тоа, не треба никакви потврди од клуб и изводи од дедовци и прадедовци, не ми е јасно зошто толку документи ти барале...? Или самоиницијативно ти си им ги додал, само не разбирам зошто си имал потреба и дедовците да ги мешаш (посебно ако имало разлика во презимињата) кога и онака пасошот на родителот ти е доволен?
Знам, затоа и првото прашање кога рече дека добил отказ (при аплицирање преку родител) ми беше дали имал кривични проблеми или некои забрани низ ЕУ ама ете вика дека немал ништо, затоа и е чудно што е одбиен. Изгледа со тие дополнителни документи што ги допраќал за потекло преку дедо/прадедо само ја искомплицирал работата, посебно што се со разни презимиња.Inace mozno e da si odbien ako imas nesho napraveno kriminal, ili ako si imal zabrana vo EU.
Togas ni pasos od roditel ni bilo sho ne te spasuva.
22.01.2020.Koj datum?
Јас сум од Србија. Бев во интервју на 22 јануари 2019 година (не го видов прашањето). Ако можам да помогнам, ќе им помогнам на сите. Многу ми помогнаа и овде. Ви благодарам на сите многу! Среќно на ситеNe im odgovarajte na оние shтo samo prasuvaat a niso ne kazuvaat. Please
Ne si ti vinoven. Covekot nema osnovna kultura ocigledno. @palekrstic, mislam deka bi bilo ubavo da dobie time out "blgarcheto" poradi nedolicno odnesuvanje i vregjanje. Ne e prv pat.22.01.2020.
Автоматски споено мислење:
Јас сум од Србија. Бев во интервју на 22 јануари 2019 година (не го видов прашањето). Јас не сум морон. Ако можам да помогнам, ќе им помогнам на сите. Многу ми помогнаа и овде. Ви благодарам на сите многу! Среќно на сите
Чекај, преку родител си аплицирал и си добил отказ?? Си бил осудуван или имал некои слични проблеми?
Sent from my SM-N950F using TapatalkIzvinete moja greska e ne sum gi razbral opciite,kazna nemam nikakva i zabrana,roditelot nema bg pasos,jas podñesuvam preku izvodi roditel,dedo pradedo i po procenka na posrednikot se e dostaveno kako treba,a imam i privremena bg licna karta.Искрено не разбирам сега, каква врска имаат имињата на дедото и прадедото и зошто си вадел потврда од клуб од Битола ако си аплицирал преку родител? Кога аплицираш преку родител само им го покажуваш бугарскиот пасош на родителот и тоа е тоа, не треба никаква потврда од клуб и изводи од дедовци и прадедовци, не ми е јасно зошто толку документи ти барале. Или самоиницијативно си им ги додал, само не разбирам зошто си имал потреба и дедовците да ги мешаш (посебно ако имало разлика во презимињата) кога и онака пасошот на родителот ти е доволен?
zdravo edno prasanje, kako funkcionira periodov za odenje vo sofija za podiganje ukaz, treba da podignam na 27.07, dali momentalno se odi so 14 dneven karantin ili nesto drugo ?? fala
Eve @Dimce12345 imas tuka se objasnetoZdravo,
Prasuvam za prijatelka koja so Ukaz br. 90 taa i nejzinata sestra se vkluceni vo ukazot. Poradi situacijava so Korona, dali ke moze da se bara preku email da potvrdata se dostavi do Ambasadata vo Skopje ili konzulatot vo Bitola, iako tie imale postapka celosno vo Sofija? I ako postoi moznost na koj email da se obratime?
Vi blagodaram
L_Stoyanova@justice.government.bg
So dolna crta e mejlot,i ke pises kako molba so tvoj inicijali broj na pasos ke prikacis pasos obavezno i pisi broj na ukaz i koja data imas za podiganje i pisi vo koja konsulska(konzulska Bitola) ili posolska(ambasada Skopje) sluzba sakas da ti se prati.Mozes uste sega,ne mora da ti pomine terminot,ke im kazes deka poradisostojbava i zatvorenite granici sakas da go podignes od ambasada...
Vo ambasada za podignuvanjeto na ukazot e pisano nekolku pati,Dve sliki pasos format , dve kopii od pasos ,pasosot I izvod na rodeni SE plaka 36 evra za drzavjanstvo I 15 za legalizacija na izvodot.
Ukazot ke stigne mnogu brzo za 3 do 5 dena ,no za adresa ke cekas 2 do 3 meseci ,dodeka da stigne pismoto vo opshtina.Vo meguvreme ke se javuvas vi opshtina Sredec,ako ja izberes Lege 6 i ke prasuvas dali e stignato pismoto za tebe.Otkako ke stigne ke odis vo Sofija ,podnesuvas za EGN,koj mozes vo istiot den da go zemes ako potplatis,a posle so uverenie za adresa i egn od opshtina odis vo MVR da se slikas.