Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Здраво на сите... По се изгледа сето ова ќе испадне на добро... значи... се заангажирав и се распрашав кој се најквалитетните посредувачи... и најдов броеви од околу 5-6 посредувачи и се разѕвонив и распрашав што и како стои ситуацијата.

Значи вака.... Дел од посредувачите не ја знаат добро процедурата, и пример и да имаш роднина бугарин... пример брат(како во мојот случај) треба да се извадат изводи од браќата да се легализираат во бугарија се праќаат и тоа е тоа... значи денеска многу работа завршив и се распрашав и луѓе се имаат вратено од дополнителна проверка... некои не ни биле на дополнителна затоа што однапред можело да се однесе документот.. јас мислев дека мојот посредувач го има направено тоа.. но за жал го нема... и сеа ќе чекам во протокол да ми излези бројката, и веднаш ги носам документите.

Инаку исто така ми спомнаа... ти секако ќе добиеш државјанство бидејќи го имаш бугарскиот корен... имаш роднини со бугарско потекло.... а и другите што немаат ќе добијат... бојко победи на изборите... значи тие луѓе што секојдневно се занимаваат со тоа и посредуваат се уверени дека многу набрзо ќе се среди ситуацијава... и повеќе од нив додека правевме муабет го спомнаа тоа дека со изборите ептен ќе се опорави работата...

Друго... еве сега овие линковите што ги гледам денеска... http://www.dnevnik.bg/infografiki/2014/10/15/2401087_sled_pregovorite_razlichiiata_mejdu_gerb_i/

ГЕРБ и реформаторскиот блок се согласуваат за 90 проценти од работите.. така да веќе е средена работата... заедно ќе се герб реформаторите и патриотите... А и еве вмро објавиле дека најмалку што можат да направат за македонија е да им дадат државјанства... и си кажуваат дека нема смисла ова моментално што се прави...

Инаку и за тие што немаат никакви бугарски корени... ако сте родени во македонија и вашите родители или дедовци се родени овде.. и се македонци.. а не роми или албанци (овде несакам да навредам ниедна национална припадност... само сакам да нагласам дека бугарите само македонците ги сметаат за бугари... ромите албанците србите и други националности не) Ќе се опорави работата... и тоа ќе биде една од првите работи што ќе ја средат... значи чекањето не би требало да биде уште долго.
E ova se ceni,eve nesto konkretno povrzano so temava. Si se potrudil da se rasprasas za sebe da si pomognes,a isto taka spodeluvas so clenovive na forumov. Vakvi pozitivni i nesebicni luge se cenat. Bravo!!!(y)

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
Јас имам крштеница и венчаница од егзархијата. Би требало да биде доволно? Не знам какво искуство имаат другите со вакви документи?
100% е доволен доказ за Бугарски потекло и ќе објаснам зошто:
Бугарската Егзархија е основана 1870 година тоа се 8 години пред да има воопшто Бугарска држава, во 1870 година има доброволен потпис во османлиската империја и христијаните сами избираат во која црква да одат, штом твоите одбрале да се од Бугарската Егзархија значи така се чувствувале , на територијата на денешна Р.Македонија егзархијата постои от 1870 до српската окупација 1913 година до тогаш документите од егзархијата се речиси единствените начини да докажеш своето бугарско потекло.
Борбата за Бугарската Егзархија во Македонија ја започнува хаџи Трајко од Скопје уште во 1829 година.

S

simpleman

Гостин
Пошто гледам ги прекратуваат преписките т.е им ги прекинуваат постапките после една година откако им се излезени во соопштенија бројчињата за дополнителна,видете проверетеги бројчињата сите од првите три протокола со вратени од лани кои сте биле на дополнителна.Деновиве ќе им бидат прекинати постапките на од уште неколку протоколи со дополнителна од лани.

Член од
28 мај 2014
Мислења
55
Поени од реакции
67
Пошто гледам ги прекратуваат преписките т.е им ги прекинуваат постапките после една година откако им се излезени во соопштенија бројчињата за дополнителна,видете проверетеги бројчињата сите од првите три протокола со вратени од лани кои сте биле на дополнителна.Деновиве ќе им бидат прекинати постапките на од уште неколку протоколи со дополнителна од лани.
Kako mislis prekrateni ?toa znaci otvrleni ili ako mozes da mi objasnes?fala

S

simpleman

Гостин
Прекината е постапката......запрена е,што значи може да се продолжи од кај што е запрена кога ќе се обезбедат услови за тоа,законски,политички услови.А ако е одбиена пишува молбата е отхфрлена,при што се почнува наново постапка ако се сака,во што има голема разлика.;)

Член од
16 декември 2013
Мислења
162
Поени од реакции
54
Ke se javam na nekolku mesta I vo pravosudie da prasam sto tocno se slucuva so brojcinjata postapkata e prekratena

Член од
11 декември 2008
Мислења
397
Поени од реакции
212
Ke se javam na nekolku mesta I vo pravosudie da prasam sto tocno se slucuva so brojcinjata postapkata e prekratena
тва со прекинати бројове најверојатно се албанците и др а македонци не се пријатело он ка оди у март ми каза оти албанци имало ного ко се поднесувале документите а јас ка бех у јули само 2 албанци беа нели ка казаа от имало ного нелегални пасоше давано на албанци шо си немат никаква врска со бг и дека нема да дават веке на албанците по никоја основа и од тогај бројката на албанци шо се пријавувале драстично опаднала

Член од
6 мај 2007
Мислења
600
Поени од реакции
605
Герб и Патриотичниот фронт се договорија за коалиција (ова е голем плус) се чека уште една партија да влезе за мнозинство во парламентот!!

R.1

Член од
23 јануари 2014
Мислења
149
Поени од реакции
59
абе што се надевате коалиции ова она.. јасно кажува законот имаш документ за потекло- има пасош- немаш- ауфидерзен, умре тоа пред 1 година што беше.

Член од
11 декември 2008
Мислења
397
Поени од реакции
212
абе што се надевате коалиции ова она.. јасно кажува законот имаш документ за потекло- има пасош- немаш- ауфидерзен, умре тоа пред 1 година што беше.
ај бе па ти стига јаде БОНБОНЕ :vozbud::vozbud::vozbud:

Член од
3 април 2014
Мислења
64
Поени од реакции
41
Site eksperti stanavte a pojma nemate duri ne se oformi vladata so ke bidi zatoa kutete i ne zborajte gluposti na prazno ako ima nekoj info od posrednikot neka kazi Ili za vladata do kaj se pregovorite so koj ke se praj koalicija itn

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom