Околу 16-17 месеци. Јас сум ден пред тебе 12.08.2019. Би требало во декември да се смени ама којзнае со сегашната ситуација и имат многу преписки од 2019.Здраво дечки ,бев на интервју 13.08.2019 на интервју софија.преку татко сум,имам прашање колку трае оваа задолжителна процедура?
Здраво дечки ,бев на интервју 13.08.2019 на интервју софија.преку татко сум,имам прашање колку трае оваа задолжителна процедура?
Јас бев на интервју мај 2019та, и ко што пресметував статусот (ако е се во ред со документите), би требал да ми се смени во "финална" околу септември / октомври.Околу 16-17 месеци. Јас сум ден пред тебе 12.08.2019. Би требало во декември да се смени ама којзнае со сегашната ситуација и имат многу преписки од 2019.
mnogu narod ima zemeno pasport so greska vo preziminjatadali ima nekoj zemeno so razlicna bukva,na vencanicata,krstenicata i licnata karta prezimeto zavrsuva so ev,a na posmrtnicata i na izvod zavrsuva so ov
i na site rodnini so go imat toa prezime im zavrsuva so ev
Mene mi se smeni vo finalna jas bev na intervju sofija vo mart 2019 kolku se ceka sega finalna postapka?Јас бев на интервју мај 2019та, и ко што пресметував статусот (ако е се во ред со документите), би требал да ми се смени во "финална" околу септември / октомври.
Иначе да, до сега времето на чекање беше од прилика16 месеци, така да вие ќе бидете околу Нова Година.
Do januar 2019 intervju ae stignati so finalna od kade pa sega mart ?Mene mi se smeni vo finalna jas bev na intervju sofija vo mart 2019 kolku se ceka sega finalna postapka?
Se zbunil nesho.Do januar
Do januar 2019 intervju ae stignati so finalna od kade pa sega mart ?
Уште не е ти е сменета во "финална". Во зелениот правоаголник пишува "ЗАДОЛЖИТЕЛНА".
Znae nekoj zosto mu pisuva zadolzitelna koordinacija
Затоа што е гугл-преведено на Македонски.Znae nekoj zosto mu pisuva zadolzitelna koordinacija
Haha kako be vaka ke odime vo evropaЗатоа што е гугл-преведено на Македонски.