Чудно ми е само зошто и бараат дополнителни документи кога аплицирала преку родител. Во принцип само пасошот од родителот го покажуваш на интервјуто и не треба никакви други потврди (бар јас така знам, @palekrstic може подобро е упатена за ова).Potvrda od strumica preku predok podnesisi vo ministerstvoto na pravosudie vo sofija
Zdravo decki, procedura pocnata maj 2017 so dokumenti tatko i dedo so bugarski pasosi uste od pred 19-20 godini, intervju 01.08.2018 prepiska br. 6563/2017 zadolzitelna do sredinata na dekemvri 2019, a do denes finalna i od denes baraat dopolnitelni dokumenti.Dali nekoj ima info zosto e vaka i so treba da se odnesi? fala
Da,tocno e,preku roditel ne treba nikakvi dopolnitelni dokumenti.Malku e nejasno ........Чудно ми е само зошто и бараат дополнителни документи кога аплицирала преку родител. Во принцип само пасошот од родителот го покажуваш на интервјуто и не треба никакви други потврди (бар јас така знам, @palekrstic може подобро е упатена за ова).
Se e spored zakon,vagajte potvrdi od zdruzenie ne prasuvajte mnogu i dobivajte drzavjanstva.Едно прашање во однос на потврдите од бугарско здружение (пример од Струмица). Со таа потврда уствари се докажува дека одредено лице било активен член или? Прашувам пошто верувам повеќето оделе со тој чекор и ме интересира дали некогаш Бугарија би можела тоа да го чешла и да го провери во однос на тоа колку е тоа легитимно...
Kako i sto napisa clenot vo prethodniot post podnel preku tatko koj go ima pasosot poveke od 20 god. Vo toj period drzavjanstvo i pasos se dobivase samo so izjava vo koja samo se izjasnuvaa kako bugarin e sega baraat dopolnitelni dokazi kako sto e potvrda od bg drustvo i predok.Mislam deka treba da podnese potvrda i izvodi kako dopolnitelni dokumentiDa,tocno e,preku roditel ne treba nikakvi dopolnitelni dokumenti.Malku e nejasno ........
Koj bara dopolnitelni dokumenti,dali vo statusot taka ti stoi,ili posrednikot ti kaza taka?
Te molam malku pojasno,za da mozeme pravilno da te upatime.
Evego statusot mene stvarno ne mi e jasno zosto vakaDa,tocno e,preku roditel ne treba nikakvi dopolnitelni dokumenti.Malku e nejasno ........
Koj bara dopolnitelni dokumenti,dali vo statusot taka ti stoi,ili posrednikot ti kaza taka?
Te molam malku pojasno,za da mozeme pravilno da te upatime.
Da ne imas nekoj greska vo dokumenti preku posrednik li si ... Odnesisi potvrda od strumica preku predok inaku ke te odbijatEvego statusot mene stvarno ne mi e jasno zosto vaka
Preku posrednik sum ama za ziv go nema neznam dali e greska vo dokumentite preziminjata se tocno si bese neznam ni so poke da odnesam osven po druga linija po majkami da povrzvam babi prababi od selo koe na vremeto bilo izjasnato deka se bugari.Kako mozi da se zemi potvrdata od strumica?Da ne imas nekoj greska vo dokumenti preku posrednik li si ... Odnesisi potvrda od strumica preku predok inaku ke te odbijat
Ako e tocno deka tatko ti ima bugarsko drzavjanstvo togas ne ti treba potvrda od zdruzenie,izgleda nemas nekoj izvod odneseno ili nesto drugo.Preku posrednik sum ama za ziv go nema neznam dali e greska vo dokumentite preziminjata se tocno si bese neznam ni so poke da odnesam osven po druga linija po majkami da povrzvam babi prababi od selo koe na vremeto bilo izjasnato deka se bugari.Kako mozi da se zemi potvrdata od strumica?
Se nadevamPred nekoj den vidov promeni vo polozitelno sto bile finalna od 24.03.2020 jas i ti sme finalna od 01.04.2020 se nadevam debovive ke ni smeni
Не, нема никаква логика или потреба од мајка ти да вадиш документи и да бараш потекло, тебе бугарското потекло ти е преку татко ти и тоа е доволно, мајка ти не мора да има ништо со Бугарија. Ни мене не ми е јасно што бараат да им доставиш. Кога аплицираше, ги проложи изводите од раѓање за тебе и татко ти (за да биде потврдено дека он ти е татко)? Ако да, тогаш не знам што друго може да доставиш.Preku posrednik sum ama za ziv go nema neznam dali e greska vo dokumentite preziminjata se tocno si bese neznam ni so poke da odnesam osven po druga linija po majkami da povrzvam babi prababi od selo koe na vremeto bilo izjasnato deka se bugari.Kako mozi da se zemi potvrdata od strumica?
3.5 godini tocnoAjde da mi kaze nekoj kako ide procedurata preku ambasadata u bitola i mnogu li se ceka za bugarski preku ambasadata inaku sum so roditel
NEMA vrska ova so pisis jas preku roditel zedov Paso's ima 20 godini toj NEMA vrska neso imat zgrsenoKako i sto napisa clenot vo prethodniot post podnel preku tatko koj go ima pasosot poveke od 20 god. Vo toj period drzavjanstvo i pasos se dobivase samo so izjava vo koja samo se izjasnuvaa kako bugarin e sega baraat dopolnitelni dokazi kako sto e potvrda od bg drustvo i predok.Mislam deka treba da podnese potvrda i izvodi kako dopolnitelni dokumenti
Tocno li proveruvas,dali e toa brojceto?Evego statusot mene stvarno ne mi e jasno zosto vaka