- Член од
- 22 септември 2011
- Мислења
- 41
- Поени од реакции
- 10
od kaj da znam. napisav li deka znam ili stoi zborot (ako) breeeej cccc nesto da se pisuvalo samo.А кај тоа дека на крштениците пишува за државјанство?
od kaj da znam. napisav li deka znam ili stoi zborot (ako) breeeej cccc nesto da se pisuvalo samo.А кај тоа дека на крштениците пишува за државјанство?
vrska nemas , zasto pisuvas voopste ne mi e jasno , a ne e ni bitno .. samo dezinformacii od takvi kako tebe sto go pravat gubenje vreme, bo6 muabeti forumot ..od kaj da znam. napisav li deka znam ili stoi zborot (ako) breeeej cccc nesto da se pisuvalo samo.
E ova se ceni,eve nesto konkretno povrzano so temava. Si se potrudil da se rasprasas za sebe da si pomognes,a isto taka spodeluvas so clenovive na forumov. Vakvi pozitivni i nesebicni luge se cenat. Bravo!!!Здраво на сите... По се изгледа сето ова ќе испадне на добро... значи... се заангажирав и се распрашав кој се најквалитетните посредувачи... и најдов броеви од околу 5-6 посредувачи и се разѕвонив и распрашав што и како стои ситуацијата.
Значи вака.... Дел од посредувачите не ја знаат добро процедурата, и пример и да имаш роднина бугарин... пример брат(како во мојот случај) треба да се извадат изводи од браќата да се легализираат во бугарија се праќаат и тоа е тоа... значи денеска многу работа завршив и се распрашав и луѓе се имаат вратено од дополнителна проверка... некои не ни биле на дополнителна затоа што однапред можело да се однесе документот.. јас мислев дека мојот посредувач го има направено тоа.. но за жал го нема... и сеа ќе чекам во протокол да ми излези бројката, и веднаш ги носам документите.
Инаку исто така ми спомнаа... ти секако ќе добиеш државјанство бидејќи го имаш бугарскиот корен... имаш роднини со бугарско потекло.... а и другите што немаат ќе добијат... бојко победи на изборите... значи тие луѓе што секојдневно се занимаваат со тоа и посредуваат се уверени дека многу набрзо ќе се среди ситуацијава... и повеќе од нив додека правевме муабет го спомнаа тоа дека со изборите ептен ќе се опорави работата...
Друго... еве сега овие линковите што ги гледам денеска... http://www.dnevnik.bg/infografiki/2014/10/15/2401087_sled_pregovorite_razlichiiata_mejdu_gerb_i/
ГЕРБ и реформаторскиот блок се согласуваат за 90 проценти од работите.. така да веќе е средена работата... заедно ќе се герб реформаторите и патриотите... А и еве вмро објавиле дека најмалку што можат да направат за македонија е да им дадат државјанства... и си кажуваат дека нема смисла ова моментално што се прави...
Инаку и за тие што немаат никакви бугарски корени... ако сте родени во македонија и вашите родители или дедовци се родени овде.. и се македонци.. а не роми или албанци (овде несакам да навредам ниедна национална припадност... само сакам да нагласам дека бугарите само македонците ги сметаат за бугари... ромите албанците србите и други националности не) Ќе се опорави работата... и тоа ќе биде една од првите работи што ќе ја средат... значи чекањето не би требало да биде уште долго.
100% е доволен доказ за Бугарски потекло и ќе објаснам зошто:Јас имам крштеница и венчаница од егзархијата. Би требало да биде доволно? Не знам какво искуство имаат другите со вакви документи?
Kako mislis prekrateni ?toa znaci otvrleni ili ako mozes da mi objasnes?falaПошто гледам ги прекратуваат преписките т.е им ги прекинуваат постапките после една година откако им се излезени во соопштенија бројчињата за дополнителна,видете проверетеги бројчињата сите од првите три протокола со вратени од лани кои сте биле на дополнителна.Деновиве ќе им бидат прекинати постапките на од уште неколку протоколи со дополнителна од лани.
Прекината е постапката......запрена е,што значи може да се продолжи од кај што е запрена кога ќе се обезбедат услови за тоа,законски,политички услови.А ако е одбиена пишува молбата е отхфрлена,при што се почнува наново постапка ако се сака,во што има голема разлика.Kako mislis prekrateni ?toa znaci otvrleni ili ako mozes da mi objasnes?fala
Kako mislis prekrateni ?toa znaci otvrleni ili ako mozes da mi objasnes?fala
тва со прекинати бројове најверојатно се албанците и др а македонци не се пријатело он ка оди у март ми каза оти албанци имало ного ко се поднесувале документите а јас ка бех у јули само 2 албанци беа нели ка казаа от имало ного нелегални пасоше давано на албанци шо си немат никаква врска со бг и дека нема да дават веке на албанците по никоја основа и од тогај бројката на албанци шо се пријавувале драстично опадналаKe se javam na nekolku mesta I vo pravosudie da prasam sto tocno se slucuva so brojcinjata postapkata e prekratena
ај бе па ти стига јаде БОНБОНЕабе што се надевате коалиции ова она.. јасно кажува законот имаш документ за потекло- има пасош- немаш- ауфидерзен, умре тоа пред 1 година што беше.